Sjarmerende, lite hus med innredet anneks - Åle, Gressvik

Sjarmerende, lite hus med innredet anneks - Åle, Gressvik

  • Adresse Nedre Ålevei 2, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK2,950,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 51, bruksnummer: 78
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 78 m2 / BTA 78 m2 / PROM 78 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G
Energimerke

SAMMENDRAG

Koselig hus fra 1926, med to stuer, kjøkken, 2 soverom, bad og wc. Ved siden av huset er et uthus/anneks på 32 kvm med kjøkkenkrok, bad og soverom. Eiendommen har en god atmosfære og har vært pusset opp de siste årene, med blant annet nytt kjøkken i 2013.Boligen passer godt for par i ulike aldre. Det trivelige huset ligger inntil en fjellskråning, og har fine uteplasser helt inntil fjellet. Grunnmuren er i granitt - en flott historisk detalj. Eiendommen ligger på Åle på Gressvik, i nærheten av fint turterreng.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

1926.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i rolig blindvei på Åle, på den søndre delen av Gressvik. Det er ca. 10 min. kjøring til Fredrikstad sentrum og 3 min. til lokalsentrumet på Gressvik torg. Det er matbutikk i nabolaget, og kort vei til barnehage, barneskole og ungdomsskole. Fint turområde i nærheten. De to lokalsentrene Ørebekk og Gressvik sentrum har et godt utvalg av matbutikker, og her er også apotek, baker, klesbutikk, skobutikk, frisør og blomsterbutikk. På Gressvik torg er det anløp for byferga, som har avgang tilFredrikstad sentrum og Gamlebyen hvert 20. minutt. Det er bussforbindelse til Fredrikstad sentrum i nærheten av eiendommen. Fra Gressvik er det en kort kjøretur til noen av distriktets fineste badeplasser ved sjøen, som Foten, Djupeklo og Mærrapanna. Deter ca. 20 minutters kjørevei til E6 og sykehuset på Kalnes.

VEIBESKRIVELSE

Fra Ørebekk følg Storveien mot Ålekilen. Ta til høyre inn Nordkilen, ved Rema 1000, og ta deretter første vei inn til høyre. Eiendommen ligger rett frem i enden av veien. Det vil bli skiltet til fellesvisning.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 53 47 47 0
2. etg. 33 31 31 0
SUM 86 78 78 0
Anneks: 32 28 28 0

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig bygget over 1,5 plan. Grunnmur av granitt. Yttervegger er isolert med 10 cm mineralull, kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med betongstein. Vinduer med 2-lags isolerglass fra 2001. Ett eldre vindu i gangen. Huset har terrasse på tre sider. Under bygging av den nye terrassen rundt inngangspartiet, er det lagt ny drenering. Dreneringen ligger mellom leca-muren og fjellet, og leder ut under veranda på begge gavlene. Annekset har grunnmur av betongstein. liggendetrekledning og pulttak med papp.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etg.: Gang, hall, kjøkken, wc og to stuer (alle p-rom). 2. etg. Oppgang/gang/hall, bad og to sooverom (alle p-rom). Anneks: Rom med kjøkkenkrok bad og soverom (alle p-rom)

STANDARD/ UTSTYR

Boligen er godt vedlikeholdt og holder en normalt bra standard, med tidrikstig bruk av fargevalg på alle overflater. Gulver er belagt med bordgulv, laminat og fliser. Vegger har malt panel og tapet. Malte panel i himlinger. Kjøkkenet er nytt i 2013.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Nyere kjøkkeninnredning med lyse grå, profilerte fronter. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer og godt med både skap- og benkeplass. Ventilatoren er ny i 2018. Badet i 2. etg. har flislagt gulv, og malt tapet på vegg. Dusjkabinett og nyere innredning med skuffer og servant. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Varmekabler i gulv. WC har flislagt gulv, malt tapet, toalett og servant. Annekset har kjøkkeninnredning med slette, hvite fronter. Badet har belegg på gulv og panel på vegger. Dusjkabinett, innredning med skaper og servant, og opplegg for vaskemaskin.

OPPVARMING

Peisovn i stuen, varmekabler i gang 1. etg. og på bad i 2.etg.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger Boligsalgsrapport med verdi og lånetakst over eiendommen fra Svein Nesøen, datert 09.12.18. Verditakst kr. 3 000 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale med selger.

ADRESSE

Nedre Ålevei 2, 1621 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

I bakkant består tomten for det meste av fjell og naturtomt. Huset ligger inntil en fjellskråning, og det er laget til en fin terrasse i tre inntil fjellet. Terrassen går på tre sider av huset. Det er mange flotte hyller oppover i fjellsiden. På framsidenav eiendommen er det laget til stor parkeringsplass med grus. Ellers har tomten noen busker og et lite bed.

TOMTENS AREAL

484 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 14 779,- for 2019 inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Stipulert årsforbruk på 19 552 kwh.

ENERGIKLASSE

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert i energiklasse oransje G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område. Omfattes av kommuneplanen med formål bebyggelse og anlegg. Planforslag 01061122 Åledalslinja. Varslet igangsatt 10.11.2014.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registrert med èn godkjent boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1990/7092-1/86 Erklæring/avtale. Pliktig medlemskap i velforening m.v. 1990/7092-2/86 Vilkår i kjøpekontrakt. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

LIGNINGSVERDI

Kr. 514 761,- som primærbolig Kr. 1 853 139,- som sekundærbolig

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
74 972,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 024 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61180231
PrisantydningNOK2,950,000.00
Samlet sumNOK2,950,000.00
Total kostnadNOK3,024,972.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
17.01 17:30
Til
17.01 18:30

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22