Gårdstun med strandlinje og egen brygge, Asmaløy, Hvaler

Gårdstun med strandlinje og egen brygge, Asmaløy, Hvaler

  • Adresse Strandbakken 15, Hvaler
  • Prisantydning NOK14,750,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 39, bruksnummer: 308
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 308 m2 / BTA 308 m2 / PROM 216 m2
5 Soverom
Soverom
3 Bad
Bad
C Energimerke C
Energimerke

SAMMENDRAG

"En sjelden anledning" er et uttrykk som lett kan brukes for ofte, fordi det tapper uttrykket for kraft når man virkelig kommer til en sjelden anledning - som her: En liten husklynge ved stranden på en av Hvalerøyene, med egen brygge og aftensol - et sted man drømmer og og venter på at skal dukke opp. Husklyngen kan minne om gårdstun på et lite småbruk og består av et moderne, hvitmalt skipperhus (bygget i 2013), et innredet anneks, en gammel smie, en låve og et lite drivhus. Når så du et slikt sted sist?

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

Hovedhuset er oppført i 2013, dels over en eldre steinmur. Annekset er antatt å være oppført ca 1880. Smia/hønsehuset er antatt oppført ca 2004. Låven har ukjent byggeår og antas å kunne være oppført omkring 1840.

BELIGGENHET

Strandbakken 15 har som navnet tilsier en praktfull beliggenhet på Asmaløysiden av sundet mellom Asmaløy og Spjærøy, på en flat gressbakke som glir over i en svakt hellende strandbakke ned til stranden og brygga i Asmalsund. Her kan du følge solen fra tidlig morgen til sene kvelder. Omgivelsene er praktfulle midt i den ettertraktede Hvalerskjærgården - kun et drøyt kvarters kjøring til Fredrikstad sentrum og jernbanestasjon. Eiendommen har mer enn 50 meter strandlinje. Herfra er det kort vei til ungdomsskole, barnehage, dagligvare og idrettshall ved Rød, på Asmaløy. Busstopp med forbindelse til Fredrikstad - og ekspressbuss til Oslo - ca 200 meter unna.

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo følg E6 sydover til Råde, følg skilt Fredrikstad (RV 110) frem til rudkjøringen ved St. Croix. Følg skilt til Hvaler over den gamle Kråkerøybroa og følg derfra Kråkerøyveien (RV 108) sydover, ca 18 km, over Kråkerøy, Kjøkøy, Vesterøy, Spjærøy ogover til Asmaløy. Ca 200 meter inn på øya, sving inn til høyre og følg Strandbakken ca 50 meter og hold første vei til høyre som fører frem til eiendommen. Alternativ rute nordfra går over den nye Kråkerøybroa, følg skilt mot Hvaler og følg Kråkerøyveien/ Fastlandsveien frem til Asmaløy.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Bolig 1.etg. 129 119 113 6
Bolig 2. etg. 72 69 69 0
Sum bolig 201 188 182 6
Anneks 37 34 34 0
Låve, 1.etg. 49 45 0 45
Låve, loft 18 17 0 17
Smia 14 11 0 11
Drivhus 14 13 0 13
Sum alle bygg 333 308 216 92
Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Boligen er oppført som et klassisk skipperhus over 1 1/2 etasje, bygget i trekonstruksjoner over grunnmur. Grunnmuren er dels en gammel granittmur fra opprinnelig bebyggelse og dels en ringmur av lettklinkerblokker. Byggemåte er isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående kledning av tre. Vinduer og dører av tre med 2-lags isolerglass. Tak er tekket med betongtakstein med takrenner og nedløp av sink. Stor terrasse mot vest i trykkimpregnerte materialer. Boligen er ikke utstyrt med pipe, men deter klargjort utsparringer i bjelkelaget for evt. installasjon av stålpipe. Annekset er oppført i trekonstruksjoner (antatt knubb, eller massiv plank) med utvendig, stående kledning av tre. Taket er tekket med eldre teglstein. Vinduene varierer av typemed 2-lags isolerglass og tradisjonelle, eldre varevinduer. Låven er oppført i enkle trekonstruksjoner og er vesentlig preget av slit og elde, med skjevheter i vegg- og takkonstruksjoner. Som bygning er denne å betrakte som et rivningsobjekt. Det foreligger godkjent søknad om riving og gjennoppbygging av låvens hoveddel. Se salgsoppgavens vedlegg.

BOLIGEN INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje en stor hall med gjestewc og trapp til andre etasje, kjøkken med spiseplass, stue, spisestue, soveromsavdeling med foreldreværelse, privat bad, walkin garderobe, vaskerom med egen utgang. Andre etasje inneholder stue/allrom, tre soverom, bad/wc.

ANNEKSET INNEHOLDER - alle rom er P-rom.

Stue/kjøkken, soverom, bad/wc.

UTHUSENE INNEHOLDER - alle rom er S-rom

Låven inneholder i første etasje tre rom og i andre etasje et loft. Smia inneholder to rom.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen er ny i 2013 og gir et delikat og meget godt inntrykk. Interiør og utførelse er helhetlig og gjennomfør, med en tidsmessig fortolkning av den tradisjonelle måten å innrede et skipperhus. Arkitekturen har et klassisk, skipperhuspreg slik det forventes på en eiendom som dette. Gulv er belagt med keramiske fliser, malt heltre gulvplank og laminat. Vegger har malt panel, keramiske fliser og tapet. Tak har malt panel.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD/VASKEROM M.M.

I Hovedhuset: Kjøkkenet fra Sigdal, er innholdsrikt og velutstyrt, med gråmalte speilfronter og innbyggede hvitevarer, keramisk topp (90 cm), stekovn og micro i benkehøyde, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Heltre benkeplater. Dobbel servant i hvit porselen.De to badene er delikate og velutstyrte. Foreldrebadet har har brede servantskap med mørke, høyglansfronter og servant i full bredde, dusjvegg i herdet glass med to tropiske dusjer, vegghengt WC og bidet. Badet i andre etasje har servantskap, badekar,dusjhjørne og vegghengt wc. Gjestetoalettet i første etasje har vegghengt WC og håndvask. Vaskerommet er utstyrt med hvite innredninger og benkeplater. Annekset: Kjøkkendelen av stuen har et hybelkjøkken med kokeplater, skuffer og oppvaskbenk. Badeter utstyrt med servantskap, dusj og wc.

OPPVARMING

Boligen og annekset har elektriske varmekabler i alle rom.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Ingeniør Håvard Hansen AS. Verditakst kr 15 500 000,-. Datert 30.8.2018.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Strandbakken 15, 1684 Vesterøy

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Bebyggelsen danner et tun slik man kan se for seg innhusene på et lite bruk, med opparbeidede gressplener, beplantning og noen stensatte partier. Tomten heller svakt ned mot strandbakken ned til den fine stranden ved brygga. Tomten er solrik og skjermet.

TOMTENS AREAL/ EIERFORHOLD TOMT

4 427 kvm - Selveiet.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 29 160,- pr år, inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr. er 36 000 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen har iflg. eiers opplysninger og registrering energiattest Rød C - Gjelder hovedhuset.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet via privat anlegg.

REGULERINGSFORHOLD/ BOPLIKT

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplan, men av kommuneplanens arealdel. Et sirkelformet område rundt bygningen er byggeområde for boligbebyggelse. Øvrige deler er Landbruks-, natur og friluftsområde. Eiendommen ligger i strandsonen, nærmere enn 100 m. Dette innebærer begrensninger for utvidelse og oppføring av bebyggelse. Annekset og Låven er SEFRAK objekter (registrert fast kulturminne ) som innebærer begrensenede og strenge krav til endringer av bebyggelse. Eiendommen har boplikt etter konsesjonsloven. Hvaler kommune har boplikt etter konsesjonsloven ( 0-konsesjon ). Det innebærer at bygning som er i bruk, eller har vært benyttet til bolig, har boplikt. Det er gitt dispensasjon for den bebyggelsen som i dag befinner seg på eiendommen ogfor låven er det gitt tillatelse til riving og gjennoppbygging.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er i følge Hvaler kommune registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest for hovedhuset. For drivhuset og smie/hønsehus foreligger det godkjennelse, etter søknad om dispensasjon. Låven er søkt og godkjent revet for gjennomppbygging, på vilkår oppgitt i vedtak om dispensasjon. Vedtaket gjelder i 3år. Det foreligger ingen særskilt godkjenning av annekset, men det fremkommer av en tidligere søknad om påbygging at annekset har eksistert siden 1890 og at det senere er påbygget med et vindfang. Kommunen har ikke gjort ytterligere tilføyelser om dette.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1908/919199-1/86 Bestemmelse om veg, rettighetshaver:Gnr:39 Bnr:8, Bestemmelse om båt/bryggeplass. 1911/916456-1/86 Bestemmelse om veg, 1949/303996-6/86 Utskifting 1950/301186-1/86 Utskifting, Overutskifting 1983/482-2/86 Erklæring/avtale, rettighetshaver: Gnr:39 Bnr:10, Bestemmelse om kloakkledning 1983/482-3/86 Erklæring/avtale, Bestemmelse om kloakkledning, Rettighetshaver: LEIETOMTER/PARSELLER FRA D E 2018/1176314-2/200 Bestemmelse om vann/kloakk, Rettighetshaver:SØNDRE RØD VANN OG AVLØPSLAG, Bestemmelse om å legge og vedlikeholde ledninger m.m

LIGNINGSVERDI

Kr. 924 864,- som primærbolig Kr. 2 959 566,- som sekundærbolig

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
14 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
368 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 750 000,-))
--------------------------------------------------------
369 972,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
15 119 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Komplett salgsoppgave

Nøkkelinformasjon


Oppdragsnummer: 61180101

Prisantydning: NOK14,750,000.00
Samlet sum: NOK14,750,000.00

Total kostnad: NOK15,119,972.00

Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25