Stor, elegant villa ved Fredrikstadmarka - Oredalen

Stor, elegant villa ved Fredrikstadmarka - Oredalen

SOLGT

  • Adresse Oredalsåsen 21, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK6,300,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 210, bruksnummer: 1294
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 250 m2 / BTA 273 m2 / PROM 238 m2
5 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad

SAMMENDRAG

Standsmessig villa høyt i Oredalsåsen, med skogen bak huset. Dette er en svært innholdsrik og fornem bolig med klassiske kvaliteter og høy standard. Store, lyse rom og elegante bad og kjøkken er sentralt. Boligen er fra 1972, men har blitt bygd ut og pusset opp gjennom 2000-tallet. Dette er en flott og hyggelig familiebolig, med fire soverom, to bad, vaskerom og kjellerstue. Garasjen har en innredet annenetasje med hybelkjøkken, bad og hobbyrom. Beliggenheten er upåklagelig: På baksiden av huset begynnerFredrikstadmarka. Tomten er solrik, og på husets framside er det praktfull utsikt vestover. Fredrikstad sentrum er en kort kjøretur - eller en sykkeltur - unna.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

1972.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i Oredalsåsen, som regnes som et av Fredrikstads beste boligområder. Boligen ligger høyt og tilbaketrukket fra veien. Oredalsåsen er høydedraget langs Bjørndalsdammenes vestside, som er hjertet av Fredrikstadmarka. Stien ned til marka og2. dam går like bortenfor huset. Dette er et tur-eldorado for alle aldersgrupper. Ved 2. dam og området rundt er det trimløype, den populære barneturstien Bjørneløypa, bord og grillplasser. 2. dam kan være utgangspunktet for lengre turer, for eksempel videre oppover til 3. dam, Borredalsdammen og Skihytta, eller til lysløypa ved Skytterhuset. I Fredrikstadmarka kan du bade om sommeren, gå på skøyter og ski om vinteren og finne gravrøyser fra bronsealderen. Til tross for nærheten til marka ligger eiendommen ikke langt fra sentrum: ca. 15 minutter på sykkel. Dette er et barnevennlig strøk med liten trafikk. Barnehage, barneskole, ungdomsskole, idrettsanlegg og butikker ligger i gang- og sykkelavstand. Buss til Fredrikstad sentrum stopper i nærheten. Eiendommen ligger solrikt og høyt inntil skogen, og har praktfull utsikt vestover.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg Glemmengata over i Knipleveien i retning Christianslund. Sving Oredalsveien inn til høyre og følg denne et stykke oppover og sving til første vei til høyre opp bakken Oredalsåsen. Følg bakken til enden. Eiendommen ligger rettpå.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 125 113 101 12
1. etg. 148 137 137 0
SUM 273 250 238 12
Garasje 1. etg. 40 36 0 36
Garasje 2. etg 38 33 0 33
Garasje SUM 78 69 0 63

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig over to plan, oppført i 1972, og tilbygget flere ganger i ettertid. Hele huset står sannsynligvis på fjell og steinfylling til fjell. Grunnmur av lettklinker. Yttervegger i bindingsverk, som etter byggemåte skal være isolert med 10 cm mineralull,kledd med stående trekledning. Underetasjen er i front kledd med mexistein. Originale vinduer i to lags isolerglass, samt noen fra ca. 2011. Taket har sutaksplater til undertak, isolert med mineralull. Tekket med betongstein. Det er loft over hele husetmed ståhøyde på midten, mye god lagringsplass. Adkomst via nedtrekkbar stige i hoved soverom. Garasjen har betongdekke, og murvegger i 1. etasje. Mexistein og stående trekledning utvendig. Saltak og pulttak med betongstein. 2 vedlikeholdsfrie leddporter med el-åpner. 2. etasjen på garasjen ble bygget i 1996, og innredet med hybelkjøkken, bad og hobbyrom i 2000.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Bolig: Underetasje: Gang, hall, wc, vaskerom/fyrrom, kjellerstue og soverom (alle p-rom). Bod og rom med oljetank (s-rom). 1. etasje: Hall, gang, kjøkken, stue, bad og fire soverom (alle p-rom).Loft over hele huset med ståhøyde på midten. Garasje: 1. etasje: Dobbelgarasje (s-rom). 2. etasje: Gang, rom med kjøkkenkrok og sengekrok, bad og bod (alle s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har blitt bygd ut og pusset opp gjennom 2000-tallet, og har en gjennomgående høy standard. Huset har store lyse stuer, to elegante bad (fra 2006 og 2012) og et stort, lyst kjøkken fra danske Unoform med mye integrert utstyr. På alle gulv er det fliser eller parkett. Det er varmekabler i de fleste rom, med unntak av soverommene og vaskerommet. Boligen har varmepumpe koblet til bergvarme.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Stort og lyst kjøkken fra 2011 med en designklassiker som innredning: Classic fra danske Unoform. Innredningen er bygd opp av kubeformede, håndlagde moduler i eik. Integrert utstyr fra Miele: 80 cm induksjon platetopp, stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin, vinskap, kjøleskap, fryseskap og stålventilator. Det er spotter i taket og under overskapene. Overflater: Store fliser på gulvet og malte vegger og tak. Varmekabler i gulvet. Kjøkkenet har god plass til spisebord, og herfra er det utsyn mot skogen. Bad u. et.: Elegant bad, nytt i 2006. Innredning i lyst tre med skuffer og servant. Halvstore, rektangulære fliser på veggene og kvadratiske, marmorgrå fliser på gulvet. Malt tak. Dusjvegg i glassbyggersten. Sluk i dusjen. Elektrisk vifte på veggen. Varmekabler og downlights. Bad 2. et.: Stort og eksklusivt baderom med heve-/skyvedør ut til den skjermede terrassen på husets bakside. Her er det både badekar og regnfallsdusj. Vegghengt klosett og søylevask. Gulvet og veggene har en variasjon av fliser - fra store fliser til mosaikk - i fargene hvitt og mørk grå. Malte tak med downlights. To sluk i dusjen og et under badekaret. Ventilasjon i taket to steder. Varmekabler. Toalettrom u. et.: Toalett og vaskeservant. Parkett på gulvet, malte fliser og malt tapet på veggen. Malt tak. Ventilasjon i taket. Vaskerom: Vaskekum, skap og plass til strykebrett, tørkestativ o.l. Opplegg til vaskemaskin og plass til tørketrommel. Malte murvegger, malt betongdekke på gulvet, og malte gipsplater i taket. Sluk i gulvet. Ventilasjon i veggen. Sikringsskapet står her. 2. etasje garasje: Bad: Badeværelse med dusj, wc og servant. Hvite fliser på gulvet og veggene, panel i taket. Dusj rett på gulvet m/ dusjforheng. Spotter i taket. Sluk i dusj og ventilasjon i taket. Opplegg til vaskemaskin. Kjøkken: Panel på vegger og tak, fliser på gulvet. Hybelkjøkken og ventilator.

OPPVARMING

Jordvarme med NIBE varmepumpe. Varmekabler i alle gulv foruten vaskerom og soverommene. Peisinnsats i både stue og kjellerstue. Det står en oljetank i boden i underetasjen. Denne er sanert.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 04.06.19. Verditakst kr 6 300 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Oredalsåsen 21, 1613 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Boligen ligger på fjellgrunn, 3-4 meter høyere enn gateplanet. Fra innkjørselen ved dobbeltgarasjen ved veien går det en flott steintrapp med gelender opp til boligen. Trappen ender i en stor skiferterrasse foran husets inngangsparti. Her er det utepeis.Skråningen fra boligen og ned til veien er beplantet med ulike busker og planter. Baksiden av huset vender mot markagrensa. Terrassen her går over i naturtomt, som i praksis er Fredrikstadmarka. Rundt boligen for øvrig er det noe gressplen, bed, murer ogtrær. I 2. etasje er det to verandaer med flott utsikt vestover.

TOMTENS AREAL

729 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 21 069,- pr. år inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

19 289 kwh i 2018 på boligen. 3 615 kwh i 2018 på garasjen. Elbil lader.

ENERGIATTEST

Oppdateres.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område. Omfattes av kommuneplanen med formål bebyggelse og anlegg og høyspenning.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med èn godkjent boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger brukstillatelse på boligen fra 1971.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen tinglyste heftelser/rettigheter.

LIGNINGSVERDI

Oppdateres.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
6 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
175 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
176 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 476 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Oredalsåsen 21

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190022
PrisantydningNOK6,300,000.00
Samlet sumNOK6,300,000.00
Total kostnadNOK6,476,222.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22