Sentrumsvilla med bakgård fra en annen verden - Apenesfjellet - Fredrikstad sentrum.

Sentrumsvilla med bakgård fra en annen verden - Apenesfjellet - Fredrikstad sentrum.

SOLGT

  • Adresse Haakonsgate 7, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK7,000,000.00
  • Ansvarlig megler Vidar Aakre Johannessen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 300, bruksnummer: 215
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 215 m2 / BTA 215 m2 / PROM 180 m2 1 etasje: Gang, 2 bad, stue, kjøkken, soverom, sidebygg med stue/kjøkken, 2 soverom og gang
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G
Energimerke

SAMMENDRAG

Det første du møter i Haakonsgate 7 er en liten byvillas beskjedne fasade med en fin port ut mot en rolig sentrumsgate. Den er tydelig velstelt og oppdatert, men beskjeden og upretensiøs i uttrykket. Men, så: Innenfor porten får du fornemmelsen av en kulisse i en spillefilm - i en storby langt større enn plankebyen Fredrikstad. I et lukket gårdsrom møter du et kontrollert, meget vellykket virvar av kontraster der tre, aluminium, glass, stein og betong gir en gjennomtenkt helhet som både er tradisjonellog industriell - distansert og intim på samme tid. Langs høyre side står fløyen av et restaurert trehus fra 1890 og frem langs venstre konstruksjoner i det vesentligste av glass og aluminium - og en rekke crossoverelementer. Midtveis deles uterommet av etoppvarmet glasshus med fullverdig kjøkken og tilhørende soverom og bad - og innerst noe som best kan beskrives som et showrom/verksted, eller rett og slett bare et altmuligrom der kreativitet og virketrang kan utfolde seg. Boligen har høy standard, med smarthusløsninger for styring av varme og lys, el-styrte takvinduer, utendørs saltvannsbasseng, varmekabler i hele første etasje og i bakgården, og selvrensende glass i tilbygget. Legg gjerne merke til ikonet av en motorsykkel og vit at det også kunne ha vært en bil. Fordi det er lagt til rette for å forflytte en doning fra gaten, tvers igjennom eiendommen og helt inn.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

År 1890. Tilbygget år 2013.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger meget sentralt og rolig til i Haakons gate 7 på Apenesfjellet. Dette er midt i Fredrikstad sentrum, hevet opp fra bykjernen. Her er det lys, utsyn og ro. Det er gangavstand til skoler og barnehage, og til hele byens sentrum. Jernbanestasjonen, høyskolen, kino, restauranter, butikker og alt annet av servicetilbud og arbeidsplasser i sentrum kan nås til fots. Det er 15-20 minutters kjørevei til E6 og sykehuset på Kalnes.

VEIBESKRIVELSE

Kjør innfartsåra til Fredrikstad sentrum og ta til høyre i rundkjøringen v/brannstasjonen. Ta andre vei til høyre opp Berggata, sving til høyre på toppen og følg Magnus gate rett frem til veien stopper og ta deretter til venstre inn i Haakonsgate. Eiendommen ligger på venstre side av veien.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 235 215 180 35
2. etg.
SUM 235 215 180 35
Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Boligeiendom i hjertet av Fredrikstad sentrum på Apenesfjellet. Eiendommens opprinnelige del er et trehus oppført i 1890. I årene fra 1994 til 2018 har eiendommen gjennomgått dyptgripende og omfattende restaurering, modernisering, om- og påbygging slik at boligen fremstår med et helt spesielt arkitektonisk crossover-uttrykk. Det tradisjonelle er kombinert med nyere materialbruk bl.a. med glass og aluminium. Transparente bygningsdeler med store lysflater og gjennomlys kombinert med det mer tradisjonelle.Eiendommen har høy standard med veloverveide materialvalg, god kvalitet og utførelse. Det er fylt opp med pukk og støpt gulv i 1 etasje og grunnmur i granitt og betong. Yttervegger i gammel del er bygget i knubb og bindingsverk og kledd med stående trekledning i gammel stil. Ut mot vei og inngangsparti har man beholdt og restaurert originalkledningen. Vegger i ny del er bygget i Leca. Store glassfasader, og flere vegger er dekket av skiferskalker både inne og ute på gårdsplassen. Takkonstruksjon av typen saltak. Pulttak på deler av bygget, taket er tekket med gammel teglstein, noe er båndtekket og noe papp. Vinduer i tre/aluminium med isolerglass og noen koblede. Flere vinduer er selvrensende. Koblede vinduer i gammel del er kopier av originalvinduer fra 1890, det gjelder også pynteklosser.

INNEHOLDER ( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen består av to separate fløyer med soverom og bad, som er bygget rundt et nydelig, skjermet uterom. Den kjennetegnes bl.a. med moderne bygningselementer med store glassflater som gir lys fra flere kanter og gjennomlys med utgang til "loungeområdet"i hagen med delvis overbygget uteplatting i massiv teak natet som skipsgulv. 1 etasje: Gang, fliselagt bad, stue med pipe og skifer på gulv, kjøkken med vedovn og spisegruppe og fliser på gulv, hovedsoverom med skyvedørsgarderobe, sidebygg/allrom med stue/kjøkken med hjørnepeis og fliser på gulv, flislagt bad, 2 soverom og gang. (P-rom). Verksted/Bod. (S-rom). 2 etasje: Soverom, innredet rom og teknisk bod med stor lagringsplass. (rommene er ikke målbare). (S-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Boligen er velinnredet og har gode, funksjonelle løsninger og utformingen er en original kombinasjon av ulike materialer, der bruken av glass er fremtredende. Eiendommen har en rekke finesser - blant annet smarthusstyring av varmekabler og lys, el-styrtetakvinduer via app, inngangsport med elektrisk lås med kode, inngangsdør med kode/fingeravtrykkslås, rundt saltvannsbasseng på 3,66 meter i diameter med ekstra stillegående varmepumpe m/keramiske lager, vaskerobot, Eco Smarte klorfritt elektrolysesystem,sandfilter, varmekabler i hele første etasje og i bakgården og selvrensende glass i tilbygget bortsett fra skyvedørsglassene i Schüco-system. Innerst på eiendommen er et velutstyrt verksted for bil og MC. Det er brukt materialer av høy kvalitet, og eiendommen har en svært god standard.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

To fullutstyrte kjøkken hvorav det ene ekstra kostbart med integrerte Bosch hvitevarer, stekeovn med mikrobølgefunksjon, kjøkkenventilatoren Madrid fra Thermex med fjernbetjening, og larvikitt benkeplate Kjøkken: Hovedkjøkken fra IKEA i sort innredning med integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin med Bosch hvitevarer. Ny innredning i 2018 på hoved kjøkken. Kjøkken glasshus: Dansk kjøkken fra Kjøkkengaarden i sort innredning med integrert komfyr/micro, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap, kullfilterventilator. Larvikitt benkeplate. Hovedbad år 2018: Flislagt, badet er innredet med servant, toalett, dusjhjørne med glassdører, gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Bad år 2013: Flislagt, badet er innredet med servant, veggtoalett, dusjnisje og opplegg til vaskemaskin.

OPPVARMING

Oppvarming med Chicago hjørnepeis/ved og 2 vedovner. 2 stk. varmepumper fra Panasonic av typen luft til luft som er nye i 2018. Varmekabler i alle rom i 1 etasje. Varmekabler i bakgården.

TAKST/BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verdi- og lånetakst fra Takstco/ Jonny Eliassen datert 23.10.2018. Verditakst kr 7 000 000,-/ Lånetakst kr 6 300 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Haakonsgate 7, 1607 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat, og det meste er bebygget med bolig, sidebygg og verksted/bod. I senter av bygget er en sydlandskinspirert, skjermet uteplass. Gulvet på uteplassen er en vakker kombinasjon av brostein og skipsgulv, og det ligger varmekabler under hele indre gårdsplassen. I den ene enden står et rundt saltvannsbasseng. Gårdsplasseninnholder også en pergola på en romslig markterrasse med oljet teakgulv natet som skipsgulv. Uterommet deles opp av et allrom i glass. Glassveggene kan skyves til side og åpnes helt, og på den måten viskes skillene mellom ute- og innerom bort. Innerst på eiendommen ligger et innholdsrikt verksted. Man kan kjøre en bil fra gaten, tvers igjennom glassrommet og inn i verkstedet.

TOMTENS AREAL

402,7

EIERFORHOLD TOMT

Eiet

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 14 517,-

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Strømforbruket i hele 2017 var 23 619 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert i energiklasse: Gul G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023. Formål: 570 - Bevaring kulturmiljø og 1001 - Bebyggelse og ablegg. Godkjent/vedtall: 16.06.2011. Reguleringsplan, navn: 0106145 Apenesfjellet NB: Sjekk ut § 7 i reguleringsbestemmelsene til plan nr. 561 P-hus i Apensfjellet. Formål: 110 - Boliger. Godkjent/vedtatt 19.08.1981. Reguleringsbestemmelser: 145.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet og kan leies ut i sin helhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Ferdigattest 04.10.2013

LIGNINGSVERDI

For år 2016 som primærbolig: Kr. 601 260,- Som sekundærbolig: Kr. 1 924 031,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 1,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
187 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
188 722,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 188 722,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Vedlegg til salgsoppgave

Nøkkelinformasjon


Oppdragsnummer: 61180213

Prisantydning: NOK7,000,000.00
Samlet sum: NOK7,000,000.00

Total kostnad: NOK7,188,722.00

Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Vidar Aakre Johannessen
Vidar Aakre Johannessen

Eiendomsmegler MNEF
991 15 513