Stor enebolig i barnevennlige omgivelser - Falchåsen

Stor enebolig i barnevennlige omgivelser - Falchåsen

 • Adresse Skiferveien 35, Fredrikstad
 • Prisantydning NOK5,500,000.00
 • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
  Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
 • Matrikkel Gårdsnummer: 203, bruksnummer: 605
  Fredrikstad kommune
 • Areal BRA 232 m2 / BTA 252 m2 / PROM 201 m2
5 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en stor og innholdsrik enebolig med god, barnevennlig beliggenhet på Gamle Falchåsen, rett utenfor Fredrikstad sentrum. Dette er en god bolig for en stor familie og her har barna dine trygg og kort gangvei til skole og med en lekeplass som du kan se fra kjøkkenvinduet ditt. Fra husets mange terrasser kan du følge solen fra den står opp til den går ned.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1977.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i barnevennlige omgivelser i attraktivt og veletablert boligområde, nord på Falchåsen. Boligen ligger i enden av en boliggate, uten annen trafikk enn det som fører frem til eiendommen og til naboen. Nærområdet ligger meget godt til rette for barnefamilier, med begrenset trafikk og en park/lekeplass bokstavelig talt rett utenfor døren. Fra eiendommen har man fin utsikt nord- og østover og med sol fra morgen til kveld. Noen hundre meter bort i gaten ligger Nøkleby barneskole og i nærområdet er det flere barnehager, dagligvareforretninger m.m. Kort vei til Fredrikstadmarka med et ettertraktet utfartsområde med badeplasser ved Dammene og et rikt utvalg av merkede turløyper - også egnet for stisykling.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum kjør RV 109 i retning Sarpsborg. Ta av til høyre i rundkjøringen ved Wilbergjordet og følg videre Gamle Kirkevei forbi kirkegården frem til Falchåsveien svinger opp til høyre. Følg denne opp bakken og sving første vein opp til venstre. Kjør frem til Marmorveien og følg Marmorveien sydover til denne dreier ned i østlig retning. Sving deretter inn i Skiferveien, nr 35 ligger i enden av veien på venstre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 100 89 58 31
1. etg. 152 143 143 0
SUM 252 232 201 31
Garasje 31 28 0 28
Dobbelgarasje 43 39 0 39
Uthus 9 8 0 8
Sum alle bygninger 335 307 201 106

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Dette er en innholdsrik og romslig boligeiendom med god planløsning, godt tilrettelagt for en stor familie. Boligen har garasjeplass for tre biler. Boligen er oppført i trekonstuksjoner med vegger av bindingsverk og isolasjon fra byggetiden, med utvendig kledning av tre. Deler av kledningen er skiftet for ca 10 år siden. Det meste av vinduer og dører er fra byggeår med tolags isolerglass. Dobbel terrassedør og et vindu i kjellerstuen er skiftet i 2008. Saltak med betongtaksten. Boligen har flere, solrike terrasser i tre. En mot vest ved inngangspartiet på 29 kvm, en mot syd ut fra underetasjen på 30 kvm og en mot øst ut fra stuen i 1. etg på 21 kvm. Dobbel garasje er oppført i trekonstruksjoner med vegger av bindingsverk og utvendig kledning av tre. Støpte betonggulv og saltak med betongtaksten. Vedlikeholdsfri leddport og fjernstyrt åpner. Enkel garasje er oppført i trekonstruksjoner med utvendig kledning av tre. Støte betonggulv med el. varmekabler. Garasjen er isolert. Vedlikeholdsfri boddør og leddport.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i 1. etg.: Vf, hall, gjeste-WC, stor stue i vinkel med trapp til underetasje og adkomst til veranda mot øst og vest, kjøkken med spiseplass, soveromsgang, 4 soverom, bad/wc. Alle rom P-rom. Underetasje inneholder Hall med egen inngang, soverom og stor peisestue med utgang til terrasse. Alle rom P-rom. S-rom: 2 boder og fyrrom/vaskerom. Dobbel garasje med plass for to kjøretøy. Enkel garasje med plass for ett kjøretøy.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med keramiske fliser, laminat, heldekkende tepper, vinylbelegg og betong. Vegger er belagt med tapet, malte plater, keramiske fliser og panel. Tak har himlingsplater og panel.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenets vegger har malt tapet og gulvet er flislagt. Kjøkkeninnredning med hvitmalte fronter fra byggetiden, med intergrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Veggen mellom over- og underskapene er flislagt. Baderommet i første etasje er fra 1998 med flisbelagte vegger og gulv og innredet med dusj, badekar, wc, bidèt og servantinnredning med to servanter. Det er ventilasjon i vegg og tak og vannbåren gulvvarme. Badet i underetasjen er nytt i 2013 med flisbelagte gulv og vegger, dusjkabinett, veggmontert WC og servantinnredning. Rommet har ikke sluk, elektrisk vifte i vegg og vannbåren gulvvarme.

OPPVARMING

Boligen er oppvarmet med oljefyrt, vannbåren varme forgrenet til gulv i hall, kjellerstue, sov/kontor og bad i begge etasjene. I første etasje forgrenet til veggplasserte radiatorer. Det er også peis i stue og kjellerstue. Enkeltgarasjen har elektriskevarmekabler. Fyrrommet har anmerkning om at det ikke oppfyller brancellekravet. Det er etter 2020 ikke tillatt å benytte fossilt brensel i slike anlegg. Biofyringsolje er ansett som en fornybar energiressurs, og kan erstatte petroleumsbasert (fossil) fyringsolje, dersom fyringsanlegget og brenneren er tilpasset dette. De som bruker fyringsolje, kan benytte biofyringsolje på sitt anlegg også etter forbudet mot fyringsolje som inntreffer i 2020. tillatt etter 2020. Kilde: Olje og energisenteret. www.ooes.no.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport Nedre Glomma Takst as ved Svein Nesøen datert 25.5.2018. Verditakst kr 5 500 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Skiferveien 35, 1619 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat i partiene mot gaten, opparbeidet med gruset gårdsplass, gressplen og beplantning. Boligen ligger i en skråning ut mot en skrent med naturtomt, furu-/ løvtrær og fjellforekomster. Partiet mot skråningen er planert og grusbelagt, avgrensetmed forstøtningsmurer.

TOMTENS AREAL

957 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fås ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

De kommunale avgiftene er på kr. 23 113,- inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers gjennomsnitlige forbruk av strøm har vært ca 8000 kWh pr år, de siste tre år. Årlig forbruk av fyringsolje er ca 3 000 liter.

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen, opplysninger oppdateres.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommen er kommunalt tilknyttet vann og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Boligen ligger i uregulert området, men grenser til reguleringsplan nr 319 øst, på nedsiden av eiendommen. I kommunelplanens arealdel avsatt til område for bebyggelse og anlegg. Det er varslet om planarbeid for Intercity Fredrikstad /Sarpsborg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse. Se vedlegg for dette.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2005/7680-3/86 Bestemmelse om gjerde, vann/kloakkledning.

LIGNINGSVERDI

Likningsverdien for inntektsåret 2016 som primærbolig var kr. 855 806,-. Som sekundærbolig var den kr. 2 738 580,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
--------------------------------------------------------
138 722,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 638 722,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

 1. Salgsoppgave med vedlegg
 2. Salgsoppgave med vedlegg

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61180087
PrisantydningNOK5,500,000.00
Samlet sumNOK5,500,000.00
Total kostnadNOK5,638,722.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25