Tobakksbukten - ut i havgapet - Rødshue, Kirkeøy, Hvaler - Arkitekttegnet boligeiendom

Tobakksbukten - ut i havgapet - Rødshue, Kirkeøy, Hvaler - Arkitekttegnet boligeiendom

  • Adresse Rødshueveien 90, Hvaler
  • Prisantydning NOK19,000,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 23, bruksnummer: 16
    Hvaler kommune
  • Areal BRA 269 m2 / BTA 292 m2 / PROM 211 m2
2 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
B Energimerke B YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en eiendom du ikke har sett maken til. Et lite småbruk med åpne enger ned til strandkanten - rett ut i havgapet. Et klenodium av en bolig, tegnet av arkitekt Stein Halvorsen. Husets form og orientering legger naturlig opp til å trekke lyset og havet inn i eiendommen. Eiendommen ligger vendt ut mot sjøen i en lysning mellom furuskog og løvskog, i strandsonen, mellom Rødshue og Ørekroken - syd på Kirkøy, Hvaler. Bygningsmassen er gjennomarbeidet og omfatter foruten det omtalte bolighuset, et uthus med verksted og leilighet, 2 doble garasjer og en "vevstue" nede ved vannet.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

2009.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger syd på Kirkeøy, ved nasjonalparken, mellom Rødshue og Ørekroken - rett ut i havgapet. Her befinner du deg ytterst i den vakre Hvalerskjærgården, av mange betegntes som den fineste delen av Hvaler, med svaberg, rullesteinstrender, skog og gressbakker. Med utsikt til havet og horisonten kan du trekke deg tilbake og nyte råskapen og det vakre i naturen . Se bølgene bryte ved Rødshue når høststormene herjer, eller når havet ligger speilblankt en stillle julikveld. I Ørekroken finnes vakre sandstrender, området er et yndet sted for vindsurfing og kiting. Du kan oppsøke livet ved Skjærhalden når du vil, kun en kort sykkeltur unna, eller ta turen langs strendene. Skjærhalden er Hvalers "hovedstad" med gjestebrygger, forretninger, restauranter og polutsalg. Her er kan du også starte øyhoppingen med fergen som tar deg til de østlige øyene - eller du kan ta båten til Strømstad.

BÅTPLASS

Selger har båtplass nr 8 i fellesbrygge i Ørekokroken, de betaler ca kr 1000,- pr år for denne. Plassen kan overdras til ny eier.

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo følg E6 sydover til Råde og følg RV 110 i retning Fredrikstad. Ved ankomst Fredrikstad, følg RV 108 til Hvaler og følg veien ut over øyene og gjennom den undersjøiske tunnelen til Kirkeøy. Følg Rødshueveien til høyre rett etter tunnelinnslaget på Kirkeøysiden - følg veien frem gjennom hytteområdet og frem til eiendommen, som ligger på venstre side av veien.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 204 188 188 0
U. etg. 88 81 23 58
Sum enebolig 292 269 211 58
Garasje 1 50 45 0 45
Garasje 2 43 40 0 40
Uthus/låve 130 119 41 78
Vevstue/atelier 54 91 41 50
Bryggerhus 21 19 0 19
Sum alle bygninger 590 583 293 290

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Å etablere et bygg som dette i en kystkommune med tradisjon for hvite skipperhus, er ikke opplagt. Boligens arkitektur bryter visuelt med den tradisjonelle arkitekturen på stedet både i form og orientering. Huset er trukket inn til tomtens lunere del og er gitt en pulttak-løsning som løfter og utvider lysåpingene slik at havet og lyset trekkes nærmere og inn i bebyggelsens indre og ytre rom. Et hesteskoformet fotavtrykk skaper et eget rom ute som intergreres med interiøret. Formasjonen og lysåpningene gir intimitet mellom sjølandskap og interiør. Materialbruken for bolighuset er bevisst. Ytterkledningen er av tettvokst, ubehandlet gran og noe lerk. Kledningen gir en sølvgrå farge som spiller på lag med naturens farger på stedet. Innvendig er det valgt panel av osp som beholder sin lyse farge og som med sine hydroskopiske egenskaper bidrar til et godt innemiljø. Byggemåten er bindingsverk over betongmur. Det er tolags glass i terrassedør og vinduer. Dobbel inngangsdør. Pulttak, tekket med kobber og sarnafil. Beslag og renner i kobber. Garasjene, bygget i 2014 og 1976, står på betongdekke og har både stående og liggende kledning. Den ene garasjen har leddporter, mens den andre har 2 vippeporter. Uthuset/låven er bygd ny i 2019. Denne står på betong og har stående kledning. Vinduer med trelags isolerglass, saltak med betongstein og renner/nedløp i sink. Garasjeporten er elektrisk. Bryggerhuset har stående kledning og saltak med teglstein. Ukjent byggeår. Vevstue/atelieret står på søyler. Her er kledningen både liggende og stående. Vinduer av tolags glass og en nyere skyvedør. Det ligger kommunalt vann og kloakk til ytterveggen.

INNEHOLDER (fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940)

Hovedhusets 1. etasje inneholder gang, hall, forstue, stue med to utganger til terrasse, kjøkken med utgang terrasse, to bad, toalettrom, toalettrom/grovinngang og 2 soverom (ett med utgang terrasse) (p-rom). I kjelleren er det hall (godt med skapplass) og bad/wc (p-rom). Det er også vinkjeller, 2 boder og et teknisk rom (s-rom). Garasjene er begge sekundærrom.Uthuset/låven inneholder en leilighet med kjøkken/stue, bad og soverom (p-rom) samt hems (ikke målbar grunnet takhøyde). Her er også romslig garasje med mesanin (ikke målbar) og verksted (s-rom). Vevstue/atelieret består av 2 rom (s-rom). Bryggerhuset består av gang og 2 rom (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Hovedhuset er arkitekttegnet og fremstår med godt materialvalg og høy standard. Gulver er av polert betong samt mosaikkfliser. Bjørkepanel og mosaikkfliser på vegger. Osp panel i himlinger.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Polert betongdekke, osp panel på vegger og i tak. Stor, plassbygget kjøkkeninnredning med integrert platetopp (90 cm induksjon), stekeovn, dampovn, varmeskuff, oppvaskmaskin, kaffemaskin og kjøle-/fryseskap. Plassbygget kjølerom. Corian benkeplater, Gaggenau ventilator. Stor spiseplass med store vindusflater mot havet og glassdør ut til platting. Bad tilknyttet master bedroom: Kinesisk glassmosaikk på gulv og vegger, osp panel i tak. Veggklosett, dusjnisje, nedsenket, plassbygget badekar (nylig restaurert) og innredning med vask og speil. Corian benkeplater/vask og Catalano klosett. Varmekabler, og ventilasjon i tak. Bad tilknyttet gjesterom: Kinesisk glassmosaikk på gulv og vegger, osp panel i tak. Veggklosett, dusjnisje, vask og speil. Corian benkeplater/vask og Catalano klosett.Varmekabler, og ventilasjon i tak. Bad underetasje: Betonggulv, fliser og betong/mur på vegger og i tak. Veggklosett, dusjnisje, vask og speil. Ventilasjon og gulvvarme. Vaskerom: Kinesisk glassmosaikk på gulv og halvveis opp på veggene, gråmalte plater over. 2 Catalano vaskekummer og dør ut i det fri. Toalettrom/grovinngang: Polert betongdekke, kinesisk glassmosaikk på vegger og panel i tak. Wc og vask fra Catalano, samt hundedusj. Sluk (dårlig fall).

OPPVARMING

Boligen har peis i stue og forstue. Det er også vannbåren gulvvarme basert på bergvarme med ny varmepumpe 2018 (det err borret 400 meter). Panelovner og gulvvarme i leilighet i uthus. Vedovn og panelovner i vevstue (disse er defekte).

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 15.04.2020. Verditakst kr 19.000.000,-.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Rødshueveien 88 og 90, 1680 Skjærhalden.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Stor eiertomt som dels ligger innenfor Ytre Hvaler Nasjonalpark - 200 meters strandlinje og fantastisk havutsikt. Den del av tomten som naturlig tilfaller bygningsmassen består av gruset innkjørsel og gårdsplass, plen og busker. En del av tomten består av frukthage. Ateriet mellom hovedshusets to fløyer er belagt med brostein. Ellers er tomten hovedsaklig naturtomt med vakker furuskog, svaberg og rullestein. Stiadkomst til annenmanns hytte. Bebyggelsen i området er en blanding av boliger og hytter.

TOMTENS AREAL

Ca 40.000 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiertomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven, formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 25.197,- (det er installert vannmåler med et stipulert forbruk tilsvarende 84 kubikk).

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Strømutgifter ca kr. 40.000,-. Ørekroken velforening kr 1500,-.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest gul B.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen er ikke regulert. Deler av eiendommen ligger innenfor 100-meters beltet i strandsonen. Hensyn friluftsliv, kulturmiljø. LNFR-område med spredt nærings-, fritids- og boligbebyggelse.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med 2 boenheter. Det er boplikt på eiendommen.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest på hovedhuset og låven/uthus.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Det er boplikt på eiendommen. 1964/304695-1/86 Bestemmelse om vannrett 1964/304696-2/86 Bestemmelse om vannrett 1964/5416-1/86 Bestemmelse om veg 1964/305824-1/86 Bestemmelse om vannrett 1964/305825-2/86 Bestemmelse om vannrett 1964/305826-1/86 Bestemmelse om vannrett 1964/306233-1/86 Forkjøpsrett 1964/306233-4/86 Bestemmelse om veg 1965/302786-1/86 Bestemmelse om veg 1966/303711-3/86 Bestemmelse om veg 1966/303712-3/86 Bestemmelse om vannrett 1966/303867-1/86 Best om garasje/parkering 1967/300304-1/86 Bestemmelse om veg 1968/300359-1/86 Bestemmelse om veg 1968/302052-1/86 Bestemmelse om veg 1968/302053-3/86 Bestemmelse om vannrett 1968/302054-1/86 Best. om båt/bryggeplass 1977/300527-1/86 Erklæring/avtale 1977/300527-2/86 Best om garasje/parkering 1977/300706-1/86 Best om garasje/parkering 1977/300707-1/86 Best om garasje/parkering 1978/302029-1/86 Best om garasje/parkering 1978/302736-1/86 Best om garasje/parkering 1978/304802-1/86 Best om garasje/parkering 1981/301733-1/86 Best om garasje/parkering 1981/308441-1/86 Erklæring/avtale 1984/12699-1/86 Erklæring/avtale 1990/7898-1/86 Erklæring/avtale 1995/2206-1/86 Jordskifte 1999/2819-1/86 Best om garasje/parkering 2000/8486-1/86 Best om garasje/parkering 2002/6578-1/86 Best. om vann/kloakkledn. 2003/3801-1/86 Best. om vann/kloakkledn. 2007/531157-1/200 Best. om vann/kloakkledn. 2009/583837-1/200 Fredningsvedtak 2014/1096836-1/200 Jordskifte Rettigheter i eiendomsrett: 1872/920938-1/86 Rettigheter iflg. skjøte 1964/304697-1/86 Bestemmelse om veg 1969/300262-1/86 Forkjøpsrett

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 som primærbolig kr. 1 320 069,- og som sekundærbolig kr. 4 752 247 ,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
19 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
475 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 000 000,-))
--------------------------------------------------------
476 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
19 476 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190125
PrisantydningNOK19,000,000.00
Samlet sumNOK19,000,000.00
Total kostnadNOK19,476,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92