Elegant og eksklusiv selveierleilighet ved elven - du har ikke sett maken.

Elegant og eksklusiv selveierleilighet ved elven - du har ikke sett maken.

SOLGT

  • Adresse Narntegata 27, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,750,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 303, bruksnummer: 835
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 171 m2 / BTA 179 m2 / PROM 149 m2
3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en leilighet du ikke har sett maken til. Her er det tenkt på alt - totalrennovert, gjennomført og moderne, med rene linjer, særpreg og komfort- beliggende i en tomannsbolig rett ovenfor båthavna ved Nabbetorp på Østsiden i Fredrikstad. Har har du sola hele dagen til den går ned mellom mastene på båtene i havna - og du kan følge lystbåtene og de større skipene på vei opp og ned elveløpet. Noen ganske få minutter med sykkel tar Glommastien deg til festningsverket ved Gamlebyen og byfergen over til sentrum - og jernbanestasjonen i Fredrikstad

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

Den opprinnelige boligen er oppført i 1917. I 2017 ble det ferdigstillet en omfattende og grunnleggende modernisering og rehabiliterng, innvendig og utvending.

BELIGGENHET

Leiligheten ligger i første etasje med innredet kjeller, i en seksjonert tomannsbolig. Boligen ligger på ei hylle, rett ovenfor båthavna ved Nabbetorp med utsikt oppover og nedover elven - og med solgang fra morgen til kveld der sola går ned over Kjæråsen på bysiden. Kun noen få minutter på sykkel langs Glommastien, kommer du til Gamlebyen - nordeuropas best bevarte festningsby - med byferge til Cicignon, sentrum, Kråkerøy og Gressvik. Fergen fra Gamlebyen til Cicignon (jernbanestasjonen) tar kun et par minutter. Gamlebyen vil alltid være en del av Fredrikstads identitet, men de nye byfergene - elvemetroen - har også i stor grad blitt en del av Fredrikstads identitet både av hensyn til nytteverdi som et efektiv, offentlig kommunikasjonsmiddel - og som et hyggelig innslag i opplevelsen av elvebyen Fredrikstad. Beboere i området har prioritet når det er ledig kapasitet i Nabbetorp båtforening.

NABBETORP

Nabbetorp er bydel på østsiden av Glomma - betegnet Østsiden, rett nord for Gamlebyen og Fredrikstadbroa. Dette var et område med arbeiderboliger tilknyttet teglverksbedriftene som lå tett langs elven. Fredrikstad er kjent som plankebygen, med alle sine sagbruk og plankebaroner, men byen var også teglverksbyen, med ca 40 teglverk opp gjennom historien. Narnte Teglverk har gitt navn til Narntegata. Miljøet er preget av smale gater, forholdsvis konsentrert og tettbebygget med bolighus i varierende størrelse. I tiden før andre verdenskrig var bydelen preget av aktiv politisk engasjement på den sosialistiske siden. Den politiske identiteten ga bydelen tilnavnet "lille Moskva". Smågatemiljøet og bebyggelsen på Nabbetorp har et særpreg og har i de senere år gjennomgått en fin oppgradering og fremstår som en spennende bydel med historisk identitet. Denne boligen var opprinnelig plassert inne på Narnte Teglverk og ble i begynnelsen av 1900-tallet demontert og flyttet til tomten som bolig for teglerkets formann.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg veien mot Svinesund over Fredrikstadbroa, til Østsiden. I rundkjøringen ved brohodet, sving ut i tredje avkjøring og følg Spinneriveien som tar deg tilbake mot elven og frem til Nabbetorpveien. Sving til høyre inn på Nabbetorpveien og følg veien i nordlig retning ca 1 km og sving til venstre ned på Narntegata. Eiendommen ligger rett frem, ned mot elven.

AREAL AV BEBYGGELSE
BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 129 121 99 22
Kjeller 50 50 50 0
Sum 179 171 149 22
Andel garasje 22 22 0 22

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Entre/hall, et åpent rom med bredside mot elven med soner for stue, spisestue og kjøkken, to soverom, bad/wc, trappegang til garasje og til kjeller. Kjeller inneholder hall/allrom/kontor, soverom med stort, privat bad/wc, garderobe, vaskerom. I første etasje, noen trinn ned har boligen direkte adkomst til felles garasje med den andre leiligheten.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Leiligheten ligger i første etasje av en nyrennovert og ominnredet tomannsbolig med dobbel garasje. Bebyggelsen er oppført i trekonstruksjoner og har frem til 2017 gjennomgått en omfattende og gjennomgående rehabilitetering og modernisering. Prosessen innebar at bygget med ribbet ned til stående plank og reisverk og deretter gjenoppbygget med isolasjon innvendig og utvendig, nytt el.anlegg og røropplegg, nye vinduer, tak m.m. Boligen fremstår nær som ny og leiligheten som en smakfullt, moderne og til fingerspissen gjennomført leilighet med komfort, standard og estetikk. Eiendommen er en tomannsbolig, seksjonert i 2017. Det er sendt inn en reseksjoneringsbegjæring som gjenspeiler dagens innredning og avgrensning mellom de to boenhetene. Vinduene i kjeller tilfredsstiller ikke kraven til lysåpning for å fungere som forskriftsmessig fluktvei. Innredningen i kjelleretasjen er ikke byggemeldt.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med keramiske fliser og moderne laminat. Vegger er belagt med malte overfater, tapet, keramiske fliser og hvittet mur. Tak har glatte, malte flater. Det er downlightbelysning i de fleste rom. Boligen holder høy standard og komfort. Vedlikeholdsfrie vinduer med selvrensende glass.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet har en innholdsrik og velutstyrt innredning i hvit utførelse fra Kvik, med intergrerte hvitevarer. 80 cm induksjonstopp, stekeovn fra Miele, kombi damp/steke ovn og kombi micro/stek fra Siemens, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl/frys (AEG). Badet i første etasje har vegghengt wc, servantskap med porselensvask og dusj/tropisk dusj med dusvegger av herdet glass. Badet i kjeller ligger ligger direkte tilknyttet hovedsoverommet og fremstår som et eksklusivt og innbydende SPA, med frittstående badekar, dobbel dusj bak vegger av herdet glass - og dobbel servantinnredning med porselensvasker i mørt utførelse.

OPPVARMING

Boligen har elektrisk oppvarmet, vannbåren varme i alle gulv.

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma takstas, datert 14.4.2020. Verditakst kr 4 750 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader på en skala fra 0 til 3 for ulike bygningselementer. beste tilstandsgrad er 0. For denne boligen er det gitt tilstandsgrader 0, 1 og 2. For vinduer, dører, taktekking, renner og nedløp, bad.u.etg.og kjøkken er det angitt tilstandsgrad 0. for Grunn og fundamenter, veggkonstruksjoner og utvendige fasader, etasjeskillere, rom under terreng, bad første etasje, vaskerom u.etg, innvendige overflater og VVS er det gitt tilstandsgrad 1. For For grunnmur og drenering er det gitt tilstandsgrad 2.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Narntegata 27, 1636 Gamle Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat i partiet fra gaten og inn mot boligen, garasjen og den østre fasaden. Tomten heller ned, vestover i retning elven og ned mot båthavna. Opparbeidet med gressplen, terrasser/ platting av tre og gruset/asfaltert gårdsplass, samt prydbeplantning.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

712 kvm selveiet tomt, felles for de to seksjonene i sameiet. Sameiets tomt består av to parseller. Gnr 303/Bnr 835 er tomten der huset står. Gnr 303, Bnr 1616, er en hagen mot syd.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

De to seksjonene faktureres felles for kommunale avgifter. Årlig samlet avgift for de to seksjonene er kr 24 389,- som fordeles iht. sameiebrøk. Snr. en har sameiebrøk 149/259.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Seksjonens forbruk av strøm siste 12 mndr er ca 30 000 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Rød G.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp-

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 366 Nabbetorp, med formål Bevaring av bygninger, Bevaring av anlegg, boliger og park. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgavens vedlegg. Området er i kommuneplanens arealdel avsatt til område for hensyn kulturmiljø, bebyggelse/anlegg og friområde.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Seksjonen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest for endring av bærende konstruksjon og fasadeendring fra 2017. Ominredningen av kjelleren er ikke særskilt omsøkt.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

For Gnr 303, Bnr 835, Snr 1: Eierseksjonsbrøk etter reseksjonering er 149/259. 992/7724-2/86 Erklæring/avtale. 21.08.1992. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Bestemmelse om gjerde. Gjelder denne registerenheten med flere. Seksjoneringsbegjøæring og reseksjonseringsbegjæring. For Gnr 303, Bnr 1616: 1992/7724-2/86 Erklæring/avtale 21.08.1992 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v., Bestemmelse om gjerde.

LIGNINGSVERDI

Kr 2 130 842

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Narntegata 27 eierseksjonssameie - sameie ter ikke registrert i foretaksregisteret.

SEKSJONENS ANDEL AV FELLES GJELD

Eierseksonssameiet har ikke felles gjeld.

FELLESUGIFTER PR MND

Hver seksjon betaler sine egne kostnader foruten kommunale avgifter og forsikringspremei som fordeles etter eierseksjonsbrøk.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Det er utarbeidet vedtekter for seksjonssameiet.

GENERALFORSAMLING/ ÅRSOPPGGJØR

Sameiet har ikke regnskap.

FORKJØPSRETT/ GODKJENNING AV KJØPER

Sameierne har ikke gjensidig forkjøpsrett.

Omkostninger
4 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
123 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
125 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 875 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Narntegata 27 - med korigerte vedlegg

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200029
PrisantydningNOK4,750,000.00
Samlet sumNOK4,750,000.00
Total kostnadNOK4,875,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25