Arkitekttegnet enebolig med gangavstand til skole, barnehage og båtplass - Asmaløy, Hvaler - Sjøutsikt

Arkitekttegnet enebolig med gangavstand til skole, barnehage og båtplass - Asmaløy, Hvaler - Sjøutsikt

SOLGT

  • Adresse Tømmerlia 42, Hvaler
  • Prisantydning NOK8,500,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 40, bruksnummer: 172
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 269 m2 / BTA 312 m2 / PROM 260 m2
5 Soverom
Soverom
3 Bad
Bad
B Energimerke B YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en arkitekttegnet, elegant enebolig beliggende solrikt og barnevennlig, tett på naturen, med fin utsikt til Løperen og kun noen hundre meter unna den nærmeste badestranda ved Listranda på Asmaløy - den siste øya før tunnellen til Kirkeøy. Boligen er innholdsrik, med plass til en stor familie - og god plass til hjemmekontoret. Her kan alle i familien finne sin egen plass. Boligens arkiktektur gir boligen et elegant og diskret, uttrykk med designgrep som både skaper særpreg, god funksjon og utnytter tomtens utsikt til sjøen. Husets interiør og velkomponerte planløsning gir en behagelig opplevelse av volum og lys. Et stort kjøkken sentralt i første etasje er et naturlig samlingspunkt for hele familien - og for gjestene. Det er også lett å la seg henføre av den fine stuen i andre etasje - med utsikt og solrike uteplasser. Her er det god plass til familiens ulike behov der flere kan ha sine egne soner, eller hjemmekontor. Når du bor på Hvaler vil du selvsagt hat båt. Her følger medlemskap i Listranda med i handelen, slik at du får plass til jolla.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

2012

BELIGGENHET

Eiendommen ligger på et høyedrag - øverst i lia - med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Tømmerlia ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Asmaløy, omgitt av den ettertraktede Hvalerskjærgården og kun noen hundre meter fra nærmeste badestrand og småbaåthavn. Kun en kim unna ligger skolen (1. til 10. klasse fra skolestart i august 2021) barnehage og idrettshall med utomhusanlegg. Her er også busstopp med forbindelse til Skjærhalden, Fredrikstad og Ekspress til Oslo. Det er dagligvarebutikk på øya og et handelssentrum ved Skjærhalden med en populær gjestehavn, restauranter, forretninger, kommuneadminstrasjon. På Kirkeøy finner du også en fin golfbane.

VEIBESKRIVELSE

Veien fra Fredrikstad til Hvaler er en opplevelse i seg selv. Fra Kråkerøy kjører du vår variant av Atlanterhavsveien forbi Stokken og ut til handelsområdet på Vesterøy.. Videre derfra over broene til Spjæry og Asmaløy. Fra Fredikstad følg RV 108 sydover ca 17 km. Inne på Asmaløy svinger du inn til venstre på Rødveien og videre derfra innpå Bernhardmyra. Følg veien frem til Tømmerholtet som leder videre til Tømmerlia. Følg veien opp på høydedraget der eiendommen ligger på venstre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 114 92 83 9
1. etg. 118 106 106 0
2. etg. 80 71 71 0
SUM 312 269 260 9
Garasje 32 28 0 28
Bod/Carport 7 6 0 6
Sum alle bygg 351 303 260 43

BÅTPLASS

Eiers medlemsskap i Listranda Båtforening overføres til kjøper. Bryggeanlegget ligger noen hundre meter i luftlinje unna. Medlemsskapet overføres uten innskudd og gir for tiden rett til bruk av båtplass 1B i sone 1 - og har andelsnummer 285.

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst to meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Boligen er tegnet av Jelling Arkitekter as . Bygget har utgangpspunkt i en tradijonell oppbygging, men med en spennende variaasjon som kjennetegnes av en andre etasje dels er trukket tilbake og dels er trukket frem slik at etasjen har en rotert orientering i forhold første etasje. Første etasje forholder seg vinkelrett mot garasje og carport på fremsiden. Andre etasje roterer og retter seg mot den fine utsikten til sjøen i nord/øst. Her ser du i retning Listranda, Løperen og Løperholmen i nordøstlig retning. Denne rotasjonen skaper fine uteplasser på terrasser i andre etasje der man både kan nyte soloppgang og solnedgang. Arkitektens grep skaper også et fin spenning og egenart i fasadene. Boligens interiør og planløsning er meget god tilpasset de mulighetene som situasjonen og beliggenheten gir der lysåpningene utnytter utsikt og kontakt med friområdene, samtidig som det skjermes mot innsyn. Materialvalg er gjennomtenkt og fremtidsrettet, med miljøvennlige og vedlikeholdsvennlige materiialer. Kledning av kebony Vinduer og dører fra Velfac med aluminiumsrammer. Eiendommen fremstår gjennomført og helhetlig, med god design og materialer av høy kvalitet. Boligen er oppført i trekonstruksjoner med kebony kledning, alumiumsvinder fra Velfac. Tak er belagt med flat, betongtakstein.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Hall, garderobe, kjøkken stue og utang til hagestue. Bad/wc, soverom og vaskerom med utgang til terreng. Underetasen inneholde: Stue med utgang til terreng, 2 soverom, soverom/stue, bad/wc, bod/teknisk rom (S-Rom). Husets andre etasje inneholder en stor og lys stue med utgang til terrasse og en nydelig utsikt nodrøstover mot Løperen og Liastranda. Her er også et stort foreldresoverom med stort, delikat og privat bad. Garasje inneholder biloppstillingsplass for kjøretøy I enden av carport finnes en isolert, oppvarmet bod med wc og håndvask.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har et tiltalende og gjennomført interiør med lyse paletter og et tidløst, nordisk design. Valg og kombinasjon av materialer i interiøret gir en følelse av dempet eksklusivitet, balanse og heltet. Gulv er belagt med keramiske fliser og brede, lyse Dinesen furugulv. Vegger har malte overflater, tapet og eksklusive keramiske fliser. Tak har malte, glatte flater - listfritt i møtet med vegger. Alle vinduer i første etasje er utstyrt med screens med funksjon for automatikk.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Husets hjerte er kjøkkenet, plassert midt i boligen med kontakt i alle retninger. Et kostbart kjøkken med høy kvalitet kan fremstå billig, lik som et rimelig og gjennomtenkt kjøkken kan fremstå eksklusiv. Innredningen fra Kvik er innholdrik og velutstyrt og den er godt organisert, med et stor kjøkkenøy som gir store flater og gode arbeidsforhold. Dette er et naturlig samlingspunkt - et samtalekjøkken - der leksearbeid og matlagning kan pågå samtidig. Innrdningen er utstyrt med 90 cm keramisk topp, oppvaskmaskin, stekeovn og micro i Badene er gjennomført med wc, dusj og servantskap fra Duravit. Badet i andre etasje har også badekar med sirkulasjon. Dussjonen har nylig blitt fronyet med nye fliser på gulv og vegg.

OPPVARMING

Boligen er utstyrt med energiøkonomisk varmepumple/ bergvarme med vannbåren gulvvame i alle etasjer. Det er også lagt varmesløyfer ut til gådsplassen. Det er montert peis i stuen i første etasje. Boligen er utstyrt med balansert venitasjon med varmegjenvinning.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 15.3.2021. Verditakst kr 8 500 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer med tilhørende beskrivelser. tilstandsgrader angis på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrader for 20 ulike bygningselementer. Tre av disse har tilstandsgrad 2 og de øvrige 17 har tilstandsgrad 1. Ett av de forhold som gir tilstandsgrad to er etter rapportens dato utbedret av selger ( fornyet dusjsone i badet i andre etasje.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat og i nivå med gateplanet. Gårdsplassenromslig og gir godt manøvreringsareal. Den er belagt med betingstei og kantsten av granitt. Opparbeidet gressplen og noe beplantning.

TOMTENS AREAL

810 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Selveier.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

16 638,- pr år. Det er montert vannbåler i eiendommen.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12mndr var 32 453 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Gul B.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen har boplikt etter konsesjonsloven. Eiendommen omfattes av reguleringsplan 29 - Del av Rødområdet. Formål Boliger. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. I kommuneplanens arealdel er området omfattet av bebyggelse og anlegg, byggegrense, utb. volum og funksjonskrav. Nabotomten - Tømmerlia 44 er en ubebygget tomt. Den må påregnes at blir bebygget med en bolig.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest datert 25.2.2013. Mot syd er det laget et innglasset overbygg. Dette er ikke omsøkt, men det er laget skriftlig avtale der naboeiendommen aksepterer overbygget som sådan og i forhold til avstand til tomtegrense. Boden i carbort er isolert. Det er også montert håndvsk og toalett i boden. Dette er ikke omsøkt.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen heftelser eller servitutter er kjent, eler tinglyst.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
8 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
217 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
218 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 718 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210020
PrisantydningNOK8,500,000.00
Samlet sumNOK8,500,000.00
Total kostnadNOK8,718,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25