Innholdsrik enebolig med stor tomt i landlig idyll og historiske omgivelser - Onsøy

Innholdsrik enebolig med stor tomt i landlig idyll og historiske omgivelser - Onsøy

  • Adresse Kjenneveien 26, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,500,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 78, bruksnummer: 26
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 271 m2 / BTA 289 m2 / PROM 195 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en innholdsrik, arkitekttegnet enebolig med med fire soverom, stor, solrik eiertomt beliggende rolig og landlig i det duvende kulturlandskapet på Onsøylandet, med åkre avgrenset av skogsbelter, lunder av løvtrær og bekkefar som lager fordypninger i landskapet. På tomten finner du helleristninger som en hilsen fra våre forfedre. I disse landlige og barnevennlige omgivelsene finner du roen, men veien til byen er ikke lang. Det tar deg ca 10 min å kjøre til Fredrikstad sentrum ( 9 km) og enda kortere til skjærgårdsidyllen ved Slevik og Hankø.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til åbe om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert ommarkedet.

BYGGEÅR

Huset er oppført i 1973 og er ombygget/modernisert i 1992.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i landlige omgivelser ved Kjenne på Onsøylandet - i kulturlandskapet på strekningen fra Husebyveien til Slevik. Herfra har du ca 9 km kjøring til Fredrikstad sentrum, 14 km til Råde Stasjon og ca 8 km Slevik Brygge og Hankø. Her får dufri fra trafikk og støy og kan skue ut i det vakre kulturlandskapet med gårdsbruk, beitemark og hustufter, innrammet av skogsbelter som skaper variasjon i bildet. Eiendommen er opprinnelig fradelt gårdsbruket som ligger rett nord for eiendommen og gårdens hester går på beite på arealer ved eiendommen. Det er busstopp for skolebuss ca 500 meter unna. Ved enkelte værforhold/ vindretninger kan man høre aktivitet fra pukkverket i Onsøy og fra Lerduebanen i Vikane.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg Mosseveien, RV 110 nordover til Skårasletta. Sving til venstre inn på Husebyveien ( FV 116) og følg den i retning Engelsviken/Saltnes ca 2 km. Sving til venstre inn på Kjenneveien og følg den ca 1,7 km i stydlig retning. Sving til høyre inn på en stikkvei og følg veien ca 270 meter og hold til venstre. Fortsett ca 200 meter og sving inn på stikkvei til høyre som leder inn til eiendommen.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 50 45 17 28
1. etg. 224 212 178 34
Sum 274 257 195 62
Sommerstue 15 14 0 14
Sum alle bygg 289 271 195 76

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det ersåledes kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannensoppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende enebolig med dobbel garasje, oppført i trekonstruksjoner på ett plan over grunnmur og kjeller under deler av boligen. Boligen er tegnet av arkitekt Kjell Veine og er planlagt og orientert godt i forhold til terreng og omgivelser. Vinduenes plassering og størrelse gir gjennomlys og kontakt med terrenget og uteområdene. Det er oppført en fin sommerstue i hagen mot vest. Det er foretatt radonmåling i bebyggelsen tilbake i 1996 med verdier fra 130 til 190 Bq/m3.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen har i hovedsak alt på et plan, men unntak en en totrinns nivåforskjell mellom husets to fløyer. Boligen inneholder en stor hall med inngang til soverom og eget bad. To trappetrinn opp leder inn i hallen, med forgrening til kjøkkenet, spisestuen,stuen, et bibliotek/kontor, soveromsavdelingen med 3 soverom og et stort bad/wc. Foreldrerommet har egen balkong Et kott har tidligere vært gjestewc der røropplegget ligger klart. I husets forlengelse er det oppført en dobbel garasje. Det er oppført en vinterhave i glass på husets vestside.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med keramiske fliser, eik parkett, vinylbelegg og heldekkende tepper. Vegger er belagt med tapet, malt glassfiberstrie, keramiske fliser og panel. Tak har himlingsplater, glatte malte tak og redwoodpanel.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Innholdsrik kjøkkeninnredning fra Norema, med hvite fronter og benkeplater av eik. Innredningen er utstyrt med gulvmontert komfyr og oppvaskmaskin, intergrert kjøl/frys.

OPPVARMING

Boligen er utstyrt med varmekabler i hall, soverom og wc/dusj ved inngangspartiet, samt i badet ved hovedsoverommet. Det er montert radiatorer med vannbåren varme i ulike rom. Varmekilde er fyrkjele med elektrisk varmekolbe og mulighet for oljefyring.Eier har de senere år kun benyttet elektrisk oppvarming. Det er montert to innvendige ståltanker, hver på 1000 liter. Disse er ikke pålagt fjernet. Det innføres fyringsforbud med petroleumsbasert ojle fra 2020. Fyring i eksisterende anlegg kan fortsette med biodiesel.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst, ved Svein Nesøen, datert 5.8.2019. Verditakst kr 4 500 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Kjenneveien 26, 1621 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat, men enkelte hevinger, opparbeidet med gressplen og pen prydbeplantning. På en bergformasjon nord på tomten er det offenlig registrert forminner i form av helleristninger. Det foreligger en tinglyst avtale som gir disposjonsrett til parkering/ dyrking på en parsell som ligger syd for adkomstveien. Denne har et areal på ca 350 kvm og gir deg gode muligheter til å dyrke dine egne grønnsaker. Tomten er opparbeidet utover sine grenser mot nord og øst. For de registrerte fortidsminnene (helleristningen ) gjelder bestemmelser om vern og bevaring.

TOMTENS AREAL

2089 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 10 443,- pr. år. Fordi eieren har benyttet eiendommen som en sekundærbolig/fritidsbolig er det beregnet kommunale avgifter etter kommunens satser for fritidsbolig og basert på et forbruk på 18 m3. Ved bruk som helårsbolig må man påregne en økning avavløpsavgiften.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm de siste 12 mndr er xx kWh. Selger har benyttet eiendommen som fritidsbolig. Oppgitt strømforbruk antas ikke å være representativt for helårsbolig.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Rød G

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett, via et felles, privat anlegg. Boligen har pr i dag innlagt vann fra egen borret brønn. Kommunalt vann ( "byvann") er lagt frem til og inn i boligen, men er ikke tilkoblet. Tv-signaler leveres via Canal Digital via parabol.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i uregulert område. I kommunens arealdel er området avsatt til LNRF, tiltak for stedbunden næring, bevaring av kulturmiljø og hensyn landskap. Det er ikke boplikt etter konsesjonsloven i denne delen av Fredrikstad kommune.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 1973.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2004/10190-2/86 Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver:Knr:0106 Gnr:78 Bnr:4 ( gårdsbruket ). Med flere bestemmelser. 2005/16136-1/86 Erklæring/avtale. Bestemmelse om veg. Eiendommen har tinglyste rett på andre eiendommer: Rettigheter på 0106-78/4. Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om veg, Bestemmelse om garasje/parkering, Med flere bestemmelser herunder rett til å benytte parsell "brønnstykke" til parkering og dyrking.

LIGNINGSVERDI

Som primærbolig kr 866 484,-. Som sekundærbolig kr 3 119 341,- ved ligningen i 2017.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektigefor disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
--------------------------------------------------------
113 722,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 613 722,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg - Kjenneveien 26

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190102
PrisantydningNOK4,500,000.00
Samlet sumNOK4,500,000.00
Total kostnadNOK4,613,722.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25