Restaurert sommerhus, sjønært på Herføl - Hvaler

Restaurert sommerhus, sjønært på Herføl - Hvaler

  • Adresse Henry A. Larsens vei 171, Hvaler
  • Prisantydning NOK10,000,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 31, bruksnummer: 15
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 129 m2 / BTA 141 m2 / PROM 111 m2
5 Soverom
Soverom
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

På en odde kun 30 meter fra vannet, lengst øst på Herføl, ligger et hvitmalt trehus med tilhørende anneks og uthus (tilsammen 16 sengeplasser). Denne delen av Hvaler, hvor vannet er av beste kvalitet, består av en blandig av blankslipte svaberg med jettegryter, frodig skog og vakker flora. Eiendommen som i dag brukes som fritidsbolig består av et svært sjarmerende og velholdt lite sveitserhus fra omkring 1900, nyere anneks med 2 separate deler samt uthus med bod og utedo. Flotte uteplasser i form av treplattinger og betongdekke - fantastiske solforhold hele dagen/kvelden. Det ligger kommunalt vann og avløp rett ved eiendommen. Tinglyst båtplass, 2 parkeringsplasser i Skjærhalden. Kort vei til Sverige/Bohuslän. Det går ferge fra Skjærhalden lørdag 10.08kl 1340.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

1898, og senere ombygd i årene 1995-2000.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i et vakker kystlandskap av eng og svaberg, skjermet av vegetajon i sydvest, med vann på tre sider og nydelig solgang fra morgen til kveld - med "Sekken" som grense mot Sverige. Nydelig utsikt i alle retninger, fra Herfølrenna og Sandøyi vest til Sverige med glitrende vann og holmer og skjær i øst. I bukta rett nedenfor eiendommen følger båtplass i trebrygge, i motsatt retning er det fine svaberg som egner seg for bading og soling og litt lenger syd i Stuthavna finnes barnevennlig badestrand - lenger ut på øya finnes et bredt utvalg av badeplasser med strender og glattskurte svaberg. På syd- og vestsiden hvor naturlanskapet er mer åpent og vilt på grunn av vær og vind finnes spennende turstier som tar deg til vakre rullesteinstrender, landets største gravrøys, jettegryter og diverse spektakulære utsiktspunkter - her viser havet seg fra flere sider, harmløst og oljeblankt eller voldsomt og mektig. På Herføl Marina tilbys dagligvare og drivstoff, her er også resaturant med quiss og café med nydelige kanelsnurrer. I skjærhalden er det Sparbutikk, restauranter, vinmonopol samt buss til Oslo/Fredrikstadf. Med planende båt er man kun et kvarter fra Strømstad og Kosterøyene med krystallklart vann.

VEIBESKRIVELSE

Kjør til Skjærhalden på Kirkøy. Ta ferge til des østre øyene og gå av på Herføl - følg Henry A. Larsens vei østover på øya, nr 171 ligger i enden av veien på halvøya mot Sverige ( ca 5 minutters gangavstand). Det er mulig å kjøre bil nesten helt fram tileiendommen (begrenset kapasitet på ferge).

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 64 81 81 0
2. etg. 23 22 22 0
Anneks 34 30 30 0
Uthus 20 18 0 18
Sum alle bygninger 141 129 111 18

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Stedstypisk trehus (1898) over 1,5 etasjer oppført i trekonstruksjoner: Laftet plank med stående kledning over stein- og granittmur, fundamentert til fjell. Saltak tekket med Dekraplater. Koblede vinduer og panelt inngangsdør med tolags glass. Kledning, vinduer, taktekke og elektrisk anlegg er fra perioden 1995 - 2000, samtidig ble vegger etterisolert Anneks (2003) er oppført i trekonstruksjoner: Bindingsverk med isolering og stående lektekledning over lettklinkermur, fundamentert til fjell. Saltak tekket med betongstein. Koblede vinduer og 2 panelte dører. Uthus med utedo oppført i enkel trekonstruksjon: Stående lektekledning og salttak tekket med teglstein. 2 panelte inngangsdører.

INNEHOLDER (fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940)

Hovedhuset inneholder; 1. etasje: Gang, hall, kjøkken, rom med vask, to stuer og ett soverom (p-rom). 2. etasje: Gang og to soverom (p-rom). Annekset har to innredede rom (p-rom) og hems . Uthuset består av en bod og en utedo (s-rom).

BÅTPLASS

Tinglyst båtplass, nr 15 (opptil 21 fot) på naboens brygge (gnr 31 bnr 3, se egen avtale).

PARKERINGSPLASS

Eier leier 2 parkeringsplasser i Skjærhalden, leierforholdet kan overføres til nye eier. Eier har betalt kr 3.000,- som gjelder til 151019.

STANDARD/ UTSTYR

Hovedhuset er i perioden 1995 til 2000 pusset opp utvendig og innvendig - Kjøkken og stuene fremstår svært sjarmerende med paneler som er malt i skjønne, sommerlige farger. Luftig og god rominndeling med koselige vindusposter mot sjøen fra de fleste rom.På "kvisten" er det to romslige soverom og mellomgang. Gulver er belagt med trebord og belegg. Panel og malt panel på vegger og tak.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Bordgulv, malt panel på vegger og i tak. Hvit, rommelig innredning med oppvaskkum. Fliser mellom over- og underskap. Ventilator. Koselig plass for bespising.

OPPVARMING

Elektrisk og vedfyring. Det er peisovn i stuen.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 22. juli 2019. Verditakst kr. 10 000 000,-.

OVERTAGELSE

Eiendommen er ledig for overtakelse og leveres med løsøre - noen private gjenstander vil bli fjernet.

ADRESSE

Henry A. Larsens vei 171, 1690 Herføl.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Forholdsvis flat tomt, hovedsaklig fjell/svaberg samt noe plen og beplantning. Flotte uteplasser i form av treplattinger og betongdekke - fantastiske solforhold hele dagen/kvelden.

TOMTENS AREAL

807 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 8 450,- inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Årlig strømforbruk ca 5.000 kwh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Det er ikke tilknyttet offentlig vann/avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger nærmere sjøen enn 100 meter og omfattes ikke av reguleringsplan. Arealbruksformålet er landbruk-, natur- og friluftsområde, spredt bebyggelse.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registrert med kun èn boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Dokumentet foreligger ikke.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Boplikt i Hvaler kommune. Bestemmelse om Brønnrett (rettighet). Bestemmelse om båt/bryggeplass (rettighet). Bestemmelse om vei (rettighet). Bestemmelse om vannrett (rettighet).

LIGNINGSVERDI

Kr. 1.663.740,- for 2018.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Selger/vergefullmektig har begrenset kjennskap til hyttens tilstand. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
10 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-))
--------------------------------------------------------
251 222,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 251 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Komplett salgsoppgave

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190100
PrisantydningNOK10,000,000.00
Samlet sumNOK10,000,000.00
Total kostnadNOK10,251,222.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92