Hyggelig enebolig med stor frodig hage nær Fredrikstad-marka - Oredalen

Hyggelig enebolig med stor frodig hage nær Fredrikstad-marka - Oredalen

  • Adresse Myrastien 18, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,500,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 210, bruksnummer: 958
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 182 m2 / BTA 183 m2 / PROM 169 m2
4 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
E Energimerke E ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Myrastien 18 er en tradisjonell og svært hyggelig enebolig i landlig stil. Den er omkranset av en frodig hage - opprinnelig en gammel eplehage. Her bugner det av frukt og bær, og det blomstrer fra planter og busker fra vår til høst. Boligen er stor, koselig og lys. Den inneholder fire soverom, stort kjøkken med grue og kjølerom, badstu og stor stue med utgang til terrassen og den bugnende hagen. Det meste av innredningen er fra byggeåret, 1989. Det er brukt solide materialer, som bordgulv av heltre, og huset er godt vedlikeholdt. Eiendommen ligger i Oredalen, omtrent midt mellom Christianslund-krysset og inngangen til Fredrikstad-marka. Marka er et eldorado for turglade, med et mylder av veier og turstier, lysløype, trimapparater og bademuligheter. Ned til Fredrikstad sentrum kan man kan sykle eller gå. Det er gang- og sykkelavstand til skolene i området.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca. 1989.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i Oredalen, nord for Fredrikstad sentrum. Dette er et sentralt område i Fredrikstad: Herfra er det gang- og sykkelavstand til sentrum, samtidig med at Bjørndalsdammene, i hjertet av Fredrikstad-marka, er en spasertur unna. Marka har lysløype, et mangfold av stier og glimrende turforhold sommer som vinter. Fra eiendommen er det kort vei til Trara skole, Trosvik skole, Fredrik II videregående skole, Kvernhuset ungdomsskole, matbutikker og idrettsanlegget Merkurbanen. Dette er et fint sted å bo for både barn og voksne, med flere grønne lunger og Fredrikstad-marka i nærområdene. Bussforbindelse til Fredrikstad sentrum i nærheten. Det er mindre enn 20 minutters kjøretid til sykehuset på Kalnes.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 120 121 110 11
2. etg. 63 61 59 2
SUM 183 182 169 13
Garasje 1. etg. 50 46 0 46
Garasje 2. etg. 20 19 0 19
SUM 70 65 0 65

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig bygget over to plan. Grunnmur av leca med betonsåle. Fundamentert på sand og myrgrunn. Yttervegger i bindignsverk, som etter byggemåte skal være isoler med 15 cm mineralull. Liggende kledning. Vegger og tak skal være isolert med 10 cm mineralull. Takkonstruksjo nav typen saltak, tekket med betongstein. Terrassedør og vinduer i hovedsak med tolags isolerglass. Garasjen er bygget over 1,5 plan. Betongdekke og lecakant rundt. Liggende klednign og saltak med betongstein. 2 vedlikeholdsfrie leddporter med el-åpnere.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang, hall, wc, kjøkken, vaskerom, stue og soverom (p-rom). To boder og kjølerom (s-rom) 2. etasje: Loftstue, bad, badstue og tre soverom (p-rom). Bod (s-rom). Garasje 1. etasje: Garasje og bod med dusj/hybelkjøkken (s-rom) Garasje 2. etasje: Wc, bod og innredet rom (s-rom)

STANDARD/ UTSTYR

Eiendommen består av en tradisjonell enebolig på 1,5 plan og en delvis innredet garasje på 1,5 plan. Boligen er stor - 180 kvm - og rommer mye. 1. etasje: stor stue, separat kjøkken, kjølerom, soverom (som i dag brukes til hobbyrom), wc og vaskerom. 2. etasje: tre soverom, bad, badstu og loftsstue med utgang til romslig veranda med tak. Det meste av interiøret er originalt fra byggeåret, 1989. Det ble brukt solide materialer av god kvalitet, som fortsatt holder seg godt. Boligen har blitt tatt godt vare på, og har hatt samme eiere i alle år. Overflater: Tapet, malerstrie og malt panel på vegger. Teppe, fliser og bordgulv på gulv. Hvitpigmenterte voksbehandlede tak i stue, forstue og kjøkken. Ellers malte eller lutet tak. Boligen har grue og kakkelovn, som er murt av en svensk kakkelovnsmaker. Deler til ovnen, som luftventil og dører i messing, er plukket fra gamle svenske kakkelovner. Boligens utforming og innredning har en landlig stil som er svært hyggelig og hjemmekoselig. Her er panel og tapet på veggene, og koblede vinduer med sprosser. Boligen står i stil med hagen: en sommerdrøm med frukttrær, bærbusker, prydbusker og atskillige bed. Garasjen inneholder bod med dusj og hybelkjøkken (1. et.) og wc, bod og et innredet rom (2. et.).

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Romslig og separat kjøkken i bondestil med spiseplass. Dette er et svært trivelig rom som like gjerne brukes som oppholdsrom. Innredningen er av original heltre furu, som har blitt malt. Integrert utstyr: stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Det er tapet og malt brystpanel på veggene, og panel i taket. Gulvene har heltre bordgulv. Noe fliselagte benker. Ventilator fra 2017. Det er kjølerom innenfor kjøkkenet. Kjøkkenet har en grue, som er murt av en svensk kakkelovnsmaker. BAD: Dette er stort sett originalt. Innebygd boblebadekar, dusjkabinett, wc, innredning med vask og bide. Boblekaret er ikke i orden, men det kan brukes som vanlig badekar. Tapet og fliser på veggene, fliser på gulvet, malt panel i taket. Ventilasjon i taket. Sluk under kabinettet og under badekaret. Takvindu og varmekabler. VASKEROM: Lyst og praktisk vaskerom med skyllekum, benk, skap, skuffer og plass til skittentøykurver. Det er opplegg til vaskemaskin og plass til tørketrommel. Malerstrie på veggene, belegg på gulvet, malt panel i taket. Sluk i gulvet og ventilasjon i taket. Det er lagt opp rør til dusj. TOALETTROM 1. ET.: Wc og innredning med vask. Tapet på veggene, fliser på gulvet, malt panel i taket. Ventilasjon i taket.

OPPVARMING

1 eetg har varmekabler i alle rom for uten om wc. 2 etg har varmekabler på bad. Peis på kjøkken og kakkelovn i stuen.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 20.08.20. Verditakst kr. 5 500 000,-

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Myrastien 18, 1613 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eiendommen har en stor, frodig og velstelt hage med flotte uteplasser, omkranset av stakittgjerde. Dette er en drøm for den som liker hagelivet. Hagen har en stor variasjon av trær, busker, planter og blomster. Det blomstrer fra vår til høst! Her er blant annet krokus og andre løkblomster, konvall, forsytia, roser og en mengde stauder. Huset er bygd i det som er en gammel eplehage, og fire av de gamle epletrærne står fremdeles. I tillegg til epler kan man høste pærer, moreller, rips, solbær, bringebær, jordbær, rabarbra og urter. Stor steinlagt gårdsplass foran dobbel garasje. Brosteinslagt gårdsplass foran ved inngangen. En gruset parkeringsplass i det ene hjørnet av tomten. Huset har to verandaer og en stor terrasse på sørsiden. Den delen av tomten som grenser mot Oredalsveien vil i disse dager få en omgjøring til nytt fortau. Det store treet ved garsjen har blitt fjernet og arbeidene er i fulll gang. Kommunen opparbeider tomten med nytt gjerde.

TOMTENS AREAL

1031 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

20 526,- pr. år inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Ca. 31.100 kwh i 2019.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje E.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

394A - Kniplefjellene (bebyggelsesplan).

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med èn godkjent boenhet. Hybelen i garasjen er ikke godkjent som boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen tinglyste heftelser/rettigheter.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 som primærbolig kr. 996 030,- og som sekundærbolig kr. 3 585 707,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
--------------------------------------------------------
138 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 638 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Myrastien 18

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200154
PrisantydningNOK5,500,000.00
Samlet sumNOK5,500,000.00
Total kostnadNOK5,638,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22