Stolt og velholdt eiendom i landlige omgivelser - Elingård, Onsøy

Stolt og velholdt eiendom i landlige omgivelser - Elingård, Onsøy

  • Adresse Elingårdsveien 39, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,000,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 102, bruksnummer: 62
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 239 m2 / BTA 259 m2 / PROM 235 m2
3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Stor enebolig på vakker og solrik tomt i det flotte jordbrukslandskapet ved Elingård i Onsøy. Eiendommen ligger på en høyde med utsyn over områdene omkring. Dette er en svært pen og velstelt eiendom. Boligen ble oppført i 1960 i klassisk stil, og kan minne om eldre herskapshus, med tre stuer på rad. Senere har huset blitt bygget på, sist i 2014 med det særegne "Fuglerommet". Kombinasjonen av det klassiske og det moderne fungerer godt. Eiendommen ligger fredelig for seg selv og med en egen, liten skog, i et område som byr på både turstier, badeplasser, golfbane, ridesenter og den praktfulle Elingaard Herregård. Det er 5 minutter å kjøre til lokalsamfunnet Manstad og 15 minutter til Fredrikstad sentrum. Eiendommen har et to-etasjes garasjebygg med innredetrom, kjøkken og bad.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

Oppført i 1960, tilbygget i 2004 og 2014.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger ved Huseby i Onsøy, ca. 15 minutter med bil fra Fredrikstad sentrum. Mange forbinder dette området med herregården Elingaard, den flotte adelsgården med røtter fra middelalderen, som ble gjenoppbygget på 1600- og 1700-tallet. Eiendommensom er til salgs, ligger en snau kilometer nord for herregården, i det samme kulturlandskapet. Området er preget av dyrkede åkrer, spredte gårder og bolighus. Dette er fine turområder med et rikt kulturlandskap; blant annet finner man gravhauger og husmannsplasser her. Onsøy ridesenter og Onsøy golfbane ligger like ved. Manstad er nærmeste lokalsamfunn, med barne- og ungdomsskole, svømmehall, kunstgressbane, matbutikk og kafé. Det er kort vei til sjøen med bade- og fiskemuligheter. Kjente utfartssteder ogbadeplasser i området er blant annet Engelsviken, Saltholmen og Skjæløy. 15 minutter å kjøre til E6 og jernbanestasjonen i Råde, og derfra er det en snau time til Oslo.

VEIBESKRIVELSE

Fra Gressvik kjør Mosseveien forbi mot Skåra og ta til venstre inn Husebyveien. Følg denne forbi Onsøy kirke. Rett før Huseby sag ta til venstre inn Elingårdsveien. Følg denne et stykke og ta til høyre inn stikkveien mot Elingårdsveien 37. Eiendommen ligger i enden. Det vil bli skiltet til fellesvisning.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 42 37 37 0
1. etg. 174 162 158 4
2. etg. 43 40 40 0
SUM 259 239 235 4
Garasje 1.etg. 52 48 0 48
Garasje 2.etg. 23 21 0 21
SUM 75 69 0 69

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig bygget over to plan, med noe kjeller. Boligen er tilbygget i 2004 og 2014. Bygningsmassen er fundamentert på fjell og leire, med grunnmur av betong/blokker. Yttervegger trolig i bindingsverk, med stående trekledning. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med betongstein. Nytt stein i 2004. Malte trevinduer med isolerglass. 3 nye vinduer i stuen i 2018. Resten er fra 2004/2015. Garasjen har støpt gulv, yttervegger i bindingsverk med stående kledning og saltak med betongstein. Vinuer med isolerglass. Stor leddport med el-åpner. Hele bygget er isolert, og det er innlagt strøm, vann og avløp. Innredning av 2. etasje er ikke byggesøkt.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Kjeller: Gang, bad, badstue, vaskerom, gang og wc (alle p-rom). 2 boder som ikke er målbare pga lav takhøyde. 1. etasje: Vindfang, hall, bad, kjøkken, gang, spisestue, 4 stuer, garderobe og soverom (alle p-rom). Garderobe (s-rom). 2. etasje: Gang, kontor, wc og soverom (alle p-rom). Garasje 1. etasje: Garasjerom, gang, kjøkken (alle s-rom). Garasje 2. etasje: Gang, bad og innredet rom (alle s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

En del av interiøret er av eldre dato, men kvaliteten er god på grunn av gode materialer og godt vedlikehold. Gulvene er belagt med parkett, furugulv, fliser og slipt betong. Veggene er kledd med plater og er tapetsert. Noe panel. Himlingene er kledd medplater og panel. I kjelleren er takene malt. Vannbåren gulvvarme i tilbygg mot nord og syd + hall og deler av stue.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Hyggelig naturfarget kjøkken med innredning av kalket gummitre. Oppvaskmaskin og ventilator. Kjøkkenet ligger mellom "Fuglerommet" og de øvrige stuene. Bad 1. etasje: Nytt i 2004, med dusjhjørne, vegghengt toalett og servant. Hvite fliser på vegg, grå fliser på gulv. Høyskap med skuffer. Malte plater i taket. Elektrisk vifte. Bad i kjeller: Fliser på gulv og vegger. Innbygget badekar, servant og dusjhjørne. Badet er ca. 25-30 år gammelt. Ventilasjon i veggen. Wc i kjeller: Toalett og servant. Tapet på veggene, parkett på gulvet.

OPPVARMING

Vannbåren varme i tilbygg mot nord og sør, i hall og deler av stue. Varmekabler på vaskerom og bad. Grue/ peis i spisestuen, samt tre peisovner fordelt i huset.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Jonny Eliassen, datert 29.05.2019. Verditakst kr. 5 000 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Elingårdsveien 39, 1626 Manstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

1,6 mål, relativt flat tomt. Størstedelen av tomten er et skogparti med furutrær og fjell. Resten av tomten - fra innkjørselen og rundt bygningene - er pent opparbeidet, nesten som et lite parkanlegg, med gressplener, stenlagte gangarealer, trær, busker og blomster. Fine uteplasser på tre sider av huset. Gruset innkjørsel og stor gårdsplass. Tomten er solrik og barnevennlig.

TOMTENS AREAL

1625 m2. ( Mulighet for å kjøpe 300 til 400 kvm tomt, der hvor den eldre garasje/bod står plassert.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 19 508,- inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Energiforbruket for 2018 var 36 348 kWh Inkluderer garasje, kjøkken og gjesterom.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann og kloakk.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommenb ligger i uregulert område. Omfattes av kommuneplanen med formal hensyn landskap, bevaring kulturmiljø og LNRF - tiltak for stedbunden næring.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet og kan leies ut i sin helhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke hos kommunen.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Bestemmelse om vei tinglyst 11.02.1960 med dok.nr. 300613 Forkjøpsrett tinglyst 20.09.1974 med dok.nr. 304274 ( Forkjøpsrett er avklart og vil bli slettet i grunnboken) Bestemmelse om vann/kloakkledning tinglyst 15.01.2007 med dok.nr. 127469

LIGNINGSVERDI

For inntektsåret 2017 kr. 895 696,- som primærbolig og kr. 3 224 504,- som sekundærbolig.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-))
--------------------------------------------------------
126 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 126 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Elingårdsveien 39

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190097
PrisantydningNOK5,000,000.00
Samlet sumNOK5,000,000.00
Total kostnadNOK5,126,222.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22