Elegant, innoldsrik enebolig - Oksviken, Gressvik.

Elegant, innoldsrik enebolig - Oksviken, Gressvik.

SOLGT

  • Adresse Kardemommekroken 6, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,800,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 53, bruksnummer: 215
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 183 m2 / BTA 199 m2 / PROM 173 m2
5 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
E Energimerke E YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en enebolig du blir overrasket over mht. innhold og utnyttelse. Den inneholder bl.a. hele fem soverom, to bad, to stuer og en fin sommerstue for sene sommer- og høstkvelder. I tillegg en dobbel garasje med hems og ekstern bod. Området er Oksviken ved Gressvik, et veletablert boligområde nær naturen og kun et par km fra fine badeplasser ved Faratangen. Boligen har gjennomgått en kontinuerlig oppussing og er tidsmessig og moderne med god standard. Boligen er svært praktisk og har mye plass, både inne og ute. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage og barneskole, og sykkelavstand til ungdomsskole. Til Fredrikstad sentrum er det ca. 10 til 15 minutter å kjøre - eller man kan ta den populære byferga fra Ålekilene og Gressvik til sentrum, Værste, eller til Gamlebyen.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1987

BELIGGENHET

Kardemommekroken ligger i et veletablert boligområde på Oksviken i Onsøy, ca. 15 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum. Dette er barnevennlige omgivelser med kort vei til skoler, barnehager og friområder. Fra området går det tursti som leder til strendene ved Faratangen. Med bil tar det 5 minutter å kjøre til Faratangen. Det er også kort kjørevei, 10-15 minutter, til noen av Fredrikstad-distriktets flotteste badeplasser og friområder: Foten, Dypeklo og Mærrapanna. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage, skoler og butikk, og det er bussforbindelse til Fredrikstad sentrum i nærheten. Nærmeste handelssentrum er Gressvik, med et godt utvalg av butikker og tjenester, som apotek, baker, klesbutikk, skobutikk, frisør og blomsterbutikk. Ved Ålekilene og Gressvik er det stoppested for byferga til Fredrikstad sentrum. Fra Ørebekk er det bussforbindelse til Oslo og stoppested for flybuss.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum kjør Mosseveien nordover til den nye trafikkmaskinen ved Seut. Følg FV 117 mot Gressvik og Vikane. Følg FV 117 sydover forbi Rema 1000 ved Ålekilene og sving inn på Vikaneveien. Følg denne noen hundre meter og sving inn til venstre på Vikerveien. Følg denne noen hundre meter og sving inn til høyre på Krydderveien. Følg Krydderveien ca 600 meter og sving inn til venstre i Timianfaret. Følg Timianfaret ca 150 frem og sving inn til høyre på Kardemommekroken. Eiendommen ligger på høyre side etter ca 80 m.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 58 50 40 10
1. etg. 87 80 80 0
2. etg. 54 53 53 0
SUM 199 183 173 10
Garasje 40 37 0 37
Utebod 8 7 0 7
Sum alle bygg 247 227 173 54

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende enebolig med dobbel garasje. Boligen er innholdsrik med innredet kjeller, første og andre etasje og inneholder bl.a. hele 5 soverom, 2 bad, og 2 stuer - og i tillegg en fin sommerstue for sene sommerkvelder. Boligen er oppført i trekonstruksjoner over lettklinkermur. Boligen er oppdatert og pent oppusset i moderne fargepalett.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Vindfang med gjestewc, hall, kjøkken, stue, stue/spisestue og en innglasset, overbygget hagestue ( ikke målbart BRA ). Andre etasje inneholder: Hall, fire soverom og bad/wc. Kjeller er innredet med gang, soverom, bad/wc, vaskerom, gang og to boder (S-rom). Garasjen inneholder opptstillingsplass for to kjøretøy og hems ( Ikke målbart BRA ). Utebod med oppbevaringsplass.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med keramiske fliser, ny kvalitetslaminat, eldre laminat og vinylbelegg. Vegger har malt MDF-panel, panel, tapet og keramiske fliser. Tak har malte himlingsplater, panel og MDF-panel. Boligen er velutstyrt og har en meget god og effektiv arealutnyttelse. Den fremstår tiltalende og tidsmessig med en godt avstemt fargepalett.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er innholdsrikt og åpent mot en tilstøtende stue. Innredningen er fra Ikea - Lidingø - med hvite, profilerte fronter og med frittstående kjøkkenøy på ben. Innredningen har nytt dobbelt kjøl/frys fra 2018 og er ellers utstyrt med komfyr og keramisk induksjonstopp fra Miele, micro og oppvaskmaskin. Baderommet i kjeller er utstyrt med vegghengt WC, dusjhjørne og flisbelagt baderomsinnredning med servantvask. Vaskerommet i kjeller er utstyrt med med innredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Det ligger varmekabler i gulvet på vaskerommet. Disse er koblet fra grunnet jordingsfeil. Badet i andre etasje har nye fliser med porselensinspirert mønster. Badet er ustyrt med gulvmontert wc, servantskap med helstøpt vask og dusjkabinett.

OPPVARMING

Det er montert elektrisk peis i stuen ved kjøkkenet og en peisovn i stuen ut mot vest. Elektriske varmekabler i baderomsgulv, vindfang og kjellergang. Det er i 2018 montert varmepumpe luft til luft i stuen i første etasje.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, datert 27.11.2019. Verditakst kr 4 800 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3. Tilstandsgrader angitt i rapporten varierer mellom 1 og 2. Tilstandsgraden settes dels av hensyn til takstmannens vurdering av tilstand og dels av alder.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Kardemommekroken 6, 1621 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat og pent opparbeidet med gressplen og avstemt, tilpasset beplantning. Gårdsplass foran garasje er gruset. På inngangssiden er det laget en treplatting på ca 15 kvm ( fra 2015). Mot vest er det bygget en 23 kvm stor terrasse i forlengelsen av en innglasset hagestue på ca 17 kvm. Rekkverk på terrassen har anmerkning for store åpninger.

TOMTENS AREAL

679 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Selveier.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 19 085,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var 22739 kWh

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Gul E.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i regulert område og omfattes av reguleringsplan 189 Oksviken II, delfelt E, F og J. Formål: Boliger. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 10. april 1987.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Tinglyst erklæring med best. om vann/kloakkledn., Elektriske kraftlinjer. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Det er pliktig medlemeskap i den lokale velforeningen. Gjennom velforeningen er det også organisert et antennelag med signaleveranse fra Telenor for TV og internettsignaler. Tilknytting til antennelaget er dog frivillig. Avgift for TV-internett er tilsammen kr 500,- pr mnd. Dette inkluderer også medlemskontingent til velforeningen.

LIGNINGSVERDI

Som primærbolig kr 987 654,-. Som sekundærbolig kr 3 5555 555,-. Ved ligningen for 2018.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
118 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
120 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 920 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg Kardemommekroken 6

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61190159
PrisantydningNOK4,800,000.00
Samlet sumNOK4,800,000.00
Total kostnadNOK4,920,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25