Lekker og innbydende leilighet i ærverdig trevilla nær sentrum - Seiersten / Gamle Stadion

Lekker og innbydende leilighet i ærverdig trevilla nær sentrum - Seiersten / Gamle Stadion

  • Adresse Th.C.Henriksens gate 9, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK3,200,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 300, bruksnummer: 91
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 91 m2 / BTA 91 m2 / PROM 86 m2
1 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad

SAMMENDRAG

Flott leilighet med stor solbalkong. Leiligheten ligger i 2. etasje av en seksjonert bolig og har blitt ombygd og pusset opp i 2016. Stilen er stram og stilig. Alle flater er nye, og kjøkken og bad er nytt. Det er høyt under taket, og rommene er lyse og luftige. Her får man det beste av nytt og gammelt: moderne komfort i en elegant, oppusset trevilla fra ca. 1900. Leiligheten disponerer egen parkeringsplass og bod i carporten. Eiendommen ligger i et ærverdig boligområde få minutter fra Fredrikstad sentrums handlegater.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1900. Renovert/ombygget 2015/2016.

BELIGGENHET

Th. C. Henriksens gate ligger i et svært sentralt, men rolig område, få minutter fra Fredrikstad sentrum. Det er vanskelig å navngi området helt presist, for her kan det være bare en gate eller et kvartal som skiller ulike lokale stedsnavn fra hverandre.Stedet ligger midt i triangelet Holmen/Seiersten/Trosvik. Tidligere ville beboerne her sagt at de bodde "ved stadion". Eiendommen ligger nemlig vis-à-vis gamle Fredrikstad Stadion, der mye av Fredrikstads by- og fotballhistorie har utspilt seg. Nå er stadion flyttet, og på området bygges nye boliger for mennesker i ulike aldre. Området for øvrig er preget av eldre trehusbebyggelse. Det er kort vei til barneskole og videregående skole. Fredrikstad sentrum har alt av butikker og servicetilbud: kjøpesenter,gågate, kino, bibliotek, restauranter, kafeer og så videre. Også i nærmiljøet er det matforretning og flere butikker av ulike slag. Eiendommen ligger like ved innfartsåra i retning E6, og det er 20 minutter til sykehuset på Kalnes.

VEIBESKRIVELSE

Fra sentrum; ta Holmengata og kjør 350 meter for så å ta inn Oslogata. Th. C. Henriksensgate er deretter første avkjørsel til høyre. Boligen ligger da på venstre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 4 3 3 0
2. etg 91 83 83 0
SUM 95 86 86 0
Carport/bod 6 5 0 5

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Leiligheten går over to etasjer hvorav 1 etg. inneholder Entre/Trapperom P-ROM 2.etg: Hall, Kjøkken, 2 Stuer (Hvorpå den ene stuen tidligere har vært et soverom), Bad/vaskerom og soverom P-ROM. Utvendig bod 5 kvm. S-ROM. Seksjon nr 1 disponerer hele kjelleren med unntak av et teknisk rom der varmtvannsberederen til seksjon står. Sekjon nr 2, dvs leiligheten her som selges disponerer hele loftet. Stort uinredet loft med masse lagringsplass, eller til bruk for annet formål.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Dette er en halvpart av en tomannsbolig oppført i trekonstruksjon med liggende panel over grunnmur av betong. Masardtak tekket med nyere betongstein mens teglsteinspipe fra byggeår. Boligens vinduer og utvendig panel er nytt fra 2015/2016. I samme tid blehuset etterisolert.

STANDARD/ UTSTYR

Hele leiligheten ble totalrenovert i 2016 og fremstår pent brukt. Det er valgt lys enstavs pergo på gulvene og alle flater er malt i lyse, delikate toner. Variasjon av tidsriktige fliser på bad og i gang. Taket er slett malt og uten listverk med downlights gjennom hele leiligheten. Innredning på kjøkken og bad er fra renoveringstiden. Utgang til stor og solrik terrasse. Leilighetens stue var opprinnelig et stort hovedsoverom, med tre store vinduer i hjørne mot nord. Dette rommet kan enkelt gjøres om til soverom igjen. Leiligheten har teknisk rom i kjeller med varmtvannsbereder og bod på 5 kvm i felles carport. Vinduer, taktekke, panel, el anlegg og isolering er nytt fra 2015/2016.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Lekkert kjøkken fra Epoc med stram linje og moderne utrykk. Innholdsrik innredning med blant annet høyskap opp til tak, lys laminat benkplate, sort kum, integrert komfyr, avtrekksvifte, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Laminat på gulv, malte tak ogvegger. Badet er som alt annet i leiligheten nytt og delikat pusset opp med overflater og innredning som harmonerer med resten. Her er det flislagte vegger og gulv med varmekabler og malt tak. Hvit innredning med vask, wc, fin dusjnisje med mosaikk og glassdør. Lysegrå innredning med skuffer ved opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Opplegg for varmepumpe.

OPPVARMING

Elektrisk oppvarming og varmekabler i entre 1. etg og bad i 2.etg. Opplegg for varmepumpe. Det er også mulighet for lukket peis i stue.

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger takst/tilstandsrapport fra Svein Nesøen.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Th. C. Henriksensgate 9, 1610 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Innkjørselen og gårdsplassen er gruset og det er carport med bod i enden. Leiligheten disponerer èn plass i carporten og èn bod. Foran huset er det gressplen. Hagen og gården er i de senere årene nyanlagt.Tomten er flat. Tre sider av eiendommen er avgrenset med stakittgjerde.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

342 kvm.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 14 479,- inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

7417 kWh for 2018. Ikke reelt årsforbruk, da selger har bodd deler av året i en annen bolig. Felles husforsikring ca kr 4100,- pr enhet i året.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert i energiklasse

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Det er på det nåværende tidspunk septiktank, men det ventes på at Fredrikstad kommune skal legge til rette for offentlig kloakk. Det skal da kobles til kommunal vann og kloakk. Kostnaden for denne leiligheten vil være ca 20 000,- Tømming av septiktanken koster ca 1500,- i året.

REGULERINGSFORHOLD

Regulert område reguleringsplan 0106120 Holmenområdet. Formål: boliger. Og Kommunedelpla for Fredrikstad byområde 2011-2023 hvor formålet er bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Registrert som èn boenhet og kan leies ut i sin helhet.

FERDIGATTEST

Ferdigattes.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2009/991056-2/200 Best. om vann/kloakkledn., 2009/991056-3/200 Bestemmelse iflg. skjøte, 2015/1154408-1/200 Seksjonering, 2017/1010088-1/200 Reseksjonering.

LIGNINGSVERDI

Kr. 863 372,- som primærbolig Kr. 3 108 138,- som sekundærbolig

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

:;;Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum;2,5 %;Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte;Kr 525,-;Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon;Kr 697,-

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
3 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-))
--------------------------------------------------------
81 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 281 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61180223
PrisantydningNOK3,200,000.00
Samlet sumNOK3,200,000.00
Total kostnadNOK3,281,222.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
16.01 17:00
Til
16.01 18:00

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22