Innholdsrik enebolig med sokkelleilighet - vestvendt, solrikt og sentralt - Kråkerøy - Fredrikstad.

Innholdsrik enebolig med sokkelleilighet - vestvendt, solrikt og sentralt - Kråkerøy - Fredrikstad.

  • Adresse Normanns vei 28, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK9,950,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 424, bruksnummer: 1
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 321 m2 / BTA 345 m2 / PROM 305 m2
7 Soverom
Soverom
3 Bad
Bad
E Energimerke E RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en innholdsrik og praktfull boligeiendom - med spektakulær beliggenhet på en av Kråkerøys beste tomter. Øverst kollen, innerst i et attraktivt villastrøk, med bredside mot vest. Her har du flott utsikt og solen fra morgen til kveld. Kun en kort sykkeltur unna, eller tre-fire minutter med bil ligger Værste, Fredrikstad sentrum, bryggepromenaden og byfergene. Sydover på Langøya finner du fine turområder og badesteder - og lenger syd ligger den ettertraktede Hvalerskjærgården. Boligen er delikat med god komfort og inneholder alt en familie kan ønske seg.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Boligens hoveddel er oppført i 1994 og er senere påbygget/ modernisert i 2004 og 2011. Garasjen er oppført ca 1997.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger vestvendt og solrikt, innerst og øverst i et rolig, barnevennlig villastrøk mellom Åsgård og Glombo på Kråkerøy - kun noen få minutter fra Fredrikstad sentrum, jernbanestasjon m.m. Tomten ligger på skrenten ut mot åpent terreng med flott utsikt - skjermet for innsyn. I nærorådet finnes flere barnehager, skole, forretninger - og et fint turområde, Glommastien m.m.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg RV 108 over den nye Kråkerøybroa ved Værste og kjør rett frem i rundkjøringen på Kråkerøysiden. Følg Selman Nygrens vei forbi hallene på Værsteområdet, frem til Glomboveien. Følg Glomboveien sydover ca 300 meter og sving inn til venstre på Normanns vei straks etter barnehagen på venstre side. Følg Normanns vei rundt og opp til toppen der veien ender ved eiendommen.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 92 82 148 11
1. etg. 160 148 86 0
2. etg. 93 91 71 5
SUM 345 321 305 16
Garasje 35 32 0 32
Andre Bygninger 380 353 305 48

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende enebolig med innredet underetasje og dobbel garasje. Boligen er oppført i trekonstruksjoner over grunn-mur av lettklinkerblokker Tak er belagt med betongstein. Mot syd og vest er det bygget store terrasser langs hele boligens vestre fasade - ut fra underetasje og første etasje. Boligens hovedel har store, delvis sammenhengende rom som glir over i hverandre og skaper en god balanse mellom adskillelse og tilknytting mellom rommene. Åpenheten gir følelse av volum og lys, men det oppstår også intimitet i de enkelte sonene. Fordelingen av stuer, bad og soverom i første og andre etasje gir spillerom for alle i familien. Leiligheten i underetasjen er er ikke registrert, eller særskilt godkjent som egen boenhet..

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 - S-rom spesifisert ).

Boligen inneholder i første etasje: En stor hall med trapp til andre etasje og åpent videre til to påfølgende stuer, en stor spisestue, kjøkken, hovedsoverom med stort, privat bad og walk inn garderobe, wc/vaskerom. Hagestue med inngang fra stor veranda. Andre etasje inneholder en stor stue i to avdelinger, 3 soverom og bad/wc og bod (s-rom). Kjeller/ Underetasje inneholder: Entre, stue/kjøkken, bad/wc med opplegg for vaskemaskin, tre soverom og bod (S-rom). Dobbel garasje med hems.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med keramiske fliser, eik parkett og laminat. Vegger er belagt med malt MDF-panel og malte, glatte flater. Tak har malte flater.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD - Boligens hoveddel.

Kjøkkenet i første etasje er utstyrt med en innholdsrik innredning fra Sigdal, malt i 2014, med benkeplater av granitt. Innredningen er utstyrt med gasskomfyr med el. stekeovn og grill. Dobbelt, gulvplassert kjøleskap. Oppvaskmaskin. Til forelderesoverommet i første etasje er det et stort bad med frittstående badekar plassert diagonalt ut mot vinduene og utsikten vestover, dobbel servantskap med skuffer og porselensvasker, vegghengt wc og dusj bak dusjvegg/dør av herdet glass. Gjestewc i første etasje med vegghengt wc og håndvask. Vaskerom med skapinnrending og opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. Badet i andre etasje er utstyrt med wc, servantskap og dusjkabinett.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD - Underetasje.

Kjøkkeninnredningen i underetasje er utstyrt med komfyr, oppvaskmaskin. Kjøl/Frys følger ikke med. Badet i underetasje er utstyrt med servantskap, wc, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

OPPVARMING

Boligen har elektriske varmekabler i stuen og bad/wc i underetasje, i hall og gjeste wc i første etasje, bad wc og vaskerom i første etasje og bad/wc i andre etasje. Soverommene i boligens hoveddel har el. panelovner.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as datert 4.5.2020. Verditakst kr 10 000 000,-. Tilstandsrapporter angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer, på en skala fra 0 til 3, der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. Se tilstandsrapportens angivelse av tilstandsgrader for de enkelte bygningselement som er beskrevet.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Normanns vei 28, 1678 Kråkerøy

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten ligger øverst i Normanns vei, innhegnet med vintergrønn hekk mot veien og naboeiendommen i nord. Stor gårdsplass med belegningsstein som glir over i et parkmessig opparbeidet og beplantet areal, med kantstein av granitt, treplatting og innslag av fjell i øvre del og i skråningen ned mot vest.

TOMTENS AREAL

1029 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Festet

FESTEAVGIFT

Kr 1860,- pr år.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festekontrakten utløper 2073 med rett til fornyelse 25 år av gangen.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavgiften reguleres frem til 2073 iht. endringer i SSB KPI hvert 10. år, neste gang i 2024. Tomten kan innløses første gang i 2023.

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIVNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 27 107,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12mndr var 35 000 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Rød E.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 314. for del av eiendommen Rød, bnr 424, bnr 1. Planens formål er bolig. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. I kommuneplanens arealdel er området avsatt til område for bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registrert som en boenhet. Eier har leiet ut en leilighet i sokkeletasjen. Denne er ikke registrert, eller særskilt godkjent som egen boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 10.5.1995 og for senere tilbygg foreligger det ferdigattest datert 10 september 2020.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1994/10305-2/86 Festekontrakt.

LIGNINGSVERDI 2018

Som primærbolig kr 1 379 824,-. Som sekundærbolig kr 4 967 367,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
9 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
248 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 950 000,-))
--------------------------------------------------------
250 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 200 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med komplette vedlegg Normanns vei 28

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200049
PrisantydningNOK9,950,000.00
Samlet sumNOK9,950,000.00
Total kostnadNOK10,200,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25