Selveierleilighet med stor terrasse og garasjeplass - Cicignon

Selveierleilighet med stor terrasse og garasjeplass - Cicignon

  • Adresse Skolegata 1-3, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK2,850,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 300, bruksnummer: 69
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 69 m2 / BTA 69 m2 / PROM 69 m2
1 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
E Energimerke E
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en sentrumsnær og tiltalende toroms selveierleilighet (1.etg.) med alle de viktige egenskapene, et av byens beste strøk. Her er en romslig balkong, egen parkeringsplass i underetasjen og heis. Skolegata 1 er forøvrig et fint leilighetskompleks beliggende ved Cicignon skole og Galleri Øks i den vakre Sjømannsparken med sine store trær ned mot elvepromenaden og fergestedet til Gamlebyen. Spaseravstand til sentrum, jernbanestasjonen og til byfergen som tar deg til Gamlebyen og videre til sentrum.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1989

BELIGGENHET

Dette er sentral og god beliggenhet ved Sjømannsparken på Cicignon - et av byens mest ettertraktede boligstrøk. Leiligheten har terrasse inn mot bakgården i vest. Rett borte i gaten ligger den vakre Sjømannsparken med sine store trær som parasoller overgangstier og fontenen, et galleri og to de cafeene ved Galleri Øks og Galleri Øks. Fra leiligheten har du kun en kort spasertur vakre omgivelser langs Tollbodbryggene med utsikt over til Gamlebyen, byfergen, Isegran, biblioteket og Kirkeparken m.v. og til Fredrikstads populære bryggepromenade. Leiligheten ligger kun noen hundre meter fra jernbanestasjonen, med god forbindelse til Oslo S og utenlandstogene. Cicignon er del av byens sentrum, men ligger skjermet fra trafikk og støy fra byens sentrumsgater.Bygget ligger vis a vis Cicignon skole. Leiligheten ligger i høy 1. etg. og ligger innerst i gaten.

VEIBESKRIVELSE

Fra rundkjøringen ved St.Croix og innfartsåren, følg veien mot Jernbanestasjonen. Ved stasjonen følg Jernbanegata videre til Sjømannsparken. Skolegata 1 ligger som første gård til venstre, rett overfor Cicignon skole.

AREAL AV BEBYGGELSE
BRA P-ROM S-ROM BTA
Leilighet 69 69 0 73
Bod i fellesareal 4

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Pen sentrumsgård i fire etasjer over garasjekjeller med heisforbindelse fra kjeller til hver etasje. Bygget har et pent og innbydende inngangsparti, med porttelefon og fjenstyrt døråpner til byggets inngang mot Skolegata. Bygningen har gjennomgående leiligheter, med fasader forblendet med teglstein. Leiligheten har inngang fra svalgang mot gårdsrommet mellom bebyggelsen i Skolegata og Jernbanegata. Denne leiligheten har egen terrasse mot gårdsrommet.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Leiligheten inneholder entre/hall, kjøkken, stue, bad/wc/vask og soverom med utgang til terrasse. Deler av terrassen er innglasset. Leiligheten disponerer en sportsbod og parkeringsplass i felles parkeringskjeller.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med eik parkett, med noe bruksslittasje og vinylbelegg. Vegger er belagt med malte overflater. Tak har malte himlinger. Badet er utstyrt med servantskap med profilerte, hvite fronter, dusjkabinett og wc.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Nyere kjøkkeninnredning med profilerte fronter, keramisk komfyrtopp, stekeovn, kjøl/frys og oppvaskmaskin i liten størrelse. Badet er utstyrt med servantskap med hvite, profilerte fronter, dusjkabinett og wc.

OPPVARMING

Elektriske panelovner i stue, kjøkken og soverom. Elektriske varmekabler i baderomsgulv.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger verditakst fra Nedre Glomma Takst as, ved takstmann Svein Nesøen, datert 26.9.2018. Verditakst kr 3 000 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Skolegata 1-3, 1606 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat og i det vesentligste anvendt til bebyggelsens grunnareal, med et mindre grøntareal i nordvest, inn mot hagen/ bakgården til eiendommene i Jernbanegaten.

TOMTENS AREAL

758 kvm - selveiertomt

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter inngår i felleskostnader. Eiendommskatt kommer i tillegg med kr 4 629,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

7 185 kwh for 2017.

ENERGIATTEST

Eiendommen har iht. eiers opplysninger energiattest rød E.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i uregulert område. I kommuneplanens arealdel avsatt til område for Bevaring kulturmiljø og bebbyggelse og anlegg. Tilliggende reguleringsplaner fremkommer av reguleringskart. Det arbeides med regulering og utvikling av det tidligeresykehusområdet. Dette er en utbygging som vil pågå over tid og som vil kunne medføre øket trafikk i Cicignonområdet under byggeperioden.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Leiligheten inneholder en bruksenhet. Det er ikke restriksjoner mot utleie.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for bebyggelsen.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1987/1286-1/86 Bestemmelse om bebyggelse med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere. 1988/11885-2/86 Seksjoneringsbegjæring. Opprettet seksjoner: snr: 4, formål: Bolig, sameiebrøk: 71/1336 - EIENDOMMEN ER OPPDELT I 17 SEKSJONER.

LIGNINGSVERDI

Kr 492 384,- som primærbolig. Kr 1 575 628,- som sekundærbolig.

INFORMASJON TIL FORBRUKERNE OM NYE BUDREGLER FRA 1. JANUAR 2014

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER
: Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum 2,5 % Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte
Kr 525,- Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon Kr 697,- Transportgebyr forretningsfører/ grunneier kr 5 650,-

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Sameiet Skolegata 1-3

SEKSJONENS ANDEL AV FELLES GJELD

Sameiet har ikke felles gjeld.

FELLESUGIFTER PR MND

Kr 3 059,- pr mnd.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Sameiet har utarbeidet husordensregler og sameievedtekter. Disse følger som del av salgsoppgavens vedlegg.

GENERALFORSAMLING/ ÅRSOPPGGJØR

Årsoppgjør og regnskap, årsmøte for 2017 foreligger som del av salgsoppgavens vedlegg.

FORKJØPSRETT/ GODKJENNING AV KJØPER

Sameiet har ikke forkjøpsrett.

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Sameiet hadde for 2017 et overskudd på kr 98 078,53. Det ble ved årsmøtet for 2017 vedtatt å øke felleskostnadene med 3 % fra 1.7.2018. Dette er tatt inn i de oppgitte felleskostnadene.

Omkostninger
2 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 560,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
2 538,- (Opptrykk og produksjon av salgsoppgave)
--------------------------------------------------------
80 570,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 930 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Komplett salgsoppgave

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61180138
PrisantydningNOK2,850,000.00
Samlet sumNOK2,850,000.00
Total kostnadNOK2,930,570.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25