Stilfull loftsleilighet i ærverdig bygård - Stortorvet, Sentrum

Stilfull loftsleilighet i ærverdig bygård - Stortorvet, Sentrum

  • Adresse Stortorvet 1C, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK2,950,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 300, bruksnummer: 77
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 77 m2 / BTA 77 m2 / PROM 77 m2
2 Soverom
Soverom
F Energimerke F
Energimerke

SAMMENDRAG

Nyoppusset og moderne leilighet i 4. etasje i en av Fredrikstad sentrums fineste bygårder. Bygården, fra begynnelsen av 1900-tallet, ligger på nedre hjørne av Stortorvet, mot elva. Mer sentralt blir det ikke! Fra leiligheten er det utsyn til Fisketorvet,gangbrua, Slippen og Værste. Boligen er lys og lekker. Skråtak og takvinduer gir gode lysforhold og en fin stemning. Kjøkken og bad er fra 2015, og vegger og tak er malt i år. Dette er en elegant og praktisk byleilighet, i de fineste områdene i Fredrikstad sentrum.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1909.

BELIGGENHET

Stortorvet 1c kunne ikke ha ligget bedre til. Her har du alle byens attraksjoner rett utenfor døren: Stortorvet, elvepromenaden med et rikt utvalg av restauranter og et unikt båtliv, og gågaten med et godt utvalg av kafeer, forretninger og kino. Rett oppi gaten ligger butikksenteret Torvbyen og bussterminalen med bussavganger til Østfoldbyene, lokalt og til Oslo. Flybussen til Rygge og Gardermoen går også fra terminalen. Det er få minutters gange til jernbanestasjonen og ferga over til ærverdige Gamlebyen, som har et særegent kultur- og kaféliv. Fra leiligheten er det utsikt over Fisketorvet, elva, gangbrua, Slippen og Værste.

VEIBESKRIVELSE

Fra Storgata.

AREAL AV BEBYGGELSE
BRA P-ROM S-ROM BTA 77
77 0 83
Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Husets fasade er i granitt. Det er valmet skifertak og teglsteinspipe. Vinduene er tolags isolerglass.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Leiligheten strekker seg over ett plan med gang, kjøkken, bad/vaskerom, stue, stue/soverom, soverom og kontor (p-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Leiligheten er innbydende og har en normal bra standard. Det er nylig lagt nye laminatgulver og overflatene er malt i år. Kjøkken og bad er pusset opp i 2015.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er pusset opp i 2015. Innredningen er hvit og innehar integrert stekeovn, platetopp, mikroovn og oppvaskmaskin. Det er fliser over benkeplaten. Ventilatoren er i stål. Veggene og taket er malt. Badet er også pusset opp i 2015. Her er det dusj,veggklosset, innredning med vask og opplegg for vaskemaskin. Det er down lights og elektrisk vifte i taket. Fliser på vegger og gulv, samt varmekabler.

OPPVARMING

Det er vedovn i en av stuene og varmekabler på badet.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger verditakst fra takstmann Svein Nesøen, datert 27.09.2018.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Stortorvet 1 C, 1607 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Flat tomt. Stortorvet et rett utenfor døren. Leiligheten ligger i 4. etasje. Det er heis i bygget.

TOMTENS AREAL

407 m2.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter er inkludert i fellestgiftene. Eiendomsskatt på 3 169,- pr. år faktureres seksjonseier direkte.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Ca. 10 000 khw i 2017.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Leiligheten er kommunalt tilknyttet offentlig vann og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål om: 570 - Bevaring kulturmiljø og 1130 - Sentrumsformål .

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet og kan leies ut i sin helhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2014/181317-2/200 Best. om adkomstrett 1989/2406-1/86 Bestemmelse om veg

LIGNINGSVERDI

Likningsverdi for inntektsåret 2016 som primærbolig kr. 545 957,- og som sekundærbolig kr. 1 747 063 ,-

INFORMASJON TIL FORBRUKERNE OM NYE BUDREGLER FRA 1. JANUAR 2014

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER
: Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum 2,5 % Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte
Kr 525,- Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon Kr 697,-
KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Sameiet Stortorvet 1C, org. nr. 913 341 112

FELLESUGIFTER PR MND

Kr. 1237,- pr. mnd. Inkluderer: kommunale avgifter, byggforsikring, avsettning til vedlikehold, renhold fellesareal, snørydding, vaktmester og øvrig drift av sameiet.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Se vedlegg for dette.

GENERALFORSAMLING/ ÅRSOPPGGJØR

Se vedlegg for dette.

Omkostninger
2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-))
--------------------------------------------------------
74 972,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 024 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Komplett salgsoppgave Stortorvet 1C

Nøkkelinformasjon


Oppdragsnummer: 61180146

Prisantydning: NOK2,950,000.00
Samlet sum: NOK2,950,000.00

Total kostnad: NOK3,024,972.00

Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22