Velholdt enebolig med flotte uteplasser. Barnevennlig område - Spetalen, Saltnes

Velholdt enebolig med flotte uteplasser. Barnevennlig område - Spetalen, Saltnes

SOLGT

  • Adresse Skovbølet 6, Råde
  • Prisantydning NOK4,000,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 92, bruksnummer: 379
    Råde kommune
  • Areal BRA 191 m2 / BTA 213 m2 / PROM 141 m2
3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F Energimerke F ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Skovbølet 6 er en pen enebolig med to etasjer på Spetalen ved Saltnes. Eiendommen ligger i et etablert og rolig område, få minutters gange fra barneskole, flerbrukshall og kunstgressbane. Boligen er fra 1983 og har blitt delvis pusset opp på 2000-tallet. Huset er svært pent - eierne har tatt godt vare på det over mange år. Alle rommene er for det meste lyse med parkett/belegg på gulvet. Det er tre soverom i 1. etasje og stor kjellerstue i underetasjen. Kjøkkenet, fra 2005, er både stilrent og praktisk, med hvit innredning og behagelige korkfliser på gulvet. Herfra er det utgang til den herlige hagestuen. Dette er en overbygd del av boligens store, solrike veranda. Utearealene for øvrig er pene, med steinlagt inngangsparti og gårdsplass, gressplen og fine bed. Fra Spetalen er det ca. 10 minutter til E6 og 20 minutter til Fredrikstad sentrum.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1983.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i etablert boligområde på Spetalen ved Saltnes i Råde kommune. Spetalen er et populært tettsted, særlig for barnefamilier. Innbyggerne har hjerte for bygda, og dugnadsånden er sterk. Skovbølet er en rolig og barnevennlig gate med liten trafikk. Det er gangavstand til barnehage, flotte Spetalen skole (1.-7. trinn, ny i 2017), butikk og flerbrukshall. Saltnes Sportsklubb er et viktig breddetilbud i lokalmiljøet som tilbyr bl.a. fotball, håndball, innebandy, barneidrett, aerobic og yoga. Spetalen ligger nær sjøen, og i området finnes noen av distriktets fineste badeplasser. Saltholmen er den mest populære. Det er også fine turområder på land. Spetalen og Saltnes ligger ved inngangen til Krogstadfjorden - en liten fjordarm fra Oslofjorden. Området egner seg godt for gode tur- og naturopplevelser. Nærmeste tettsteder er Saltnes, Manstad og Karlshus. Det er ca. 10 minutters kjøring nordover til togstasjon og E6 ved Karlshus i Råde, og 20 minutter sørover til Fredrikstad sentrum.

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo følg E6 sydover forbi Moss til Råde. Sving inn på RV110 mot Fredrikstad og følg veien gjennom Råde Sentrum ( Karslhus ). Sving til høyre inn på Stasjonsveien rett etter broa over jernbanestasjonen. Ved jernbanestasjonen følg Tombveien (skiltet Tomb) og følg veien til den møter Saltnesveien (116) Følg Saltnesveien sydover ca 3,6 km til Spetalen. Sving inn til venstre på Andersrødveien og sving inn til høyre etter ca 300 meter på Skovbølet. Eiendommen ligger på venstre side. Fra Fredrikstad følg RV110 nordover forbi Ørebekk og sving til venstre mot Saltnes ved Skåra (116). Følg 116 ned til Elingaardkilen og sving til høyre inn på Saltnesveien. Følg Saltnesveien videre ca 5 km og sving inn til høyre mot Andresrød, straks etter Spetalen skole. Sving inn til høyre etter ca 300 meter på Skovbølet. Eiendommen ligger på venstre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 95 83 51 32
1. etg. 98 90 90 0
SUM 193 173 141 32
Garasje 20 18 0 18
SUM alle bygninger 213 191 141 50

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Huset er oppført i 1983, og står sannsynligvis på fjell og steinfylling til fjell. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger i bindingsverk, som etter byggemåte skal være isolert med 10-15 cm mineralull. Stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med pappshingel fra 2017. Garasjen er bygget i ca. 1990 og har betongdekke, ståendetømmermannskledning og saltak med pappshingel. Vedlikeholdsfri port med el-åpner. Boddør på siden.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1 etg. Gang, hall, kjøkken, bad, vaskerom, stue og tre soverom. (P- ROM). U. etg: Gang/hall, bad og kjellerstue,(P-ROM ) Fem boder (S-ROM) Garasje.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har interiør og overflater fra ulike tider, men alt er gjennomgående godt holdt. For eksempel er badet i 1. etasje tjue år gammelt, men det ser omtrent som nytt ut. Kjøkkenet er fra 2005. Veggene har hhv. tapet, malt tapet og malt panel i lyse farger. På gulvet er det korkfliser, parkett og belegg. Tak-ess-plater og malte tak. Boligen har sentralstøvsuger, elektriske skjermingsgardiner på noen vinduer og noen nyere markiser (2017). En del av den store og solrike verandaen er overbygd og kan brukes som lukket vinterhage. Kebonydekke på hele terrassen. Kjelleren har mye oppbevaringsplass.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Hvit Norema innredning fra 2005 med glass på veggen over kokeplatene og oppvaskkummen. Integrert utstyr: induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator i stål. Det er malerstrie på veggene, korkfliser på gulvet og malt MDF-panel i taket. BAD 1. ET.: Fra ca. år 2000, med dusjkabinett, wc, søylevask og høyskap. Det er pene fliser på veggene og gulvet, og malt panel i taket. Sluk under kabinettet. Ventilasjon i taket. Varmekabler. BAD U.ET: Fliser på veggene og gulvet, malt panel i taket. Dusj, wc og servant med underskap. Sluk i dusjen, elektrisk vifte i veggen og varmekabler. VASKEROM: Praktisk vaskerom/grovkjøkken innenfor kjøkkenet, med utgang til entreen. Innredning med skyllekum og plass for vaskemaskin. Malerstrie på veggene, korkfliser på gulvet og malt MDF-panel i taket. Rommet er ikke bygd som våtrom.

OPPVARMING

Klebersteins ovn i stuen, og vedovn i kjellerstuen. Varmekabler på begge bad.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 24/4 - 2020. Verditakst kr. 4 000 000,-.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Skovbølet 6, 1642 Saltnes.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eiendommen bærer preg av godt stell. En velpleid hekk skjermer huset fra veien. Bak huset er den største delen av hagen, som består av gressplen i lett skrånende terreng, oppmurte bed og noe bart fjell. Gårdsplassen og inngangspartiet har pen belegningsstein. På sør- og vestsiden av huset er det terrasse på til sammen ca. 50 kvm. Den har terrassebord i Kebony fra 2014. En del av terrassen er innebygd med dører og vinduer som kan skyves til siden. Den fungerer altså både som lukket hagestue og som et mer åpent terrassehjørne. Tomten er solrik.

TOMTENS AREAL

680 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 11113,- for 2020

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Ca. 12 000 kwh og 2 favner ved i 2019.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest orange F

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Regulert område

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet og kan leies ut i sin helhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1983/4756-2/87 Erklæring/avtale.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 som primærbolig kr. 824 836,- og som sekundærbolig kr. 2 969 410,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
98 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
100 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 100 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200045
PrisantydningNOK4,000,000.00
Samlet sumNOK4,000,000.00
Total kostnadNOK4,100,092.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22