Innholdsrik enebolig - Torpeberget - Fredrikstad

Innholdsrik enebolig - Torpeberget - Fredrikstad

  • Adresse P.L.Kolstads vei 18, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,200,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 614, bruksnummer: 160
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 249 m2 / BTA 273 m2 / PROM 186 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F Energimerke F YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en innholdsrik enebolig med alt du trenger på ett plan med en stor innredet kjeller, en stor vestvendt terrasse - og en stor, dobbel garasje. Boligens planløsning og innhold gir godt spillerom for en barnefamilies ulike behov. Boligen ligger i et trivelig småhusmiljø på Torp på en innhegnet tomt med ugenerte uteområder på begges sider av boligen. Dette er et fin sted for barn å leke.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1957, senere påbygget og modernisert Terrasse er påbygget ca 1997. Garasje oppført ca 2000.

BELIGGENHET

Beliggende i veletablert boligområde ved Torpeberget på vestsiden av Sarpbsorgveien med adkomst fra en boliggate med begrenset trafikk. Innenfor gangavstand ligger barneskole, ungdomskole, idrettsshall/ baner, barnehager, dagligvareforretninger og bussforbindelse til Fredrikstad og Sarpsborg. Sarpsborgveien er trafikkert. Torp er en lokalsamfunn mellom Fredrikstad og Sarpsborg, med nærhet til fine turområder i skogen og langs Glommastien. Her finnes et aktivt idrettslag, med blant annet håndball, fotball og bryting.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad følg rv. 22 Sarpsborgveien mot Sarpsborg. Ta til venstre inn Torpebergveien, og deretter første til venstre inn P.L. Kolstads vei ( Denne avstikkeren kan være vanskelig å oppdage). Følg veien frem, den ligger på venstre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 96 86 69 17
1. etg. 135 125 117 8
Sum 231 211 186 25
Garasje 42 38 0 38
Sum alle bygg 273 249 186 63

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende enebolig med stor terrasse, innredet kjeller og stor dobbel garasje. Bebyggelsen er oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av betong og fremstår velholdt og i god stand. . Konstruksjon av bindingsverk som i store deler skal være etterisolert og med liggende kledning av tre. Mengdre isolasjon er ikke kjent. Bolig og garasje har valmede tak med betongtakstein (1991). Taksteinen er renset og sprøytemalt i 2019 og fremstår med delikat, fin glans. Boligen har en luftebalkong ut fra hovedsoverommet og en stor, delvis overbygget terrasse på 30 kvm. I tillegg er det laget en platting på mark på ca 32 kvm. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer i en skala fra 1 til 3. Grunn/fundamenter, veggkonstruksjon/ uvtendige fasader, taktekking, vinduer/ dører, toalettrom og kjøkken har tilstandsgrad 1. Grunnmur, drenering, takkonstruksjon, terrasse/balkong/utvendige trapper, etasjekskiller, rom under terreng, bad, vaskerom, innvendige overflater, trapper og VVS har tilstandsgrad 2. Dels med bakgrunn i observasjon og dels grunnet levetidsbetraktninger. Det er plassert en grillbu i hagen. Det er foretatt radonmåling av boligen. For en av bodene i kjelleretasjen (innenfor kontor )er det registrert verdi over grenseverdier (660). Fordi dette kun har vedrørt dette rommet har eier blitt frarådet å gjøre tiltak. Øvrige rom har målinger omkring 100.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Entre, kjøkken, stue, spisestue, bad/wc, soveromsgang og to soverom. Adkomst til kjeller fra kjøkken. En innvendig og en utvendig bod (S-rom). Kjelleretasje inneholder: Hall, stue, to soverom, kontor/soverom wc og vaskerom. Tre boder (S-rom). Garasje inneholder opptsillingsplass for to kjøretøy.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen er velholdt og fremstår i god stand. Gulv er belagt med laminat og keramiske fliser. Vegger er belagt med tapet, MDF panel, trepanel og keramiske fliser. Tak har panel, MDF og malte overflater. Belysning har utstrakt bruk av downlightsbelysning.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er utstyrt med en innholdsrik innredning fra Ikea, i hvit utførelse. Innredningen har intergrert stekeovn og miicrobølgeovn i benkehøyde,oppvaskmaskin, 70 cm keramisk komfyrtopp med induksjon og kjøleskap. Det er i tillegg i inredningen i spisestuen laget til et anretningskjøkken, med kjøl, frys og en ekstra stekeovn. I badet i første etasje er det montert ny, dobbel servantinnredning og steambad/dusj. Vaskerom i kjeller har servantinnredning og dusjkabinett i tillegg til opplegg for vaskemaskin. Det er montert håndvask i den ene boden i kjeller.

OPPVARMING

Boligen er utstyrt med 3 stk. elektriske varmepumper luft til luft. Disse er plassert med innedeler hhv. i spisestue, hovedsoverom og i kjellerstue. Dette gir god varme og sirkulasjon av luft. I tillegg er de fleste rom i første etasje og kjeller utstyrt med elektriske varmekabler. Det er peis i stue for fyring med ved.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as datert 12.3.2020. Verditakst kr 4 200 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

P.L. Kolstads vei 18, 1658 Torp

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er flat og har adkomst fra en smal og rolig boliggate med begrenset biltrafikk. En stor gårdsplass er belagt med belegningssten og gir gode parkerings og manuvreringsareal. Mot vest er det opparbeidet og beplantet, samt lagt rullesten og heller. Tomten er på innhegnet med vintergrønn hekk som skaper intime og skjermede uteplasser på øst og vest siden. Det er bygget levegg på utsiden av hekken mot Sarpsborgveien.

TOMTENS AREAL

1049 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 14 707,- pr år. Det er montert vannmåler i eiendommen.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm var 20 000 kWh i 2019. Selger lader EL-bil hjemme.

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen: Gul F.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann-og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Kommuneplan Fredrikstad 2011-2023, Bebyggelse og anlegg. Eiendommen omfattes og berøres av Reguleringsplan 369 G/s-vei Moum - Sellebak alt. vest. Rv.111 Formål: 310 - Kjørevei. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen inneholder en godkjent boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Garasje er godkjent og plassert etter godkjente byggetegninger fra 2000 uten krav til ferdigattest. Terrasse mot vest er oppført etter godkjente tegninger datert 1997.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1958/400136-1/86 Erklæring/avtale, Vegvesenets betingelser vedtatt, Privat avkjørsel fra fylkesvei 14, Overført fra: 3004-614/160. 1971/403072-1/86 Erklæring/avtale, Rettighetshaver Gnr:615 Bnr:1 Fnr:190 ( PlL. Kolstads vei 20 )- Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område. Overført fra: 3004-614/160

LIGNINGSVERDI

Ved ligningen i 2018: Kr 964 234,- som primærbolig.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-))
--------------------------------------------------------
106 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 306 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200031
PrisantydningNOK4,200,000.00
Samlet sumNOK4,200,000.00
Total kostnadNOK4,306,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25