Spennende selveierleilighet ved havna i Øyenkilen - Fredrikstad

Spennende selveierleilighet ved havna i Øyenkilen - Fredrikstad

SOLGT

  • Adresse Øyenkilveien 96 B, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,200,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 62, bruksnummer: 112
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 112 m2 / BTA 112 m2 / PROM 107 m2
2 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
C Energimerke C
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette kan være hus og hytte i ett. I denne boligen kan du få følelsen av å stå på broen på et skip som seiler inn i havna. Vendt inn mot havnen og kilen, utformet i spennende, moderne arkitektur med store åpne vindusflater som slipper inn rikelig medlys og som gir deg god oversikt over havna i Øyenkilen - et maritimt lite kystsamfunn i skjærgården utenfor Fredrikstad. Her er naturgitte forutsetninger for en havn der båtene kan finne ly og den tradisjonelle, hvitmalt bebyggelsen som kjennetegner mange kystsamfunn. Tenk deg en ettermiddag du står og ser inn over dette - fra din egen stue, eller terrasse.

BYGGEÅR

2010

BELIGGENHET

Boligen ligger rett ovenfor båthavnen i idylliske Øyenkilen rett utenfor Fredrikstad - mellom Faratangen og Strømtangen på Onsøylandet. I nærområdet finnes flere småbåthavner, badeplasser og rett utenfor et vakkert kystlandskap som strekker seg sydovertil Hvalerøyene og mot Hankøområdet i nord. Kort vei til det populære badestedet Foten. Avstand til Fredrikstad sentrum og jernbanestasjon ca 12 km ( 15 min. m/ bil). Bosettingen i Øyenkilen knytter seg ikke bare, som man kanskje skulle tro, til fiske og fiskeindustri, men til sagbruksvirksomhet. Sagbrukene i byen og på Gressvik startet omkring 1860. Senere har det maritime har tatt overhånd og bygda fremstår i dag som en skjærgårdsidyll med lett blanding av etablert bolig- og fritidsbebyggelse.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg RV 110 nordover til Gressvik. Følg derfra FV 117 sydover gjennom Gressvik og frem til Vikaneveien. Følg vikaneveien til skilt Foten og følg derfra Øyenkilveien ned til Øyenkilen og inn til plassen. Følg veien skrått frem til høyre, frem til eiendommene på oversiden av havnen. Fra Oslo følg E-6 til Råde. Følg RV 110 sydover til Gressik og derfra FV 117 til Vikaneveien. Følg Vikaneveien til skilt Foten og derfra Øyenkilveien ned til Øyenkilen.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg 11 10 7 3
2. etg. 105 102 100 2
Sum 116 112 107 5
BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Boligen ligger i andre etasje med inngang fra første etasje i en tomannsbolig med moderne og spennende utforming der stuesiden strekker seg ut mot havnen som en båts baugprofil, med store glassfelt opp til taket. Boligen har høye, innvendige skråtak som gir stort volum og gode lysforhold. Bygget er oppført i trekonstruksjoner med kledning av tre og brystningsbånd i sink. Takkonstruksjoner er belagt med sinkbeslag. Takrenner også av sink. Boligen har egen inngang fra trappegang på bakkeplan og direkte adkomst til terrasse. Leiligheten har egen biloppstillingsplass.

BOLIGEN INNEHOLDER:

Første etasje: Entre med bod ( S-rom ) og trapp til andre etasje. I andre etasje kommer man til en hall, en sammenhengende stue, spisestue og kjøkken, 2 soverom, gjeste wc m/ dusj, bad/wc m/ avlukke for vaskemaskiner og et kott. Fra hallen går det en trapp opp til en hems der det også er inndelt to rom/alkover. Arealet på hemsen er grunnet takhøyde ikke målbart, men er et anvendelig areal. Utvendig sportsbod ved inngangspartiet. Boden i første etasje har varmtvannsbereder for boligen den andre boligen i første etasje.

INNE/ UTE

Boligen er lys og meget tiltalende med spennende og funksjonelle planløsninger der man har god kontakt med det havnemiljøet man er omgitt av. Uteplassene fungerer som fin forlengelse av stuen og kjøkkenet gjennom skyvedørere og store glassflater.

STANDARD/ UTSTYR

Boligene er velutstyrt og tiltalende med generell høy standard. Gulv er belagt med eik parkett og keramiske fliser. Vegger er belagt med tapetserte og malte gipsplater. Himlinger har glatte, malte flater.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkeninnredninger i hvit utførelse fra den tyske produsenten Alno med intergrete hvitevarer som kjøl/ frys, kjøkkenvifte, plate topp, komfyr og oppvaskmaskin fra Siemens. Benkeplate av heltre, oljet eik. Boligen er utstyrt med to bad: Gjestebad m vegghengt wc og dusjvegg. Hovedbadet er meget velutstyrt med hvite, stilrene servantskap og innredning, vegghengt wc, badekar og avdelt et lite vaskerom i rommets forlengelse. Gulv har keramiske fliser. Skyvedørsgarderober med dører i hvitt glass. Innvendige dører leveres i hvit, glatt utførelse.

OPPVARMING

Gulvvarme m/ elektriske varmekabler i entre i første etasje og i hele andre etasje. Elektrisk varmepumpe luft til luft. Pipe med plassering i stue.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma takst as, datert 18.10.2018. Verditakst kr 4 200 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Øyenkilveien 96 B, 1621 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Sameiets grunn er i seksjoneringsbegjæringen definert som felles grunn. Tilretteleggingen av tomten er imidlertid av en slik art at de uteområdet rom ligger naturlig tilknyttet hver leilighet, disponeres av den enkelte leilighet. Uteområdene er tilrettelagt med belegningsstein, kantsten og asfalt i kombinasjon med beplantning og noe gressplen.

TOMTENS AREAL

Sameiets tomt er på 2 500 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Sameiets tomt er festet. Grunneier er J. Wessmann AS. Festeavtalen er opprinnelig inngått 21.10.1952 og har tilleggsbestemmelser som er tinglyst 18.05.2010. Ihht. til tilleggsbestemmelsene er festeavgiften kr 30 000,- pr 1.sept 2010 og festeavgiften kanreguleres hvert 5 år. Opprinnelig festekontrakt løper i 99 år, med i tilleggsbestemmelsene er det avtalt at den løper til den sies opp av festeren. Fullstendig festekontrakt og tilleggsbestemmelser/nye vilkår ligger vedlagt salgsoppgaven.

FESTEAVGIFT

Sameiets festeavgift fordeles mellom seksjonene iht. sameiebrøk. Sameiebrøken er basert på seksjonenes innbyrdes areal. Festeavgiften inngår i felleskostnadene.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festeforholder løper uten oppsigelsesadgang for grunneier.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavgiften reguleres hvert 5. år iht. endringer i konsumprisindeks eller tilsvarende indeks som måler endringer i pengeverdi.

TOMTEFESTE

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Endringene medfører bl.a. - i en del tilfeller - endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

OM SAMEIET

Sameiets navn er Øyenkilveien 96 A-F Boligsameie og består av 6 boligseksjoner. Sameiet er registrert i Brønnøysundregistrene med organisasjonsnummer 916 723 830. Forretningsførselen ivaretas av økonomiansvarlig i styret, Nina Solberg. En sameier eieren andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameietsvedtekter. Styrets leder oppgir at ansvar for utvendig vedlikehold er fordelt pr bolig. Dette er ikke vedtektsfestet.

FELLESKOSTNADER

Kr. 1 085,- pr. mnd. ( Kr 13 000,- pr år) Fellesutgifter som inkluderer: Bygningsforsikring, festeavgift, avsetning til små vedlikeholds jobber. Forretningsfører opplyser at dette er i et normal år uten vedlikeholdsprosjekter. Felleskostnadene faktureres halvårsvis med kr 6 500,-.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet Boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 18 791,-pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12. mndr var 14 600 kWh.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes av kommuneplan: Kystsone for Fredrikstad 2011-2023 og reguleringsplan Øienkilen II. Ligger i området som er regulert til boligbebyggelse. Bygningen ligger innenfor 100 meters beltet i strandsonen og omfatter derfor av Kystsoneplanens arealdel for perioden 2011 - 2023 med formål om boligbebyggelse. Planen ble godkjent 16.06.2011.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1952/303713-2/86 Festekontrakt - vilkår Forkjøpsrett for grunneier, Bestemmelse om bebyggelse, gjerdeplikt. 2010/351507-1/200 ** Nye vilkår - feste ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 30.000,- 1978/303886-1/86 Bestemmelse om bebyggelse, rettighetshaver: Gnr:62 Bnr:20 Fnr:87. 2010/13550-1/200 Seksjonering, snr: 2, formål: Bolig, tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 116/684.

LIGNINGSVERDI

Som primærbolig kr 821 048,-. Som sekundærbolig kr 2 627 354,-. Ved ligninge for 2016.

REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

Arealbegreper. Regler for arealangivelse.

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
103 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
104 972,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 304 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon


Oppdragsnummer: 61180215

Prisantydning: NOK4,200,000.00
Samlet sum: NOK4,200,000.00

Total kostnad: NOK4,304,972.00

Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25