Enebolig, registrert som tomannsbolig - Sentralt, Karivold, Fredrikstad

Enebolig, registrert som tomannsbolig - Sentralt, Karivold, Fredrikstad

  • Adresse Hammerveien 5, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,500,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 535
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 277 m2 / BTA 309 m2 / PROM 202 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en innholdsrik enebolig - en typisk funkisvilla fra funksjonalismens "prime time" - i dag innredet og benyttet som en enebolig, registrert som en tomannsbolig fra opprinnelsen Beliggenheten på Karivold er noe for seg selv, sentralt, tilbaketrukket og barnevennlig i et av byens villastrøk med tradisjon for å være ettertraktet. Boligen ligger i en rolig boliggate, med gangavstand til sentrum, jernbanestasjon, Fredrikstadmarka, skoler og flere dagligvareforretninger m.m.

ANNONSERT VISNING GJENNOMFØRES - VIS SMITTEVETT

Retningslinjer for visning 1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Byggeår ca 1939. Modernisert og ombygget i 1998 og videre i perioden fra 2005 til 2009.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i en av de rolige kvartalsgatene i øvre del av Karivold ved Hassingen. Herfra har du kort vei til byens sentrum og jernbanestasjon og kun noen hundre meter unna ligger Brattliparken der Fredrikstadmarkas tur- og lysløypenett starter - nær sagt midt i sentrum. Bydelen har tradisjon for å være ettertraktet - ikke minst for sin barnevennlige og solrike beliggenhet, rolige smågater og nærhet til skoler, barnehager, handelsområder, by og land m.m. I nyere tid verdsetter også mange nærheten til jernbanestasjonen med hyppige togavganger til Oslo S (65 min), Østfoldbyene og Sverige.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg RV 109 til Glemmen Vgs. Hold til høyre inn Hassingen og sving deretter første vei til venstre. Følg Eventyrveien frem til Hammerveien og sving til høyre, der eiendommen ligger på høyre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 103 94 93 1
2. etg. 103 97 96 1
Kjeller 103 86 13 73
SUM 309 277 202 75

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende tomannsbolig i karakteristisk funkisstil fra siste halvdel av 1930-tallet. Boligen er registrert som en tomannsbolig, men anvendes i dag som en enebolig. Med mindre justeringer og endringer vil boligen igjen kunne fungere som tomannsbolig. Boligen er oppført i trekontruksjoner over grunnmur/ kjeller av betong. Boligen har kjeller, første og andre etasje, samt lagringsloft - ikke målbart. Det er laget et leskur for oppbevaring av sykler, barnevogner etc. ved den skiferbelagte gårdsplassen. Husts yttervegger er bygget av stående plank og er senere isolert med 5 cm i første etasje. Huset har original ytterkledning. De fleste vinduer er skiftet i 1988 og 1989. Av de to inngangsdørene mot gaten er den ene forblendet fra innersiden. Det er utarbeidet tilstandsrapport der tilstandsgrader varierer fra 1 til 3, med hovedvekt på tilstandsgrad 2 for de fleste bygningsdeler. Se tilstandsrapport for mer detaljert beskrivelse. Ved et tilfelle har det under et ekstremvær kommet overvann i kjelleren. Dette er tørket opp og utbedret i samarbeide med forsikringsselskap.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Entre/ hall med trapp til andre etasje og nedgang til kjeller, stue, spisestue/ kjøkken med utgang til stor, vestvendt terrasse, hovedsoverom med inter adkomst til hovedbad og kott (s-rom). Fra hallen er det adkomst til et soveorm ( andvendt som garderobe ) og et gjestewc. Andre etasje inneholder hall, to stuer, to soverom, bad/wc og kjøkken. kott og trapp til loft er S-rom). Kjeller inneholder en liten peisestue, vaskekjeller, fyrrom, fire boder og en garasje. ( bratt adkomst fra gaten og størrelse er ikke tilpasset dagens bilpark ). Alle rom i kjeller, foruten vaskekjeller, er betegnet som S-Rom.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med keramiske fliser, eik enstavs parkett, lakkerte furugulv og korkbelegg. Vegger har malte overflater, tapet, glassfiberstrie og keramiske fliser. Tak har malte flater. Kjeller har malte murgulv og vegger.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet i første etasje er er innredet med en innholdsrik kjøkkeninnredning med finerte eikefronter og benkeplater dels av granitt og dels av rustfrit stål. Innredningen er utstyrt med dobbel oppvaskmaskin, kombinert stekeovn/ micro, keramisk komfyrtopp 90 cm. Kombinert kjøl/frys i børtet stål. Innredningen i andre etasje er enkel, plassbygget med malte fronter fra byggetiden. Servantinnredning av rustfritt stål. Badet i første etasje er stort og smakfullt innredet med tidløse elementer og materialer. En fint designet baderomsinnrending med solid eikebenk og sidevegg med hvite skuffefronter og to porselenservanter, vegghengt wc, dusj. Klargjort røropplegg for badekar og vaskemaskin. Badet er nytt i 2007. Badet i andre etasje er fra 1988 med enkle innredninger fra byggetiden. Badet trenger oppgradering. Gjestewc i førte etasje har vegghengt wc og servant. Gjestewc i andre etasje har gulvmontert wc og servant.

OPPVARMING

Boligen er utstyrt med vannbåren gulvvarme i første etasje og radiatorer i andre etasje. Varmekilde er elektrokjele. Opprinnelig oljetank er sanert. El. varmekabler i badet i andre etasje er defekt.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, ved takstingeniør Svein Nesøen, datert 5.12.2019. Verditakst kr 5 800 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Hassingveien 5, 1605 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat, svakt skrånende mot vest. Opparbeidet med gressplen mot syd, og skiferbelagt passasje fra gaten og ut til hagen. Beplantet med prydplanter, bærbusker og frukttrær. Tomten er avgrenset mot naboeiendommene dels med gjerde og dels med beplantning.

TOMTENS AREAL/ TYPE

504 kvm Selveiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 13 733,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var 25 381 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Orange G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avlløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplan og ligger i uregulert område. I kommuneplanens arealdel er området avsatt til område for bebyggelse og anlegg. Det arbeides med planer for Intercity jernbane Fredrikstad/ Sarpsborg. Boligen ligger ytterkant, innenfor grensen for planområdet som her avgrenses langs Hammerveien.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er i dag benyttet som en enebolig, men er registrert som en tomannsbolig med to godkjente boenheter.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse for bygg fra denne tiden.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen tinglyste heftelser følger eiendommen.

LIGNINGSVERDI

Som primærbolig kr 780 700,-. Som sekundærbolig kr 2 810 520,-. ( Ved ligningen i 2018)

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

SKJEGGKRE

Selger har ikke observert skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr X

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
--------------------------------------------------------
138 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 638 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Komplett Salgsoppgave Hammerveien 5

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190155
PrisantydningNOK5,500,000.00
Samlet sumNOK5,500,000.00
Total kostnadNOK5,638,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25