Vestvendt 2-romsleilighet i 5. etasje. Nydelig utsikt mot elva og sentrum - Spinnerikroken ved Gamlebyen

Vestvendt 2-romsleilighet i 5. etasje. Nydelig utsikt mot elva og sentrum - Spinnerikroken ved Gamlebyen

  • Adresse Spinnerikroken 11, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK3,300,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 303, bruksnummer: 1332
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 50 m2 / BTA 54 m2 / PROM 50 m2
1 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
C Energimerke C DARK_GREEN
Energimerke

SAMMENDRAG

Kompakt og fin leilighet på 50 kvm med ett soverom. Leiligheten ligger i 5. etasje i Spinnerikroken, og vender mot Glomma og sentrumssiden. Utsikten over elva er nydelig, med landemerker som Fredrikstad-brua og domkirken. Fra den romslige balkongen er det sol hele dagen, til den går ned. Leiligheten er lys og pen. Den har en hyggelig kjøkkenkrok som er åpen ut mot stua, et pent bad og separat vaskerom. Spinnerikroken ligger ved Glommastien, like ovenfor fergeleiet for byferga og Gamlebyferga. Herfra er det en svipptur over til sentrumssiden. Nærområdene er vakre, også for å gå turer. Gamlebyen er et hyggelig nærmiljø hele året. Det er kort vei til barnehage og skole.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2011.

BELIGGENHET

Leiligheten ligger i 5. etg. med nydelig utsikt og gode solforhold. Her er man i kontakt med vannet og har fin utsikt opp og ned elven. Dette er sentral beliggenhet, rett ved Gamlebyen og fergeleiet til bysiden. Kort spaseravstand til Gamlebyen - en historisk, idyllisk liten by innenfor det gamle festningsverket tilknyttet Kongsten fort - og er i seg selv et stort museum med et yrende liv, med fortausrestauranter, kafeer, gallerier og og forretninger. Gamlebyen er åsted for en rekke kulturelle arrangementer og begivenheter, fra gateteater til populære frihandelstorg. Fra elvens bredd har man kontinuerlig fergeforbindelse til Fredrikstad by og således en meget sentral beliggenhet mth. jernbaneforbindelse til Oslo m.m. Forøvrig er det kort vei til butikksenter ved brohode og idrettsanlegg på Kongsten. Flotte turområder langs Glommastien samt golfbane og lysløypa på Østsiden.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum: Kjør over broa og helt rundt i rundkjøringen, kjør så parallelt med broa over Nabbetorpveien og ta til venstre inn til boligområdet.

AREAL AV BEBYGGELSE

BRA;P-ROM;S-ROM;BTA;54;50;0;50

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Gang/hall, soverom, vaskerom, bad, stue og kjøkken (alle p-rom). Carport og bod i bakkant av carporten.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Toppleilighet i boligkompleks bygget over fem etasjer. Bygget er sannsynligvis pælet, og har betongdekke i underetasje. Yttervegger i tre og mur. Flatt tak. Terrassedør og vinduer i trelags isolerglass. Det er heis i bygget.

STANDARD/ UTSTYR

Blokka ble oppført i 2011. Leiligheten er stilren, lys og pen og har en normalt god standard. Gulvene er belagt med parkett og fliser (sistnevnte på bad og wc). Takene og veggene er malt. Det er vannbåren gulvvarme i hele leiligheten og system for balansert ventilasjon. Separat vaskerom. Heis i bygget. Leiligheten har en flott balkong på 14 kvm med glassrekkverk. Herfra er det herlig utsikt til Glomma, Bellevue, Isegran og videre, og orkesterplass til solnedgangen over Fredrikstad sentrum.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Praktisk kjøkken med hvit innredning og grå komfyr, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Malte vegger og tak, parkett på gulvet. Fliser mellom over- og underskapene. Benkeplate i heltre eik. Bad: Fliser på vegger og gulv, malt tak. Dusjkabinett, wc og innredning med vask. To sluk. Ventilasjon i taket. Gulvvarme. Vaskerom: Malte vegger og tak, fliser på gulvet. Sluk i gulvet. Ventilasjon i tak. Gulvvarme.

OPPVARMING

Det er vannbåren gulvvarme med termostater som styres fra hvert rom. Videre er det balansert ventilasjonsanlegg med lokalt aggregat plassert i leilighetens bod/vaskerom. Gasspeis i stuen.

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger takst/tilstandsrapport fra Svein Nesøen, datert 27.02.2020. Verditakst 3 300 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Spinnerikroken 11, 1632 Gamle Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Flat tomt med fine felles grøntområder. Tomten er nydelig plassert, noen meter fra gangveien som går langs Glomma fra Fredrikstadbrua ned til Gamlebyen (Glommastien). Sameiets område avgrenses med hekk mot gangstien langs elva. Flaggstang på fellesområdet. Flott utsikt mot Fredrikstadbrua, Bellevue, elva og Isegran. Ved inngangspartiet er det parkmessig opparbeidede utearealer som er konsentrert rundt et stort vannspeil. Her er asfaltert adkomst og steinsatte trapper. Pyntevegetasjon er elegant arrangert i forening med belegningstein, benker og lekeplass. Eier har carportplass og en bod i bakkant av carporten..

TOMTENS AREAL/EIERFORM

6 739 m2 felles eiertomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter omfattes av fellesutgiftene. Eiendomsskatt pålydende 5 340,- faktureres seksjonseier direkte.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Kwh 5407 for 2019

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest grønn C

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Området er regulert gjennom 0106563 Spinneriet og 01061050 Reguleringsplan Gamle Spinneriet, med formål 1113: Bolig-/ blokkbebyggelse, 611: Parkbelte i industriområdet.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Leiligheten kan leies ut.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

BESTEMMELSE OM VEG BESTEMMELSE OM PARKERING BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE SEKSJONERING BESTEMMELSOM OM VANN/KLOAKK BESTEMMELSE OM ELEKTRISKE KRAFTLINJER ERKLÆRING/AVTALE

LIGNINGSVERDI

For 2018 Kr 622 537

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

:;;Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum;2,5 %;Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte;Kr 585,-;Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon;Kr 697,-

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Boligsameiet Spinnerikroken 7-9-11. Org.nr: 996.962.997

SEKSJONENS ANDEL AV FELLES GJELD

Seksjonen har ingen andelsgjeld.

FELLESUGIFTER PR MND

Kr. 2 383,- pr. mnd. Inkluderer: Kommunale avgifter, fjernvarme (akonto), gass (akonto), vaktmestertjenester, kabel -TV, internett, forretningsførsel, og annen drift og vedlikehold. Eiendomsskatt kommer i tillegg til dette.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Ligger vedlagt salgsoppgaven.

FORKJØPSRETT/ GODKJENNING AV KJØPER

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet. Det kreves heller ikke godkjenning av ny andelseier.

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Sameiet hadde i 2018 et underskudd på 108 297,- Sameiets egenkapital var kr. 1 072 516,- pr. 31.12.2018.

Omkostninger
3 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-))
--------------------------------------------------------
83 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 383 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Spinnerikroken 11

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200023
PrisantydningNOK3,300,000.00
Samlet sumNOK3,300,000.00
Total kostnadNOK3,383,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
01.04 17:00
Til
01.04 18:00

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22