Elegant funkis - innholdsrik enebolig ved Wiesebanen - Bydalen/ St.Croix - Fredrikstad sentrum.

Elegant funkis - innholdsrik enebolig ved Wiesebanen - Bydalen/ St.Croix - Fredrikstad sentrum.

En liten haveby - syd i Bydalen. SOLGT

  • Adresse St.Croix gate 10F, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK6,900,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 300, bruksnummer: 1128
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 360 m2 / BTA 396 m2 / PROM 258 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en stor, og elegant funkisbolig beliggende ved tennisbanene (Wiesebanen), der Bydalen møter St. Croix og videre til Cicignon. Kun en kort spasertur fra jernbanestasjonen, byfergen og festningsbyen Gamlebyen - i Norges mest attraktive by (2017). Et rolig og skjermet nabolag med rolige smågater - likevel bare en spasertur unna livet i sentrum og livet langs elven - i elvebyen Fredrikstad. Dette er en bolig som kan romme alt det en familie ønsker seg - med en slepen eleganse fra tidligere tider. Følger du elven lengre ut, ledes du til den ettertraktede Hvalerskjærgården - og søker du innover kan du ta deg lange turer i de fine turlandskapet i Fredrikstadmarka.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1940

BELIGGENHET

Eiendommen ligger solrikt i et trivelig og fornemt hagebylignende smågatemiljø ved Wiesebanen - et tradisjonsrikt tennisbaneanlegg - syd i Bydalen i Fredrikstad. Bydalen er et tradisjonsrik villastrøk som leder ut til St.Croix og Cicignon - to bydeler som gjennom historien har huset en rekke fornemme personligheter. Beliggenheten er særdeles atraktiv, sentrumsnær, men likevel tilbaketrukket og barnevennlig- og med alle byens fasiliteter innenfor spaseravstand, eller en kort sykkeltur. I nærmiljøet finner du lekeplasser og balløkker der barna kan utfollde seg. Her har du foruten byens handlegater, gangavstand til jernbanestasjonen, , barne-/ungdomsskole, byfergene og Festeningsverket i Gamlebyen, Kirkeparken, elvepromenaden - og alt det Norges mest atraktive by (2017) har å by på. Langs elvepromenaden kan du fortsette oppover elven langs Glommastien som tar deg til fine turområder, eller du kan ta byfergen (elvemetroen) til Gamlebyen, sentrum, Kråkerøy, eller helt til Gressvik på den andre siden av byen.

VEIBESKRIVELSE

Følg innfarståren til rundkjøringen ved St. Croix og sving til venstre i rundkjøringen mot Svinesund. Kjør til høyre i første rundkjøring mot Lisleby og sving deretter første vei til venstre inn til venstre på Rektor Østbyes gate. Følg veien inn under RV 110 og over i Bydalsveien. Følg Bydalsveien noen hundre meter og sving til venstre inn på Sissis vei. Følg Sissivei frem til Sportsveien og følg den frem til tennisbanene (Wiesebanen) og sving til venstre i enden av banen inn på St. Croix gate. Følg veien frem til eiendommen.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 122 110 19 91
1. etg. 122 111 111 0
2. etg. 122 111 111 0
Loft 30 28 17 11
Sum 396 360 258 102

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Dette er en stor og innholdsrik enebolig med referanser til funksjonalismen, opprinnelig med flate tak og takterrasse. Taket er på 1980-tallet bygget på som et valmet tak omkring takterrassen. Taket er belagt med eternitplater. Huset er oppført i tegl og har fine proporsjoner og et fint, gyllent snitt i fasadene. Det er gjennomført flere moderniseringsarbeider de siste 10 år, bl.a. er alle vinduer (27 stk ) og ytterdører ( fire enkle og to doble) byttet i 2010/2011 med vedlikeholdsfrie vinduer av PVC og utvendige aluminiumsprofiler. Hovedinngangsdøren er den opprinnelige. Utvendig påsatt sorte, utvendige persienner som representerer en spennende oppdatering av fasaden. Innvendig har fornyelsen dels søkt å ivareta det opprinnelige uttrykk med bl.a. med stor takhøyde, gamle eikegulv, trappeløp og dels modernisere. Huset har fått en moderne løsning ved at det er etablert et stort, åpent kjøkken mot stuen. Boligen er registrert som en enebolig, men har internt innredet en liten hybel som både har ekstern og internadkomst i boligen. Hybelen er ikke registrert som egen boenhet. Byggets innhold og rominndeling gir en rekke muligheter for utnyttelse. der det i begge etasjer er store stuer og rikelig med rom. Et opprinnelig bad og vaskerom i andre etasje gir mulighet til å etablere et stort og moderne bad. Kjelleren er stor og innholdsrik med god takhøyde. Eiendommen disponerer også en biloppstillingsplass og en bod i en tilliggende felles carport.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Entre, wc, stor hall med markant trappeløp, stue, spisestue og kjøkken med utgang til terrasse. Fra hallen leder en dør inn til en intern hybel med kjøkken, stue/soverom og en kompakt løsning med dusjnisje fra gangen og eget wc. Hybelen har også egen inngang. I andre etasje kommer du opp til en hall, og tre gode soverom, et bad/wc og en stor stue ( idag benyttet som et gedigent soverom ). Her finner du også et eldre bad og et eldre vaskerom som ikke er anvendelig uten gjennoppbygging. Trappen videre opp leder til en stue og utgang til en ugenert og stor, fin takterrasse. På hver side av loftstuen er det kott som kan bidra til å utvide stuen ved ominredning og som i sin nåværende form representerer god lagringsplass. Kjelleren inneholder bl.a. fyrrom, vaskerom, badstue og flere boder - og har direkte adkomst ut.

STANDARD/ UTSTYR

Boligens interiør er smakfullt og elegant med spennende paletter, der det er bevart flere av de originale materialene. Gulv er belagt med originale eikegulv, eik og ask parkett, malte trebord, keramiske fliser og betonggulv. Vegger er belagt med malte, glatte flater, strie og keramiske fliser. Tak har malte, glatte flater. Utvendige persienner er fjernstyrt. Deler av det elektriske anlegget er fornyet, med nytt sikringsskap.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet i første etasje fra Kvik er velutstyrt og innholdsrikt, med en rekke finesser og komfortdetaljer. Bl.a. er innredningen utstyrt med to separate oppvakmaskiner fra Fisher & Paykelmed betjeningshøyde som er hevet fra alminnelig gulvnivå. To stk. intergrerte kjøl/frys, 80 cm keramisk koketopp med induksjon, stekeovn med dampfunksjon og kombinert micro/stekeovn i benkehøyde. En iøynefallende ventilator i kobber fra Røroshetta. Innredningen er gjennomtenkt og godt organisert og fremstår visuelt som et elegant innslag i interiøret. Innredningen har hvite fronter med hvite benkeplater av kompositmateriale. Kjøkkeninnrendingen i hybelen har hvite profilerte fronter, uten hvitevarer.

OPPVARMING

Boligen er utstyrt med oljefyrt sentralfyr, med vannbåren varme til veggplasserte radiatorer. Anlegget er ikke brukt av eier de siste 4-5 årene. Oljefyring med petroleumsbasert brensel er ikke tillatt fra 2020. For fortsatt bruk av anlegget må det etableres ordning for bruk av biodiesel, eller el. oppvarming. Det er montert peis i stuen i første og i andre etasje, samt hall i første etasje.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 24.4.2020. Verditakst kr 6 900 000,-.Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der 0 er beste tilstandsgrad. De angitte tilstandsgradene for denne eiendommen varierer fra 1 til 3 med hovedvekt på tilstandsgrad 2. Vinduer, dører, grunnmur og kjøkken har tilstandsgrad 1. Grunn og fundamenter, drenering, veggkonstruksjon/utvendig fasade, tekkonstruksjon/taktekke, renner/beslag, etasjeskillere, kjeller, bad 2. etg., vaskerom kjeller, hybelkjøkken, innvendige overflater, innvendige trapper, VVS og carport med bod har tilstandsgrad 2. Tidligere bad i andre etasje har tilstandsgrad 3.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

St. Croix gate 10 F, 1604 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat, opparbeidet med gruset gårdsplass/ biloppstillingsplass og grusgang frem til inngangspartiet på nordsiden. Opparbeidet med gressplen og prydplanter.

TOMTENS AREAL

497 kvm i følge målebrev fra 1938.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 24 762,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm var siste 12 mndr. var 30 619 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Orange G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i regulert område og omfattes av reguleringsplan 271 Sportsveien 5, Wiesebanen. Formål: Frittliggende småhusbebyggelse. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. I kommuneplanen er området avsatt til område for hensyn kulturmiljø, bebyggelse og anlegg. Eiendommen grenser til Wiesebanen - et område med tennisbane som er avstatt til formål treningshall/tenninsbane. Det er tidligere gjort forsøk på å bygge ut Wiesebanen.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke ferdigattest for boligen, det er alminnelig, og ikke påkrevet for boliger oppført på byggetiden.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Eiendommen har sammen med to naboeiendommer rett til å ha oppført en carport for tilsammen tre kjøretøy på eiendommen 300/1474 rett øst for St. Croix gate 10 F. Retten er benyttet og er vederlagsfri, men pålegger rettighetshaverne vedlikeholdsplikt for carport og oppkjørsel til carport. Hver av de tre rettighetshaverne har rett til bruk av en biloppstilling hver i carporten. Boden i carportens forlengelse tilhører 300/1474. Se kopi av erklæring i salgsoppgavens vedlegg.

LIGNINGSVERDI VED LIGNINGEN FOR 2018.

Kr 1 177 448,- som primærbolig. Kr 4 238 814,- som sekundærbolig.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
6 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
190 000,- (Dokumentavgift)
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
191 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 091 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190160
PrisantydningNOK6,900,000.00
Samlet sumNOK6,900,000.00
Total kostnadNOK7,091,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25