Stor leilighet over 2 plan med vinterhage, takterrasse og garasjeplass - St.Hansfjellet

Stor leilighet over 2 plan med vinterhage, takterrasse og garasjeplass - St.Hansfjellet

  • Adresse Valhalls gate 1a, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,400,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 300, bruksnummer: 1319
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 123 m2 / BTA 133 m2 / PROM 120 m2
3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
F Energimerke F ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Særpreget bolig over 2 plan med vinterhage og stor, vestvendt terrasse (ca 35 kvm), høyt og solrikt beliggende i sentrumsnært område på St.Hansfjellet. Flott utsikt mot Vesterelva, sentrum, Kråkerøy og Gressvik. Kort gangavstand til gågata, bryggepromenade, butikksenter og Værste på Kråkerøysiden. Boligen framstår lys og moderne - vinterhagen med skråhimlinger/takvinduer gir boligen et unikt uttrykk, og tilfører boligen et stort ekstra rom med mange muligheter. Biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller - enkel adkomst med inngang fra 1. etasje.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1995 - boligen er tilbygget med vinterhage i 1999.

BELIGGENHET

Boligen ligger i bakken fra Farmanns gate opp til St.HAnsfjellet, midt i sentrum - herfra er kun noen få minutter til Gågata, Storgata, bryggepromenaden og butikksenter (Torvbyen). Nydelige sol- og utsiktsforhold - fra boligens 2. etasje er det utsikt til elven., sentrum, Kråkerøy og Gressvik.

VEIBESKRIVELSE

Følg Valhallsgate fra Farmanns gate/Frelsesarméen - bebyggelsen ligger på venstre side i bakken.

AREAL AV BEBYGGELSE
BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etasje 52 48 45 3
2. etasje 81 75 75 0
Sum 133 123 120 3

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang, hall, bad og to soverom (alle p-rom). Bod (s-rom). 2. etasje: Kjøkken, stue, soverom og vinterhage/stue (alle p-rom). Garasjeplass og bod i på ca. 7 m2 i byggets underetasje.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Leilighetskompleks bygget over to etasjer, med boder og parkering i byggets underetasje. Bygningsmassen er sannsynligvis fundamentert på fjell, med grunnmur av betong. Yttervegger i bindingsverk, som etter byggemåte skal være isolert med 15 cm mineralull. Pussede murvegger og stående klednign på trevegger. En del av klednignen er skiftet i 2020. Bygget skal males i år. Takkonstruksjon av typen saltak, med suktakplater til undertak, isolert med mineralull. Tekket med betongstein. Terrassedør og vinduer med tolags isolerglass. 10 takvinduer i vinterhage med tolags isolerglass. Takterrasse i to høyder, hvor noe er overbygget. Rekkverk i glass og tre. Opprinnelig, isolert bod er innredet og tatt i bruk som en del av vinterhagen/boligen. Bruksendringen er ikke meldt til Fredrikstad kommune.

STANDARD/ UTSTYR

Lys og rommelig leilighet over 2 plan med 3 soverom, stor vinterhage og takterrasse. Vinterhagen fra 1999 har skråhimlinger bestående av takvinduer og store skyvedører til terrasse, som skaper en helt spesiell atmosfære (kan brukes hele året). Nye eik parkettgulv i 2. etasje (2018). Ellers er gulver belagt med fliser, parkett og belegg. Malte vegger og hinlinger.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Ny eik parkett på gulv, malerstire på vegger og malt tak. Opprinnelig inndredning som er malt i 2020. Eldre komfyr og oppvaskmaskin, kjøleskap fra ca 2017. Ventilator.Glass mellom over- og underskap Bad: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Original dusjkabinett, innredning med vask, innredning med skyllekum og wc er nytt i 2015. Opplegg til vaskemaskin bak skyvedører. Ventilasjon i tak. Varmekabler.

OPPVARMING

Elektrisk og vedfyring. Varmekabler i gang og bad 1.etasje samt hoveddel vinterhage i 2.etasje.

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger takst/tilstandsrapport fra takstmann Svein Nesøen, datert 04.02.2021. Verditakst kr. 5.400.000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der 0 er beste tilstandsgrad. Eiendommen har hovedsaklig tilstandsgrad 1 og 2 . Grad 3 er gitt i ett tilfelle grunnet for lavt rekkverk på terrasse.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Valhalls gate 1a 1608 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Skrånede tomt med garasje i kjeller.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

1229 kvm, felleseiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 11 680,- pr. år inkl. eieindomsskatt. Det er installert vannmåler med et stipiulert forbruk tilsvarende 70 kubikk,

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Strømforbruk 2020: 11.819 kwh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje F.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Omfattes av reguleringsplan 146 sentrum nordvest, med formål fonyelsesområder og boliger.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med kun 1 boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest av 26.04.1998.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Bestemmelse om ledninger. Panterett til sameier/kr 20.000,-.

LIGNINGSVERDI 2020.

Kr 915.000 som primærbolig.

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

:;;Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum;2,5 %;Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte;Kr 525,-;Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon;Kr 697,-

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

BOLIGSAMEIET VALHALLSGATE 1 A, ORG.NR 997150228

SEKSJONENS ANDEL AV FELLES GJELD

Kr 46.0000,-. pr 31.12.2020.

FELLESUGIFTER PR MND

Kr 1.880,- inkl. kabel-TV, internett grunnpakke, utvendig forsikring, felles strøm og fellesgjeld.

TOTAL GJELD

Kr. 355.155,-. Lånet skal refinansieres med løpetid på 12 år. Renten blir 4,5 % (mot 5,95% i dag). Annuitetslån med flytende rente, renten blir 4,5 % (mot 5,95% i dag).

GENERALFORSAMLING/ ÅRSOPPGGJØR

Vedlegges salgsoppgave.

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Sameiet hadde et lite overskudd, kr 26.000, i 2019. Det er vedtatt å ta opp et lån på 600.000,- i forbindelse med utvendig malerarbeide i 2021. Andel felles gjeld vil derav øke til kr. 123.000,-/ Fellesutgifter vil øke med ca 30% (oppjustert ca kr 2.500,-).

ANNET

Denne sekjonen ble tilbygget med en en vinterhage i 1999. Sameiet har ikke besluttet å endre sameierbrøk og omfordeling av fellesutgifter. Det kan komme et vedtak om reseksjonering i framtiden - det vil evt. føre til noe økt andel fellesgjeld og fellesutgifter.

Omkostninger
5 400 000,- (Prisantydning)
46 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 446 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-))
--------------------------------------------------------
136 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 582 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210005
PrisantydningNOK5,400,000.00
Samlet sumNOK5,446,000.00
Total kostnadNOK5,582,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
07.03 13:00
Til
07.03 14:00

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92