KLASSISK, ELEGANT ENEBOLIG - ØVERST PÅ EKETOPPEN

KLASSISK, ELEGANT ENEBOLIG - ØVERST PÅ EKETOPPEN

 • Adresse Eketoppen 27, Fredrikstad
 • Prisantydning NOK12,000,000.00
 • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
  Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
 • Matrikkel Gårdsnummer: 209, bruksnummer: 416
  Fredrikstad kommune
 • Areal BRA 416 m2 / BTA 416 m2 / PROM 362 m2
5 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F Energimerke F
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en stor og staselig enebolig beliggende øverst på Eketoppen, ett av Fredrikstads mest ettertraktede boligstrøk, fra slutten av 1990-årene. Arkitekturen er inspirert av det klassiske og boligen er meget godt tilrettelagt for en stor familie, med god plass for godt selskap. Dette er sentralt, tilbaketrukket og barnevennlig.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1997

BELIGGENHET

Eketoppen 27 ligger øverst på Eketoppen, et ettertraktet og veletablert villastrøk fra slutten av 1990-tallet. Beliggenheten er rolig og tilbaketrukket i en rolig boliggate der trafikken er svært begrenset. Sentral beliggenhet kun noen minutter fra byens sentrum og barnevennlig med kort vei til skoler og barnehager. I nærområdet finnes flere dagligvareforretninger og lenger nord kommer du til et fint og ettertraktet utfartsområde i Fredrikstadmarka, med turstier og badeplasser. Herfra har du kort veitil Fredrikstad jernbanestasjon og en effektiv vei ut til E6.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum/"Glade Hjørne" følg Glemmengata forbi Røde Mølle og videre i Knipleveien som fører frem til rundkjøringen ved Christianslund. Sving til høyre i rundkjøringen og følg Veumveien nordover ca 750 m. Sving inn til høyre på Joruns veiog deretter første vei til høyre. Følg Jorunsvei sydlig retning opp bakken til Eketoppen. Sving inn til venstre der du ser Eketoppen 27 rett frem.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 88 79 49 30
1. etg. 230 218 204 14
2. etg. 125 119 109 10
SUM 443 416 362 54
Garasje 35 31 0 31
SUM ALLE BYGG 478 447 362 85
Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

OM ARKITEKTUREN

Boligen ble i 1997 tegnet av arkitekt Per Stenseth i SG arkitekter. Arkitekturen kan beskrives som en klassisk løsning bygd på tradisjonene etter arkitekt Knut Knutsen (1903-69) som ble en av de store formidlere av utviklingen i norsk arkitektur fra dennasjonalromantiske periode over i den moderne tid. Han var opptatt av håndverkskvalitet (spesielt i tømrer- og snekkerfagene). I dette huset er disse tankene forsøkt omsatt til tiden for 20 år siden. Det er lagt vekt på gode materialer, god kvalitet på håndverket og huset er gjennomdesignet og detaljert langt utover det som er vanlig i villaplanlegging i dag. Huset er også skreddersydd tomta med god terrengtilpasning.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende og representativ enebolig oppført i trekonstruksjoner med kledning av tre. Valmet tak belagt med takstein av tegl. Boligen er innholdsrik og stor med store rom. Særlig iøynefallende er den store hallen med stor takhøyde og en fin trapp som fører opp til en stue med galleri ut mot hallen. Rommenes sammenheng gir et stort volum og en følelse av noe fornemt. Frittstående dobbel garasje oppført i trekonstruksjoner med kledning av tre og elektrisk drevet og fjernbetjent port. Porten mot gaten er også elektrisk drevet med fjernbetjening. Det er montert ladekontakt type 2 for elbil med 25 Amp kurs i garasje.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i 1. etg: En stor hall med trapp opp 2. etg/galleri, stor spisestue, stue og bibliotek, kjøkken, grovkjøkken med sideinngang, gjesteWC, stort soverom med privat bad/wc og walkinn garderobe. 2. etg. inneholder: Stue med galleri ned mot hall, fire soverom, bad/wc og to boder (S-rom). Kjeller: En stor hall, kjellerstue, gang til ungangsdør. S-rom: Kjølerom, bod og fyrrom.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen fremstår delikat og gjennomført med fargepalett som er godt tilpasset boligens klassiske uttrykk. Gulv er belagt med fiskebensmønstret eikeparkett i stuene i første etasje, tostavs eikeparkett i kjøkken og trestavs eikeparkett i rommene i 2. etg.Øvrige gulv er belagt med keramiske fliser. Betonggulv i fyrrom. Vegger er belagt med lasert panel, malt og beiset panel, tapet og keramiske fliser. Tak har malt panel. Boligen er utstyrt med dimbare downlight i ulike rom og soner.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet fra Sivesind er stort og innholdsrik, med malte speildører og benkeplater av granitt og eik. Innbyggede hvitevarer og kjølehjørne. Baderomsinnredning i første etasje er fra Sivesind med kirsebærfargede fronter. WC. Huricane boblebadekar i hvit utførelse. Adskilt dusnisje. Badet i andre etasje har innredning med doble servanter og hvite speildørsfronter. Husets tre WC er vegghengte modeller. Badene er oppvarmet med vannbåren gulvvarme.

OPPVARMING

Boligen er utstyrt med elektrisk og oljefyrt sentralfyr med vannbåren varme forgrenet til alle rom i 1. etg., baderommet i 2.etg. og hele underetasje med unntak av kjølerommet. Huset har peis i kjøkken, hall og to stuer, tilsammen fire stk. Det er etter2020 ikke tillatt å benytte fosilt brensel i slike anlegg. Biofyringsolje er ansett som en fornybar energiressurs, og kan erstatte petroleumsbasert (fossil) fyringsolje, dersom fyringsanlegget og brenneren er tilpasset dette. De som bruker fyringsolje,kan benytte biofyringsolje på sitt anlegg også etter forbudet mot fyringsolje som inntreffer i 2020. tillatt etter 2020. Kilde: Olje og energisenteret. www.ooes.no

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst datert 1.6.2018 fra Nedre Glomma Takst as ved Svein Nesøen. Verditakst kr 12 000 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Eketoppen 27, 1613 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er stor og solrik. Gårdsplassen er brosteinbelagt med trapper av brostein og granitt opp til inngangsdør. Mot gaten avgrenset med hekk og et sortlakkert stålgjerde med en iøynefallende, elektrisk drevet port. Mot syd er tomten opparbeidet med gressplen og prydbeplantning med flott, parkmessig utforming.

TOMTENS AREAL

1283 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 30 856,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr er ca 45 000 kWh. Eier har elektrisk bil som lades hjemme. Siste års forbruk av fyringsolje er ca 3500 liter.

ENERGIATTEST

Rød F

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 0106394A Kniplefjellene (bebyggelsesplan). Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. I kommuneplanens arealdel avsatt til område for bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra byggeåret.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1997/4349-2/86 Bestemmelse iflg. skjøte: Pliktig medlemskap i velforening, plikt til å inngå kjøpekontrakt på hus fra Byggmester Hans Petter Hovelsen AS.

LIGNINGSVERDI

Kr 2 189 598,- ved ligningen i 2016.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
12 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
300 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 000 000,-))
--------------------------------------------------------
301 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 301 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

 1. Generalforsamling 2018 ? Referat
 2. Salgsoppgave Eketoppen 27 med vedlegg

Nøkkelinformasjon


Oppdragsnummer: 61180097

Prisantydning: NOK12,000,000.00
Samlet sum: NOK12,000,000.00

Total kostnad: NOK12,301,222.00

Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25