Hel tomannsbolig - Bydalsvilla. Godt vedlikeholdt og med flott hage, sentralt Fredrikstad.

Hel tomannsbolig - Bydalsvilla. Godt vedlikeholdt og med flott hage, sentralt Fredrikstad.

  • Adresse Bydalsveien 28, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK6,300,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 1491
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 244 m2 / BTA 256 m2 / PROM 212 m2
4 Soverom
Soverom
3 Bad
Bad
F Energimerke F YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

En hvitmalt og tiltalende tomannsbolig fra 1930-tallet, beliggende i det sentrumsnære og ettertraktede Bydalen - med sine små gater og antydede kvartalsstruktur. Dette er midt i byen og litt ut på landet på samme tid. Kun en kort spasertur unna liggerFredrikstad Jernbanestasjon og rett bortenfor ligger elvepromenaden, skolen og sentrum av Norges mest attraktive by i 2017 - Fredrikstad. Bak stakittgjerdet finner du en liten oase av en hage - sirlig opparbeidet og beplantet, med fine solplasser og et lite drivhus til mangslungen glede.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

Boligen er oppført ca 1933 og garasjen er oppført i 2006. Boligen er i årene fra 2000 og frem til 2017 pusset opp og modernisert.

BELIGGENHET

Bydalen er en tradisjonsrik bydel, i forlengelsen av St.Croix - inn under Bryggerifjellet og opp mot Bingedammen. Dette er egentlig midt i byen, det bare føles som om det er på landet - i det rolige smågatemiljøet der villabebyggelsen danner noen sjeldneog fine kvartalstrukturer. Herfra har du kun en kort spasertur til jernbanestasjonen, skoler, elvepromenade og byens sentrum. Fra fergestedet like ved kan du gratis ta byfergen over til Gamlebyen, eller videre ned til sentrum - om du ikke velger å gå,eller sykle.

VEIBESKRIVELSE

Kjør frem til rundkjøringen ved St.Croix og følg veien i retning Fredrikstadbroa. Sving inn til høyre i den neste rundkjøringen og sving inn til venstre på Rektor Østbys gate. Følg veien frem, under broen og følg Bydalsveien videre frem til eiendommen som ligger på venstre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 68 68 52 16
1. etg. 95 89 81 8
2. etg. 93 87 79 8
SUM 256 244 212 32
Garasje 34 30 0 30
SUM ALLE BYGG 290 274 212 62

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Dette er en tiltalende tomannsbolig - en type byggmesterfunkis - fra 1930-tallet, oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av betong og valmet tak dekket med betongtakstein. Boligen er oppført og innredet som en tomannsbolig med mulighet for to separate boenheter, men er av eier benyttet som en enebolig. Det er innredet egne, selvstendige boenheter i første og andre etasje. Kjelleretasjen er innredet og fungerer som tilleggsdel for leiligheten i første etasje. Garasje med oppstillingsplass for en bil og god plass for sykler, motorsykler eller lign. Bebyggelsen er løpende modernisert og oppdatert på en rekke områder i årene fra 2000 og frem til 2017 og fremstår tiltalende og i god stand med kompakt, tidsmessig interiørstandard. Grunnforholdene i området innebærer at bebyggelsen i området ofte har enkelte skjevheter som mest sannsynlig har oppstått i tiden etter byggåret. Garasje er oppført uten byggemelding i 2007, som erstatning for en mindre, eldre garasje. Det er utarbeidet tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, med tilstandsgrader varierende hovedsakelig mellom 1 og 2, men 0 på enkelte bygningsdeler. Se også eiers egenerklæring om eiendommens tilstand. Begge dokumenter følger som del av salgsoppgavens vedlegg.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Dette er en hel tomannsbolig, registrert med to selvstendige boenheter. Boligen har av eier blitt benyttet som en enebolig, men inndelingen fungerer fortsatt som en tomannsbolig med mulighet for utleie. Boligen inneholder i første etasje: En felles entre med inngang til leilighet nr en og trapp til kjeller og til leilighet i andre etasje. Leiligheten i første etasje inneholder: Entre, stue, spisestue med utgang til balkong, kjøkken, soverom med utgang til balkong og bad/wc med opplegg for vaskemaskin og gjesteWC. Leiligheten i andre etasje inneholder: Repot med utgang til balkong, vf, stue med spiseplass, kjøkken, to soverom, wc/bad med opplegg for vaskemaskin og gjesteWC. Kjelleretasjen inneholder Gang, kjellerstue/soverom, soverom, vaskerom,bad/wc og 4 boder (S-rom). Garasje med oppstillings plass for en bil og et sidefelt (1,5).

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har en tiltalende fasade, og et tiltalende, kompakt interør med fin palett og tidsmessige overflater. Gulv er belagt med eikeparkett, laminat (skipsgulv) og keramiske fliser. Vegger er belagt med malte flater, panel, tapet og keramiske fliser.Tak har malt panel. Det er montert downlights i flere rom og soner. I eiers tid har det blitt gjort en del forbedringer i det elektriske anlegget. Begge boenheter er p.t. registrert på en felles strømmåler.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet i første etasje er utstyrt med en delikat og innholdsrik innredning fra Kvik, med hvite fronter og benkeplater av kompositt med nedfelt vask. Intergrert hvitevarer: Oppvaskmaskin, micro og keramisk topp med induksjon fra Siemens, stekeovn fra Gorenje. Innredningen har også en meget hendig kjølehjørneløsning med stor kapasitet. Kjøkkenet i andre etasje er ustyrt med innredning fra Kvikk, med sorte fronter og intergrert oppvaskmaskin. Gulvmontert komfyr og kjøleskap. Badene i første og andreetasje er utstyrt med servantskap, wc, dusj og opplegg for vaskemaskin. Alle hvitevarer følger med med unntak av vask/tørk i 2 etasje.

OPPVARMING

I første etasje er det montert en peisovn og en eldre koksovn. Første etasje har varmekabler/ varmefolie i alle rom foruten gjeste-WC. I andre etasje er det montert peisovn i stue og elektriske varmekabler i baderomsgulv og kjøkkengulv. I kjelleretasjener det montert el.varmekabler i beboelsesrommene. Det er montert varmepumpe luft til luft med innedel i første og andre etasje.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 27.5.2019. Verdiktakst kr 6 300 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Bydalsveien 28, 1604 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat, pent opparbeidet med gressplen og godt planlagt og organisert prydbeplantning. Tomten er innhegnet og avgrenset med gjerde mot naboeiendommene. Gårdsplass foran garasje er belagt med belegningsstein. Mellom garasjen og boligen er detlaget en markert levegg som bidrar til at hagen oppleves som skjermet og ugenert. Det er ikke samsvar mellom eiendommenes opparbeidede grenser og det som fremkommer av kommunens situasjonskart der tre av eiendomsgrensene mangler tilstrekkelig nøyaktighet. Garasjen synes i dette tildels å være plassert utenfor det som er antydet å være eiendommens grenser. Tilsvarende gjelder for veksthuset. Eiendommen har gode parkeringsmuligheter på egen tomt, med plass for to kjøretøy på gårdsplass forran garasje og to plasser på opparbeidet plass ved sydveggen.

TOMTENS AREAL

517 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 27 981,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers samlede forbruk av energi var i 2018 32 494 kwh fordelt på forbruk av strøm med 28 494 kWh og en favn ved til fyring.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger energiattest F med gul farge.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i uregulert område. I kommuneplanens arealdel er området avsatt til område for bebyggelse og anlegg. Eiendommen ligger utenfor planområdet for KDP InterCity Fredrikstad-Sarpsborg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen inneholder 2 separate boenheter.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke ferdigattest, eller midlertidig brukstillatelse. Dette var ikke pålagt på byggetidspunktet.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser og har ingen særkilte servitutter, eller rettigheter.

LIGNINGSVERDI

Ved ligningen for 2017: Kr 852 835,- som primærbolig og kr 3 070 204,- som sekundærbolig.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
6 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
157 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 300 000,-))
--------------------------------------------------------
158 722,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 458 722,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg - Bydalsveien 28

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190087
PrisantydningNOK6,300,000.00
Samlet sumNOK6,300,000.00
Total kostnadNOK6,458,722.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
26.06 18:00
Til
26.06 19:00

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25