Flott enebolig med innredet anneks og lysthus, ved sjøen - Spjærøy, Hvaler

Flott enebolig med innredet anneks og lysthus, ved sjøen - Spjærøy, Hvaler

 • Adresse Grønnetkilen 31, Hvaler
 • Prisantydning NOK7,700,000.00
 • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
  Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
 • Matrikkel Gårdsnummer: 43, bruksnummer: 124
  Hvaler kommune
 • Areal BRA 136 m2 / BTA 152 m2 / PROM 119 m2
3 Soverom
Soverom
3 Bad
Bad
E Energimerke E
Energimerke

SAMMENDRAG

Her er eiendommen for deg som ønsker å bo med meget god standard og mye plass i rolige omgivelser ved sjøen. Grønnetkilen 31 har en flott enebolig med to etasjer og kjeller. Den er delikat innredet og har gjennomgående god komfort. På eiendommen finnes det flere overnattingsmuligheter, for her er også et innredet anneks og en hagestue med sengeplass og innlagt strøm. I tillegg finnes det et lysthus og dobbel garasje med loftsrom. I alle disse frittliggende byggene er standarden meget god. Tomten er vakkert opparbeidet, nesten som en park, og eiendommen har mange og store uteplasser. Eiendommen ligger flott til ved sjøen, sentralt i Hvaler-skjærgården.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

Enebolig 1987 Anneks 2008 Hagestue 2014 Lysthus 2012 Garasje 2005

BELIGGENHET

Eiendommen ligger ved Grønnetkilen, like ved Sand, øst på Spjærøy. Eiendommen ligger ca. 30 meter fra sjøen, i et område med spredt bebyggelse. Grønnetkilen er et flott utgangspunkt for å utforske Hvaler og skjærgården enten man har båt eller ikke. Til Hvalers kommunesentrum Skjærhalden, som har bl.a. butikker, kafé og ulike andre servicetilbud, er det ca. 10 minutter med bil. Spjærøy er den andre av Hvalerøyene man kommer til når man kjører fra Fredrikstad. Øya er ikke så stor, men den har en rik natur og et flott kulturlandskap. På Spjærøy ligger Kystmuseet, som er Østfoldmuseets avdeling for kystkultur. Her er også amfiteateret Brottet, der det settes opp teaterforestillinger hver sommer. Det er ca. 15-20 min. med bil til Fredrikstad sentrum. Fra hovedveien er det bussforbindelse til Fredrikstad og Oslo.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad ta gamle Kråkerøybrua og følg riksvei 108 mot Hvaler. På Spjærøy ta venstre inn mot Sand marina. Følg veien forbi marinaen og under brua. Eiendommen ligger som siste på høyre hånd.

AREAL AV BEBYGGELSE
Enebolig BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 96 87 84 3
2. etg. 41 36 35 1
Kjeller 15 13 13
SUM 152 136 119 17
Garasje 50 46 0 46
Anneks 50 45 45
Hagestue 12 11 11
Lysthus 15 14 14

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Eneboligen er fundamentert på fjell, med drenering fra byggeår og med grunnmur av betong/blokker. Yttervegger er av isolert bindingsverk med liggende trekledning. Saltak tekket med betongstein. Annekset er i bindingsverk med trekledning. Trebjelkelag og delvis støpt gulv. Saltak med betongstein. Hagestue med vegger i bindingsverk og valmtak med shingelpapp. Innlagt strøm. Lysthus med yttervegger i bindingsverk og valmtak med shingelpapp. Innlagt strøm. Garasje med støpt gulv, saltak med betongsten. Stor leddport med el-åpner. Innlagt strøm. Stor hems/loft for lagring.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Enebolig: 1.etg.: Hall, bad, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom (P-rom) og bod/kontor (S-rom) 2. etg.: Gang, bad, 3 soverom (P-rom) og bod (S-rom) Kjeller: Bod (S-rom) Anneks: Bad, kjøkken og 2 innredede rom (S-rom). Innredet rom i 2. etasje har takhøyde på 1.86m og er derfor ikke målbart. Lysthus: Lysthus med stor dels overbygget veranda (S-rom) Hagestue: Hagestue og bod (S-rom) Garasje: Garasjerom (S-rom)

STANDARD/ UTSTYR

Bygingsmassen på eiendommen holder en jevnt bra standard og ansees for å være godt vedlikeholdt. I hovedhuset er gulv belagt med parkett, laminat, fliser og belegg. Vegger er platet og tapetsert. Noe panel. Flis på bad i 1. etg. Himlinger har plater og panel. I annekset er gulv belagt med laminat og fliser. Vegger har plater og panel. Panel og plater i himlinger.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Enebolig: Kjøkkenet er nytt i 2012 og fremstår som klassisk og delikat med grå, profilerte fronter. Alt av hvitevarer er integrert. Tilliggende kjøkkenet er det et grovkjøkken/vaskerom med innredning og skyllekum.. Bad 1 etasje: Baderommet er utstyrt med innredning med servant, dusjkabinett, toalett og badstue. Bad 2 etasje: Badet er innredet med servant, badekar og toalett. Anneks: Stilren, hvit innredning med slette fronter og laminat benkeplate. Badet har innreding med servant og skap/skuffer. Dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin.

OPPVARMING

Oppvarming med peis/ved og panelovner. To nye varmepumper i fra 2015. Varmekabler i hele første etasje foruten vaskerom, samt på bad i 2. etg. Det er også varmekabler i garasje.

DIVERSE

Det gjøres oppmerksom på at det ene hjørnet av garasjen samt litt av terrassen er bygget over tomtegrensen. Annekset er ikke godkjent som boenhet. Hagestue er ikke byggesøkt. Det er boplikt på eiendommen.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger boligsalgsrapport med verdi- og lånetalst fra Jonny Eliassen, datert 17.08.17. Verditakst : kr. 7 700 000,- Lånetakst: kr. 6 900 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Grønnetkilen 31, 1684 Vesterøy

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eier har gjort seg stor flid med uteområdene, og eiendommen er nærmest som en liten park. Den er svært forseggjort, med en kombinasjon av uteplasser, vegetasjon og gangstier. Tomten heller lett og har noen flate partier. Det er steinlagt gårdsplass og gangstier opp til huset, med flotte trapper i granitt. Gressplen ut mot veien. Eiendommen har mange og store uteplasser, vendt mot ulike himmelretninger: På inngangssiden er det en steinlagt uteplass. På husets bakside er en stor terrasse, delvis overbygd, omkranset av skråning som er beplantet med strandsteiner og busker. Både uthuset og garasjen har egne terrasser. Deler av tomten er avgrenset med høye levegger. Flott utsikt mot sjøen. Flaggstang.

TOMTENS AREAL

1183 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Festet.

FESTEAVGIFT

Kr. 684,- pr. år.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festekontrakten er inngått i år 1921.02.1986 og utløper i år 2076. Festekontakten indeks regueres hvert 10 år og senere ikke oftere enn hvert 10 år.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Neste regulering er år 2026

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgangtil å kreve tomt innløst.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 26 432,- pr. år. inkl. eiendomsskatt.

ENERGIKLASSE

Energiklasse gul E.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Regulert til bolig.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Det er mulighet for leietaker, men dette er ikke idag godkjent.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Festekontrakt med bestemmelse om vann/kloakkledninger tinglyst 05.1.1986 med dok. nr. 12475 Bestemmelse vedr. avløpsnett tinglyst 25.09.1996 med dok.nr. 10290

LIGNINGSVERDI

Som primærbolig kr. 707 211,- Som sekundærbolig kr. 1 980 189,- For ligningsåret 2015.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
192 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,-))
--------------------------------------------------------
193 722,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 893 722,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

 1. Salgsoppgave Grønnetkilen 31
 2. Vedlegg til salgsppgave Grønnetkilen 31
 3. Salgsoppgave komplett

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61170126
PrisantydningNOK7,700,000.00
Samlet sumNOK7,700,000.00
Total kostnadNOK7,893,722.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92