Arkitekttegnet enebolig på stor, vestvendt tomt - Riisløkka - Fredrikstad

Arkitekttegnet enebolig på stor, vestvendt tomt - Riisløkka - Fredrikstad

SOLGT

  • Adresse Riisløkka 24A, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,300,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 210, bruksnummer: 1445
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 194 m2 / BTA 208 m2 / PROM 161 m2
3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Du merker det med en gang du kommer inn på denne eiendommen - den har noe ved seg. Når man innenfor et boligområde skal nyansere mellom god og bedre beliggenhet møter man visse utfordringer. Du finner naturlige, topografiske varisasjoner. Øst, vest, høyt, lavt, orientering, utsikt osv. Det avgjørende er hvordan en tomt er utnyttet. Hvordan man ved plassering og utforming av boligen har sett og tatt i bruk de mulighetene som tomten og naturen gir. Arkitektur preger opplevelsen av beliggenhet - og god arkitektur skaper god beliggenhet. Det er arkitektene som er den den største leverandøren av god arkitektur - og god arkitektur er tidløs. Vi tror at det grunnleggende i god arkiktetur i 1960 også er god arkitektur i 2020. For Riisløkka 24 A gjelder dette fullt ut. Boligen er tegnet av arkitekt Finn Lillemoen tidlig på 1960-tallet og tilført en oppdatering av arkitekt Hilde Grøneng/ Ram Arkitektur i 2005 - som en tilpassing til den nye tidens krav til innhold og komfort.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Boligen er oppført i 1963, påbygget i 2005. Garasje oppført i 2005.

BELIGGENHET

Riisløkka 24 A ligger på et høydededrag på vestsiden, inn en stikkvei fra Riisløkka - en rolig boliggate ved Trosvik - Fredrikstad. Tomten er vestvendt og har sol fra tidlig morgen til sen kveld og god utsikt. Boligområdet er veletablert og barnevennlig, med kort vei til Fredrikstadmarka - med et vidstrakt nett av turløyper og populære badeplasser. Herfra har barna trygg gangavstand til Trossvik Skole (barnetrinnet ), barnehager og ungdomsskole ved Kvernhuset. Ved Christianslund ligger Fredrik II vdg. skole og et mindre handelsområde med flere dagligvareforretninger. Avstand til Fredrikstad sentrum ( Glade Hjørne ) ca 2,4 km. Til Fredrikstad Jernbanestasjon ca 4 km.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredsrikstad sentrum/Torvbyen: Kjør Glemmengaten og deretter Knipleveien over Kniplefjellet. Kjør rettfrem i rundkjøringen ved Christianslund og ta Onsøyveien til høyre i krysset etter Fredrik II vdg. skole. Kjør noen hundre meter og ta Riisløkka til høyre. Følg Riisløkka i nordlig retning ca 400 meter. Sving inn til venstre i stikkvei mellom nr 22 og 24.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 30 27 0 27
1. etg. 178 167 161 6
SUM 208 194 161 33
Garasje 34 31 0 31
Uthus 10 9 0 9
Sum alle bygg 252 234 161 73

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Dette er en frittliggende enebolig, hovedsakelig på ett plan, med dobbel garasje. Boligen er først oppført i i 1963 etter tegninger fra arkitekt Finn Lillemoen som på 1960 og 70 tallet var med på å prege arkitekturen for eneboliger i Fredrikstad. Boligene er gjenkjennelige bl.a. gjennom takutformingen. Etter et eierskifte i 2001 startet et arbeide med å tilpasse boligen den nye tiden, med et påbygg som ga rom for en barnefamiie og tidens krav til funksjon og komfort - samtidig som tomtens muligheter ble ivaretatt - og utnyttet ytterligere. Tilbygget ( soveromsfløyen) har skapt et nytt, privat uterom på husets østside der store glassflater binder ute- og innearealene sammen. Påbygget er tegnet av arkitekt Hilde Grøneng/ Ram Arkitektur som har tilført bygget nye kvaliteter og designelementer som både utfordrer og respekterer den opprinnelige arkitekturen. Nåværende eiere har balansert godt mellom fornyelse og bevaring av det opprinnelige - og har gitt boligen et balansert, slepent og elegant uttrykk. Boligen er oppført i trekonstruksjoner, dels kledd med teglsten, dels med kledning av tre. Tilbygget har kledning av eik. De fleste store vinduene har karmer av teak og mot uteplassen i øst er det montert stor skyvedør. Taket har fått nytt taktekke 2009 og 2014. Om tilstand se eiers egenerklæring og tilstandsrapportens anmerkninger og beskrivelser. Her er også angitt tilstandsgrader og alder på flere av bygningselementene.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje et vindfang, en stor entre/hall, en stor stue i to avdelinger og en stue i forlengelsen, Stuene har store vindusflater mot syd og vest. Kjøkken med spiseplass, soveromsgang, tre soverom, bad/wc og Bad/wc/vaskerom med utgang til terreng. Bod (S-rom) Kjeller under deler av boligen med diverse rom og kjellerboder ( alle S-rom). Dobbel Garasje med oppstillingsplass for to kjøretøy (S-rom). Et uthus med lagringsplass (S-rom). Et drivhus på boligens vestside fra 2008.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med eik parkett ( heltre eik i stuene ), furugulv på soverom, keramiske fliser på bad, skifer i soveromsgang og belegg av industrigummi på kjøkken. Vegger er malte, glatte flater, panel, teglsten, tapet og keramiske fliser. Tak har malt panel og glatte, malte flater.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet har en velutstyrt og elegant kjøkkeninnredning fra Tvis, ny i 2017, med fronter av heltre eik, benkeplater av laminat og rustfritt stål. Innredningen er utstyrt med Quooker som gir inntil tre liter kokende drikkevann rett fra kran. Innbyggede hvitevarer som følger med er stekeovn og 80 cm keramisk koketopp fra Siemens, ventilator fra Eico og oppvaskmaskin fra AEG. Frittstående kjøleskap fra Miele. Badet er pusset opp i 2001 ved en delvis fornyelse der man har ønsket å ta vare på de kulørte VVS-elementene som servant, badekar og wc. Rommet er ikke kontstruert etter våtromsnormen. Det kombinerte bad/vaskerommet er pusset opp i 2005 i samsvar med våtromsnormen. Rommet er utstyrt med servantskap (ny servant i 2019), dusj, wc (nytt i 2019) og innredning med skyllekum. Dette rommet har el. varmekabler og har egen utgang til terreng.

OPPVARMING

Boligen har to ildsteder. En åpen peis og en vedovn, begge plassert i stuen. Det er elektriske varmekabler i det ene badet og i hallen. Alle øvrige rom i første etasje, foruten boder, har elektriske panelovner.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma takst, datert 4.12.2019. Verditakst kr 5 300 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike elementer varierende mellom tilstandsgrad 1 og 2 - på en skala fra 0 til 3.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Riisløkka 24 A, 1614 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er stor og bidrar til sterkt til det gode inntrykket som denne eiendommen gir. Den ligger på et høydedrag - med variasjoner mellom naturlig vegetasjon, synlige fjellformasjoner og opparbeidet hage. Den er terrassert ut i skrånende terreng i vest og har meget gode solforhold. Det er opparbeidet gårdsplass foran garasje og en gangvei opp til husets inngangsparti. Tomten er meget pent og sirlig opparbeidet med frodig beplantning og et stort mangfold av prydplanter, frukttrær (pære og plomme) og bærbusker. Inngangspartiet og terrassen mot vest er belagt med skifer.

TOMTENS AREAL

1 854 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet..

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 16 472,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm desember 2018 t.o.m. desember 2019 var 36792 kWh. Eier har elbil som er ladet hjemme.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Orange G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann og avløp. Eiendommen er tilknyttet fibernett (Altibox) og har sentraltilknyttet alarmannlegg (Sector) som kjøper kan overta om ønskelig.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplan. Området er i kommuneplanens arealdel avsatt til område for bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke ferdigattest for det opprinnelige bygget. Tilbygget og garasjen er oppført iht. byggemeldt og godkjent søknad.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Standardiserte bestemmelser iflg. innløsningsskjøte: Bestemmelse om vann og kloakkledning, Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om gjerde.

LIGNINGSVERDI PR 31.12.2018

Som primærbolig kr 904 471,-. Som sekundærbolig kr 3 256 095,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
165 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
166 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 466 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg Riisløkka 24 a

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190124
PrisantydningNOK5,300,000.00
Samlet sumNOK5,300,000.00
Total kostnadNOK5,466,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25