Boligeiendom med stor tomt - ved Bølingshavn - Kirkeøy - Hvaler

Boligeiendom med stor tomt - ved Bølingshavn - Kirkeøy - Hvaler

  • Adresse Midtre veien 245, Hvaler
  • Prisantydning NOK4,950,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 22, bruksnummer: 61
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 237 m2 / BTA 260 m2 / PROM 164 m2
5 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en boligeeiendom du sjelden ser maken til - på Hvaler, men også mange andre steder. På et høydedrag, ca 600 meter fra idylliske Bølingshavn vest på Kirkeøy med utsikt mot Løperen, ligger denne idylliske eiendommen med hovedhus og to anneks, på mer enn 14 mål tomt og skjermet fra omgivelser. En kort spasertur unna finner du den umiskjennelige idyllen i Bølingshavn og innenfor en sykkeltur kommer du til Korshavn, eller Hvalers hovedstad Skjærhalden med et yrende sommerliv som du kan oppsøke, eller trekke deg tilbake fra - når det passer for deg.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

Opprinnelig del er oppført som hytte ca 1953. Boligen er senere på- og ombygget ca 1992.

BELIGGENHET

Dette er et sted du sjelden ser maken til, med en egen, privat avstikker som leder opp til en solrik og tilbaketrukket eiendom beliggende på et høydedrag ca 400 i luftlinje fra en Bølingshavn, en av mange kjente og idylliske småhavner - vest på Kirkeøy,Hvaler. Den tilbaketrukne beliggenheten - og veien opp til eiendommen - gir en opplevelse av privat eksklusivitet. Langs Midtre veien er det ca 4 km til Hvaler Kirke og ca 5 km til Skjærhalden sentrum. Skjærhalden er øyas tettsted med handelsområder, serveringssteder, en populær gjestehavn og en flott bystrand. Kommunens hovedadministrasjon ligger på strekningen fra Hvaler kirke og Skjærhalden sentrum. På Kirkeøy finner du et vakkert kulturlandskap, med smale veier og karakteristiske gjerdestolper av gammel granitt. På øya finnes flere, populære badestrender og flere, naturlige havner - som Bølingshavn, Korshavn m.fl. og ca en km unna, finner du en 9-hulls golfbane. Hvaler og i sær Skjærhalden har et yrende liv på sommerstid, men her er du tilbatrukket og skjermet fra omverdenen hele året.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad følg RV 108 over Krøkerøy og videre langs den vakre kystveien ut over Kjøkøy, Vesterøy, Spjærøy og Asmaløy, over til Kirkeøy. Sving inn til venstre mot Bølingshavn rett etter tunellen på Kirkeøy. Følg Vestreveien gjennom kulturlandskapetca 2,6 km frem til og rett forbi Bølingshavn. Følg veien videre opp bakken til Midtreveien tar av til høyre. Følg veien ca 240 meter sydover. Veien til eiedommen svinger opp til venstre, rett før krysset ved boligfeltet i Sandvadsvingen.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Bolig plan 1 37 33 26 7
Bolig plan 2 56 51 51 0
Bolig plan 3 88 82 82 0
Bolig plan 4 6 5 5 0
Sum Bolig 187 171 164 7
Anneks 33 30 0 30
Verksted 40 36 0 36
Sum alle bygg 260 237 164 73

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Eiendommen består av tre bygninger. Hovedhuset er opprinnelig oppført som en hytte på 1950-tallet, tegnet av arkitekt XXX. Huset ble senere påbygget i 1992. Bolighuset her oppført i trekonstruksjoner over granittstein, betong og lettklinkerfliser. Legg merke til den fine, overbyggede terrassen der trapp og terrasse er bygget opp av granittstein. Bruksarealet er fordelt over fire halvplan. Ved boligen er det oppført et anneks, innredet med to rom og en bod. Annekset nede i svingen er opprinnelig oppført og registrert som et verksted, men er i dag innredet med innvendige overflater som om det var til beboelse. Arealene i anneksene er ikke registrert som beboelsesareal.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i plan en: Entre/hall, bad, wc, vaskerom og to boder (S-rom). Plan to inneholder stue, kjøkken og to soverom. Plan tre inneholder stue/spisestue og ett soverom. Plan fire er en hems som kan benyttes som soverom/kontor. Et lite kryploftinnenfor dette. Annekset ved hovedhuset inneholder S-rom: To rom og en bod. Anneks nr to (Verkstedet ) inneholder S-Rom: Et stort rom innredet for opphold og et bakenforliggende rom/bod, loft.m.

STANDARD

Gulv er belagt med keramiske fliser, furugulv, laminat og malt mur. Vegger er belagt med malt strie, panel og granitt. Tak har panel.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er utstyrt med en innholdsrik innredning fra Norema med fronter av eik, med intergrert stekeovn og keramisk topp. Frittstående kjøl/fryseskap.

OPPVARMING

Elektriske varmekabler i deler av underetasjen. Forøvrig el. panelovner i enkelte rom, elektrisk varmepumpe luft til luft. Boligen har to ilsteder for fyring med ved. En åpen peis i gavelveggen i hovedstuen som gir flammebilde til hele stuen og en klebersteinsovn i spisestuen/ dagligstuen.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, ved Svein Nesøen, datert 4.5.2019. Verditakst kr 5 300 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Midtre Veien 245, 1680 Skjærhalden

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er stor og ligger på høydedraget over Midtre veien. Tomten består av synlig fjellgrunn og naturlig skogsvegetasjon. Veien opp fra hovedveiene er asfaltert og svinger seg pent forbi verkstedet og opp til hovedhuset der det er gruset gårdsplass medheller inn mot inngangspartiet. Det er opparbeidet en gruset biloppstillingsplass på veien opp til huset. På nordsiden er det opparbeidet en skjermet og lun hage med gressplen og noe beplantning.

TOMTENS AREAL

14 609 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 9 976,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr. var 19 660 kwh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest GUL G

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommen har innlagt borebrønnvann til hovedhuset med utslipp til tank med slamavskiller.Tømmes årlig av kommunen. Innlagt vann i øverste anneks er godkjent, men er pt ikke tilkoblet. I nederste anneks er det sommervann/slange uten godkjendt utslippsordning. Det er montert et frysetoalett i det nederste annekset.

REGULERINGSFORHOLD/ BOPLIKT

Eiendommen ligger i uregulert område - med grenser til et regulert boligområde vest for eiendommen. I kommuneplanens arealdel er området avsatt til område for LNRF - tiltak for stedbunden næring. Byggesirkel bolig og Strandsonebelte. Eiendommen ligger ikke innenfor 100-meters beltet. Boligfeltet i vest er under utbygging og tomtene er opparbeidet, delvis bebygget. Eiendommen har boplikt etter konsesjonsloven (0-konsesjon). Dette innebærer at ny eier ,må avgi erklæring om at eiendommen skal benyttes som bolig.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registrert som en boenhet. Det nedre bygget i svingen er oppført og registrert som verksted.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for bebyggelsen i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Eiendommen har ingen tinglyste heftelser, eller særskilte rettigheter som følger eiendommen.

LIGNINGSVERDI

Opplysninger oppdateres.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-))
--------------------------------------------------------
124 972,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 074 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg Midtre veien 245

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190093
PrisantydningNOK4,950,000.00
Samlet sumNOK4,950,000.00
Total kostnadNOK5,074,972.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25