Elegant og innholdsrik enebolig - Trara - sentrumsnært med Fredrikstadmarka i nabolaget

Elegant og innholdsrik enebolig - Trara - sentrumsnært med Fredrikstadmarka i nabolaget

  • Adresse Traraveien 52, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK7,200,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 702
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 248 m2 / BTA 271 m2 / PROM 217 m2
4 Soverom
Soverom
3 Bad
Bad
G Energimerke G YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en av de elegante eneboligene du legger merke til når du vandrer fra sentrum, opp gjennom Trara på vei til Fredrikstadmarka. En klassisk, innholdsrik hvitmalt villa med mansardtak og små uthus som skaper fine passasjer og et uforstyrret pent atrium. Boligens areal og planløsning gir store tilpassingsmuligheter dersom familien trenger flere soverom. Herfra har du gangavstand til Fredrikstad sentrum, Brattliparken og inngangen til det det fine utfartsområdet i Fredrikstadmarka, til barneskoler, barnehager, videregående skole - og dagligvareforretninger. Boligen er omfattende modernisert i 2009 og gir god komfort - og spillerom for en stor familie.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Byggeår ca 1909. Omfattende modernisert i 2009.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger nær toppen av Trara, der Trara møter Åsebråten med Fredrikstadmarka i nabolaget - og Fredrikstad sentrum en spasertur unna. Fredrikstadmarka er et ettertraktet og omfangsrikt utfartsområde med et stort nettverk av turstier, parkmessige områder ved Dammene - som også er populære badesteder. Dagligvare, barneskole, barnehager og videregåendeskole ligger i nabolaget - og den vakre Brattliparken leder deg ned til sentrum om du ikke vil følge gatene på den en km lange strekningen til gågatas begynnelse. Kort vei til Fredrikstad jernbanestasjon.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg Glemmengata til Røde Mølle og hold til høyre inn på Traraveien. Følg Traraveien forbi Glemmen vdgs og opp alleen, over toppen forbi avkjøringen til Åsebråtveien. Eiendommen ligger på venstre ( oversiden ) av Traraveien.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 59 59 57 2
1. etg. 99 89 89 0
2. etg. 80 71 71 0
SUM 238 219 217 2
Anneks 17 15 0 15
Uthus 1 6 5 0 5
Uthus 2 10 9 0 9
Sum alle bygg 271 248 217 31

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Eiendommen har en overraskende og imponerende bygningsmasse bestående av et bolighus, et anneks og to uthus. Bolighuset er meget innholdsrikt, innredet i kjeller, to boligetasjer og et anvendelig loft. Dersom det er behov for flere soverom er det gode muligheter til å tilordne ekstra soverom på en god og hensiktsmessig måte, både i første etasje - og i andre etasje. Boligen er bygget i trekonstruksjoner med kledning av tre. Taket er formet som et Mansardtak, med karakteristiske skråtak i to vinkler. Annekset er isolert og pent innredet, anvendelig som gjesteværelse, eller kontor. De øvrige uthusene er innredet med boder og gir god plass for oppbevaring.

MANSARD TAK

Mansardtak er et skråtak med to ulike takvinkler, den nederste brattere og som for hovedhuset er avbrutt med vinduer/ små arker på den bratte delen. Konstruksjonen har fått navnet etter den franske arkitekt François Mansart (1598-1666), men også gjort kjent av Jules Hardouin-Mansart (1646-1708) som benyttet denne stilen. Takkonstruksjonen ble populær, ikke minst fordi den i bl.a. Frankrike ga lettelser i boligbeskatningen - ved at man ikke betalte skatt for den del av boligen som lå over nederste takgesims. Hus med Mansardtak fikk derfor skattefrihet for sine innredede loftetasjer.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: En romslig hall med trapp til andre etasje, gang, et stort kjøkken med spiseplass og en meget innholdsrik kjøkkeninnredning, en stor stue, en hagestue og bad/wc. Andre etasje inneholder: Gang, to soverom og en stue med utgang til veranda, trapp til loft og, bad/wc, vaskerom og bod. Loftet inneholder et rom som av nåværende eier er benyttet til gjesterom og et disponibelt rom som i dag benyttes til garderobe. Takhøyden i loftetasjen har en høyde som akkurat ikke tilfredsstiller krav til målbare areal. Dette arealet er ikke tatt med i romfortegnelsen for soverom, eller det oppgitte bruksareal, men representer i praksis et anvendelig areal for en husstand. Kjelleren er innredet med en leilighet inneholdende stue/kjøkken, to soverom og bad/wc. Arealet i kjeller er målbart BRA, men leiligheten er ikke godkjent som egen boenhet av hensyn til fluktveier, lysåpninger m.m. Annekset er isolert og kan fungere som et gjesterom, eller et arbeidsrom.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har et gjennomført og pent interiør med et klassisk og elegant preg - i en tidsmessig og helhetlig palett. Gulv er belagt med keramiske fliser, eik parkett og malte bord av tre. Vegger er belagt med malt panel, tapet og keramiske fliser. Tak har malt panel og glatte overflater. Boligen er utstyrt med downlightbelysning i ulike rom og soner. Pendellamper og taklamper i stuene i første og andre etasje følger ikke med. Leiligheten i kjeller er fullt møblert og innboet tilhører eier. Dette følger med i handelen.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet har en fremtredende rolle i huset, det er stort, sentralt plassert og er et naturlig samlingspunkt. Innredningen er bygget langs yttervegg og strekker seg i hele kjøkkenets lengde. Dette gir gode arbeidsvilkår på kjøkkenet. Kjøkkenet preges av en stor (120 cm), eksklusiv gulvplassert kombinert gasskomfyr fra Falcon, med 2 el. Stekeovn og grill. Ovnen har stor kapasitet og er et iøynefallende element på kjøkkenet. Kjøkkeninnredningen er fra Kvik har hvite, profilerte fronter og benkeplater av eik - og er forøvrig utstyrt med ventilator, dobbel, gulvmontert kjøl/frys og oppvaskmaskin. Badet i første etasje er utstyrt med dusjkabinett, servantinnredning og wc i hvit utførelse. Badet i andre etasje er stort, utstyrt med badekar, servantskap og WC. Legg også merke til at badet er utstyrt med et ildsted, så kan du ligge i badekaret og la blikket hvile på flammene. Badet i kjeller er utstyrt med dusjkabinett, servantskap og wc.

OPPVARMING

Hovedhuset har elektriske varmekabler i hall, alle bad/wc, vaskerom og i hele den innredede delen av kjelleren. Det er montert 2 elektrisk varmepumper luft til luft med innedeler i stuen i første etasje og i andre etasje. Det er montert en ny, dekorativ peis i stuen i første etasje og i badet i andre etasje.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, datert 30.4.2020. Verditakst kr 7 200 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der 3 er dårligste tilstand. For Traraveien 52 er det angitt tilstandsgrad 1 for 13 av 19 angitte elementer. De øvrige 6 av 19 er angitt med tilstandsgrad 2. Se tilstandsrapportens ulike beskrivelser som del av salgsoppgaven som kan lastes ned.

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Traraveien 52, 1605 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten ligger opphøyet med forstøtningsmur og stakittgjerde ned til Traraveien. Parkering på egen gårdsplass. Eiendommen har også en trivelig adkomst for gående fra en liten stikkvei/ passasje fra en liten forgrening i enden av Ishallveien. Tomten er opparbeidet med gressplen, belegningsstein, brede trappearrangement av tre. Legg merke til det intime og private gårdsrommet ut mot den pene porten til Ishallveien, der det også er bygget et overbygget uteplass.

TOMTENS AREAL

566 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Selveier.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 23 855,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eier har oppgitt forventet strømforbruk på 30 894 kWh det kommende året. Dette inkluderer forbruket i kjellerhybelen. Eiendommen har montert el-billader. Hjemmelading av el-bil er inkludert i det oppgitte forbruket.

ENERGIATTEST

Eiendommen er tidligere registrert med energiattest gul G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i uregulert område. I kommuneplanens arealdel avsatt til område for bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er i kommunens arkiv registrert som en bolig med to godkjente boenheter. Dette har trolig bakgrunn i en tidligere utnyttelse av boligen - med leilighet i første og andre etasje. Nåværende leilighet i kjeller er ikke en godkjent boenhet mht. takhøyde, fluktveier og lysåpninger m.m.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det finnes ikke ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. Dette var ikke påkrevet i 1909.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen kjente, tinglyste heftelser.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018: Som primærbolig: kr 1 043 457,-. Som sekundærbolig: kr 3 756 446,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

SKJEGGKRE

Selger har ved ett tilfelle observert skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
7 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
180 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 200 000,-))
--------------------------------------------------------
181 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 381 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg - Traraveien 52

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200024
PrisantydningNOK7,200,000.00
Samlet sumNOK7,200,000.00
Total kostnadNOK7,381,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25