Toppleilighet ved vannkanten. Stor takterrasse, og båtplass på egen brygge - Tankodden, Kråkerøy

Toppleilighet ved vannkanten. Stor takterrasse, og båtplass på egen brygge - Tankodden, Kråkerøy

  • Adresse Tankodden 31, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK7,900,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 425, bruksnummer: 7
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 109 m2 / BTA 120 m2 / PROM 109 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
D Energimerke D RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Velkommen til en sjelden bolig i Fredrikstad. En moderne leilighet med høy komfort, med en av de fineste beliggenhetene i byen. Helt nede ved vannkanten, ved Vesterelvas utløp, på Kråkerøys vestside. Med egen båt fra privat brygge er det bare en liten tur ut til skjærgården. På land er det dessuten kort vei til stort friområde med svaberg og badeplasser. Selve leiligheten er lekkert utformet med store vinduer på hele fasaden mot vest. Leiligheten har to etasjer. Den øverste er en "boks" med ett rom - stue eller soverom - som har vinduer fra gulv til tak og fantastisk utsyn over elva. "Boksen" er omringet av en 70 kvm stor takterrasse. Hovedetasjen har to soverom, vaskerom og åpen kjøkken og stue med vidstrakt utsyn mot elva og landskapet omkring. Deler av leiligheten har gjennomgått omfattende renovering, og badet er helt nytt. Komforten er høy, bl.a. med vannbåren gulvvarme i alle rom. Sommerstid er naturligvis Tankodden en perle. Den sjøglade kan ha båtsesong fra påske og til godt ut på høsten. Å nyte sol og sjø fra leiligheten er også en opplevelse - det yrende båtlivet på elva er en del av Fredrikstads sjel. Men også på vinteren er det blendende vakkert her. Stillheten, roen og vinterlyset er fortryllende. Solen som går ned over lave, furukledte åser. Utsikt helt ut til Søster-øyene. Vintervær sett fra en varm stue. Dette er svært flott! Til tross for nærheten til skjærgården er det relativt kort vei til Fredrikstad sentrum - ca. 8 minutter å kjøre. Til sentrum kan man også sykle på fine sykkelveier. Tankodden 31 er altså en topp moderne leilighet ved vannkanten med nærhet til byen. Fra sentrum er det ca. en time til Oslo med bil eller tog.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne boligen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, kommunal informasjon, informasjon fra forretningsfører, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2009

BELIGGENHET

Tankodden ligger langs Vesterelva på Langøya, på Kråkerøys vestside. Med båt er Tankodden et ideelt utgangspunkt for turer ut Vesterelva, mot Øyenkilen, Strømtangen og Hvaler-skjærgården. Det er få minutters kjøring til fine badeplasser og fiskeplasser. Området er preget av ubebygd fjell og trær. Noen få minutter unna, ytterst på Langøya, er et stort friområde med bademuligheter. Det er forholdsvis kort vei til barnehage, skole og butikk. Til Fredrikstad sentrum er det ca. 8 minutters kjøring. Her, i byen som i 2017 ble kåret til Norges mest attraktive, møtes man av gratis byferge, et rikt utvalg av gode kafeer og restauranter, handlegater og kjøpesenter. Byen har et blomstrende kulturliv og sjarmerende nærområder. Til Oslo er det ca. en time med bil eller tog. Det er avgang med ekspressbusser til Oslo hver time, og flybussen til Gardermoen tar to timer.

BÅTPLASS/ PARKERING

Det følger det med båtplass i bryggeanlegget rett utenfor og egen parkeringsplass i felles garasjekjeller for denne andelen. El-bil stasjon og stor gjesteparkering

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad: Følg den nye Kråkerøybroen og hold rett frem i rundkjøringen ved Værsteområde. Følg denne veien frem til Glomboveien og ta til venstre. Følg veien og sving deretter til høyre inn Langøyveien. Følg veien sydover ca. 1,5 km. Ved rundkjøring tar av første til høyre inn Måkeveien. Følg veien ca. 300 meter og hold til venstre inn Tankodden.

AREAL AV BEBYGGELSE

BRA;P-ROM;S-ROM;BTA;2 etg.;92;0;92;3 etg.;17;0;17;SUM;109;0;109

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

2 etg: Gang, hall, kjøkken, stue, bad, to soverom og vaskerom/teknisk rom. 3 etg: Stue/soverom (P-rom)

Regler for arealangivelse

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGLSE/ BYGGEMÅTE

Beliggenhet, lys og utsikt har vært styrende for valg av løsningen med stor takhøyde, store åpninger og vindusflater ut mot elven for å utnytte de stedlige kvalitetene i størst mulig grad. Bygningskroppene er forskjøvet i forhold til hverandre for at alle leilighetene skal få best mulig beliggenhet med tanke på utsikt og lys. For å utnytte mest mulig av fasadebredden ut mot elven har leiligheten planløsning med stue og åpen kjøkkenløsning vendt denne veien. Det er også store høydeforskjeller på tomten. Beliggenheten med svaberg og skog har inspirert arkitekten til å velge naturlige materialer og trekledning avubehandlet trevirke. Bygget står på oppfylt byggmasse. Elementer i ytterkant og betong dekke i leiligheten.Bygningsmassen står sannsynligvis på oppfylte masser. Yttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull og kledd med såtende kledning. Flat takkonstruksjon. Terrassedører og vinduer i 3-lags PVC.

STANDARD/UTSTYR

Elegant leilighetsbygg fra 2009. Deler av leiligheten har gjennomgått omfattende restaurering, og både bad og vaskerom er nytt. Her er det lagt nye rør, og det elektriske er nytt. Alle flater bortsett fra stue og kjøkken er malt i 2019. Leiligheten har en bra standard. Karakteristisk for boligen er vinduene som går fra gulv til tak på vestveggen, og som åpner hele stua og kjøkkenet opp mot elva. Oppholdsrommet i toppetasjen har heldekkende vinduer mot sør og vest, og utsikt til Søster-øyene. Det er vannbåren gulvvarme i alle gulv og stort kjøkken med integrert utstyr. Balkongen på det sørvestre hjørnet av hovedetasjen er ca. 10 m2. Takterrassen er på ca. 70 m2 og har levegg i alle retninger. Begge terrassene har praktfull utsikt over elva, både innover mot Fredrikstad og utover mot elvas utløp og skjærgården.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Romslig, lyst kjøkken med god plass til spisebord. De store vinduene gir et flott innslipp av lys og nydelig utsikt. Hvit innredning med mye benk- og skapplass. Integrert utstyr: stekeovn, gasstopp, oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap og vinskap. Veggene er dekket med hvite, bølgende fliser. Taket er malt. 1-stavs parkett på gulvet. Ventilator i stål. Åpent mot stue. Gasspeis ved spisestuen. BAD: Stilfullt badeværelse med store grå fliser på gulv og vegger, alt nytt i 2019. Malt tak. Glassveggen i dusjen minner om leilighetens glassfasade. Veggklosset og hvit innredning med vask og to store skuffer. Sluk i gulv. Ventilasjon i taket. Gulvvarme. VASKEROM / TEKNISK ROM: Malte vegger og tak, fliser på gulvet. Utslagsvask. Sluk i gulvet. Ventilasjon. Alt på vaskerommet er nytt i 2019.

OPPVARMING

Vannbåren varme i alle gulv. Gasspeis i hovedetasje.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger takst fra SVein Nesøen, datert 25.11.2019. Verditakst 8 000 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Tankodden 31, 1679 Kråkerøy.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Leilighetskomplekset på Tankodden ligger, som navnet tilsier, på en odde som stikker ut i Vesterelva. Det går gangvei langs vannet på hele området. Fellesbryggene ligger i utstikkere langs elvekanten, og her har eier båtplass for båt på opptil 29 fot. Leiligheten ligger trukket tilbake noen meter fra bryggene. Boligen har en balkong på ca. 10 m2 og en takterrasse på ca. 70 m2. Herfra er det vidunderlig utsikt! Utvendige fellesarealer. Eier har garasjeplass og en bod under nabobygget. Borettslaget har eiendomsrett til regulert område der det kan bygges åtte nye leiligheter.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

8 000 m2 felles eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter med eiendomsskatten er hensyntatt i de mnd. fellesutgiftene.

ENERGIFORBRUK

6870 kwh for 2019

ENERGIATTEST

Energimerking Rød D.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i et regulert område, Planid 0106447. Detaljregulering for Tankodden. Det er i henhold til vedlagte plankart avsatt plass til to bygg til( B og C). Borettslaget er hjemmelshavere. Eiendommen omfattes av kystsoneplan for Fredrikstad 2011 - 2023. Eiendommen omfattes av: Kommuneplan, navn: Kommuneplan Fredrikstad 2011 - 2023. Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse. For eiendommen 425/305 ( Merket H i planen ) er det regulert til bolig og en utbygging av denne tomten må påregnes iht. til detaljreguleringsplanen som angitt ovenfor.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Det er restriksjoner forbundet til utleie. Det henvises til borettslagets vedtekter.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest på Boliger, parkeringskjeller, utomhusarealer og brygge.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1912/913040-1/86 Erklæring/avtale, 2002/696-3/86 Bestemmelse om gjerde, 2004/3182-2/86 Best. om båt/bryggeplass, 1912/913042-1/86 Rettigheter iflg. skjøte

LIGNINGSVERDI

Kr. 1 043 319,- som primærbolig Kr. 3 755 947,- som sekundærbolig

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prosp

KJØPERS OMKOSTNINGER

Gebyr for tilnglysing av skjøte;kr 430;Gebyr for notering av pant ( pr pant );kr 602,-

BORETTSLAGETS NAVN/ ORG.NR

Måkeveien Borettslag, org.nr. 993.796.158.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

HUSLEIE/ FELLESUTGIFTER

Felleskostnader pr dags dato kr 5857,- pr. mnd. Inkluderer: Kommunale avgifter /ink eiendomskatt, renter på borettslagets felles lån, tv-/bredbånd, strøm, forsikring, drift/vedlikehold, forettningsførsel etc. Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer der det bl.a. vil bli innført betaling av avdrag på fellesgjeld vil medføre økning i felleskostnadene. Fra mars 2020 vil felleskostnad for denne boligen forventet å øke til kr 8 627,-/mnd. For dette beløpet er det ikke hensyntatt utfallet av det søksmålet omtalt under "Særskilte forhold" i denne salgsoppgave.

ANDEL AV BORETTSLAGETS FELLES GJELD

Andel fellesgjeld pr. 01.11.2019: Kr. 991 000,- I dag betales det kun renter på lånet. Fom mars 2020 skal det betales avdrag. Fellesutgiftene øker da til kr. 8 627,- pr. mnd. Se opplysninger fra Obos, vedlagt salgsoppgaven, for ytterlige informasjon om fellesgjelden. Se også opplysninger under punktet "Særskilte forhold" i denne salgsoppgave.

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT/ KRAV TIL GODKJENNELSE AV NY ANDELSEIER

Borettslaget har bestemmelse om forkjøpsrett for sine medlemmer samt for Obos medlemmer forøvrig. Iflg. vedtekter skal ny eier godkjennes av borettslagets styre.

BORETTSLAGETS REGNSKAP, BUDSJETT, ÅRSOPPGJØR, GENERALFORSAMLING

Utskrift av borettslagets årsoppgjør m/ regnskap og budsjett, samt protokoll fra generalforsamling foreligger som del av prospektets vedlegg. Borettslaget har tidligere ervervet en utbyggingsrett på et bakeforliggende areal fra det avviklede selskapet Solodden as. Borettslaget har p.t. ikke fattet beslutning om hvordan de vil gjøre seg nytte av denne rettigheten. Se forslag til generaforsamling der det også er beskrevet forhold knyttet til drenering av borettslagets parkeringskjeller. Hvilket potensial, eller forpliktelse dette kan innebære for borettslaget har megler kunnet vurdere.

TILKNYTTET GARANTIORDNING

Borettslaget er tilknyttet sikringsfond/ garantiordning for andelseiernes evt. mislighold av fellesutgifter eller lign. Se egen informasjon i prospektets vedlegg.

INDIVIDUELL NEDBETALING AV FELLESGJELD

Det er ikke mulig å individuelt nedbetale fellesgjeld.

SAMMENHENG MELLOM KJØPESUM OG FELLESGJELD.

For borettslagsleiligheter er den totale kjøpesum å forstå som summen av innskudd ( akseptert kjøpetilbud + omk. - les: det beløp kjøper selv må finansiere) og andelens andel av borettslagets felles gjeld.)

KJØPERS OMKOSTNINGER FORBUNDET MED KJØP - KOMMER I TILLEGG TIL KJØPESUM/ AKSEPTERT BUD

Kjøpers omkostninger;;Tinglysing av borettslagsskjøte;Kr 430,-;Tinglysingsgebyr for kjøpers pant, pr pantetablering;Kr 602,-

SÆRSKILTE FORHOLD

Det har tidligere vært påvist og konstatert bygningsmessige mangler i borettslaget som bl.a. har medført at det for denne leiligheten er gjennomført et renoveringsarbeide på bad/ vaskerom og delvis kjøkken. Borettslaget har tidligere rettet søksmål og krav om erstatning overfor en av leverandørene i prosjektet, etter at utbyggerselskapet gikk konkurs. Søksmålet med krav om erstatning førte ikke frem. Borettslaget har etter dette anket rettsavgjørelsen til Lagmannsretten med nytt krav om erstatning. Dersom borettslaget vinner frem med erstatningskravet vil dette kunne bidra til å redusere andelens andel av borettslagets felles gjeld. Dersom man ikke vinner frem vil man kunne risikere at fellesgjelden og dermed felleskostnadene øker som følge av evt. idømte saksomkostninger for borettslaget.

Omkostninger
7 900 000,- (Prisantydning)
991 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 891 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
1 132,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 892 132,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190153
PrisantydningNOK7,900,000.00
Samlet sumNOK8,891,000.00
Total kostnadNOK8,892,132.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22