Stor, arkitekttegnet enebolig ved Eketoppen - Fredrikstad

Stor, arkitekttegnet enebolig ved Eketoppen - Fredrikstad

  • Adresse Joruns vei 7, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK7,000,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 210, bruksnummer: 410
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 354 m2 / BTA 376 m2 / PROM 298 m2
5 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en pen og representativ bolig, stor og innholdsrik, med store stuer, to bad og fem soverom - beliggende i stigningen opp til Eketoppen. Rett utenfor Fredrikstad sentrum og rett ved Fredrikstadmarka. God arkitektur gjør seg gjeldene på mange vis. Det gir god funksjon og utnyttelse av den situasjonen en bolig befinner seg i. Behov er ulike og individuelle, men gode løsninger er gyldig for flere. Denne boligen er et godt eksempel på hvorledes god arkitektur hensyntar en gitt situasjon når manskal skape rom for en families daglige liv og forskjellige behov. Når du går rundt i huset vil du oppdage hvor godt det er tilpasset familien fra barna er små - og videre til ungdomstiden der behovet for samhold og adskillelse vokser frem.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

1972, senere oppgradert og modernisert.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger solrikt og barnevennlig i veletablert villaområde i stigningen opp til Eketoppen. Herfra har du kort vei til barnehage, barne- og ungdomsskole og vdg. skole. I nærområdet finner du dagligvare og offentlige tilbud ved Christianslund og kun noen hundre meter unna finner du også inngangen til Fredrikstadmarkas vidstrakte turterreng. Avstand til sentrum og jernbanesasjonen er ca 2 og 3 km.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg Knipleveien frem til rundkjøringen ved Christianslund. Sving til høyre inn på Veumveien og følg den nordover ca 750 meter og sving inn til høyre på Joruns vei. Sving så opp til høyre og følg veien opp bakken. Eiendommen ligger på venstre siden.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 188 174 118 56
1. etg. 188 180 180 0
SUM 376 354 298 56
Garasje 17 16 0 16
SUM ALLE BYGG 393 370 298 72

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Joruns vei 7 er tegnet av arkitektene Arntzen & Solheim, i Klavestads bok om Arkitekturen i Fredrikstad omtalt som arkitektene som utfordret Fredrikstad og blandt de som formet den moderne etterkrigsarkitekturen i byen. Arkitektene har fra slutten av 1950 tallet tegnet en rekke fremtredende boliger, bygårder og kirkebygg i Fredrikstad. Joruns vei 7 er en stor og innholdsrik bolig med fasader hovedsakelig av tegl, med innslag av trematerialer. De hjørneplasserte vinduene kan minne deg om de typiskefunkisbungalowene fra 30-tallet. Boligen er bygget på tomtens premisser, der skråningen og orienteringen mot vest er utnyttet og tilpasset de funksjoner og behov boligen skal dekke dekke for en familie. Som en detalj kan man legge merke til hvordan soveromsgangen danner en buffer mot stuene og samtidig beholder en intern forbindelse med kjøkkenet og vaskerommet, uten behov for å gå gjennom stuen, eller andre åpne rom. Soveromsavdelingen er orientert inn mot den rolige og private hagen på baksiden av huset. Med store stuer i begge etasjer har husets generasjoner muligheter for flere adskilte oppholdssoner. Begge etasjer har egne bad og huset har rikelig med boder og oppbevaringsplass.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Stue i tre avdelinger, to oppholdssoner og en spisestue, kjøkken med spiseplass, soveromsgang, tre soverom,bad/wc og vaskerom. Hovedsoverommet og vaskerommet har direkte utgang til hagen på husets ugenerte bakside.Underetasjen inneholder en stor hall som leder inn til en stor peisestue, to soverom, bad/wc og fire boder (S-rom). Garasje har oppstillingsplass for et kjøretøy.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med fliser av tegl, keramiske fliser, eik parkett og vinylbelegg. Vegger er belagt med malt panel, malte flater, teglsten, malt Leca og tapeter. Tak har malt panel. De sorte vegglampene i kjellerstuen og alle pendellamper følger ikke med.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er utstyrt med innholdsrik innredning med kirsebærfargede fronter, integrert komfyr, keramisk topp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Badet i første etasje er nytt i 2014 og er utstyrt med eksklusiv innredning fra Scala, med dobbel servant og høyskap.Badekar med tilsvarende fronter, vegghengt wc og dusjvegg. Badet i underetasje er utstyrt med servantinnredning i hvit utførelse, dusjkabinett og vegghengt wc. Vaskerommet har utgang til terreng og er utstyrt med skapinnredning i hvit melamin, utslagsvask og høyskap.

OPPVARMING

Elektriske varmekabler i entre, hall, peistue i underetasje og badene i under- og første etasje. Elektriske panelovner i enkelte rom. Peis for fyring med ved i stue i første etasje. Parafinkamin og peis for fyring med ved i underetasje. Utvendig trapp opp til boligen har el. varmekabler. Det er montert to elektriske varmepumper, luft til luft, en i hver etasje - nye i 2008.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 30.4.2019. Verditakst kr 7 000 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Joruns vei 7, 1613 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten ligger i en skråning på oversiden av Joruns vei. I den øvre delen, på husets bakside, er det opparbeidet en lun og fin hage med stor treplatting, oppbarbeidet gressplen, og en kombinasjon av beplantning og naturlig vegetasjon. Tomtens sydside erflat ut fra stuen og terrassen, innhegnet med gressplen og beplantning. Skråningen mot vest, ned til gaten er opparbeidet med gressplen og beplantet med ulike prydplanter ned mot gaten og langs trappen som leder fra garasjen og opp til inngangspartiet.Det er oppstillingsplass for to kjøretøy foran garasjen.

TOMTENS AREAL

856 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Festet

FESTEAVGIFT

Kr 2 700,- pr år, betalt i halvårlige terminer a kr 1 350,-.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

80 år fra 1.11.1970.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavgiften kan iht. festekontrakten reguleres hvert 10. år, neste gang i 2020 i samsvar med endringene i konsumprisindeks (SSB).

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgangtil å kreve tomt innløst.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 22 982,- pr år. Det er montert vannmåler i eiendommen.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr er 31 500 kWh. Forbruk av parafin er ca 500 liter.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Orange G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann og avløp. Avløpsledningen fra boligen og ut til offentlig ledning er ny i 2010, kjerneborret gjennom fjell.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i regulert område, med formål Boliger. Reguleringsplan nr 010647 Gnr. 10, bnr. 410 Hjørnerød. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til reguleringsplanen. I kommuneplanen er området angitt med formål bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger brukstillatelse fra 18. januar 1973.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1970/3063-4/86 Festekontrakt - med vilkår, bl.a. festetid 80 år fra 1.11.1970, regulering av festeavgift hvert 10. år, i samsvar med endringer i konsumprisindeks, med flere bestemmelser. 1977/182-1/86 Bestemmelse om bebyggelse, provisorisk sykkelskur/ redskapsbod og skjerm for terrasse. Kopi av festkontrakt og tinglyst erklæring følger som del av salgsoppgavens vedlegg.

LIGNINGSVERDI

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 290 376,-. Som sekundærbolig kr 4 645 355,- ved ligningen i 2017.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
175 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-))
--------------------------------------------------------
176 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 176 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190078
PrisantydningNOK7,000,000.00
Samlet sumNOK7,000,000.00
Total kostnadNOK7,176,222.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25