Enebolig med tinglyst båtplass og flott utsikt, Hankøsundet

Enebolig med tinglyst båtplass og flott utsikt, Hankøsundet

SOLGT

  • Adresse Sareptaveien 34, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,000,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 102, bruksnummer: 53
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 131 m2 / BTA 173 m2 / PROM 125 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
E Energimerke E ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Når du har tinglyst båtplass 150 meter fra huset der du bor - i Hankøsundet, har du noe som mange misunner deg. Her har du en innholdsrik enebolig med flott beliggenhet, drøye 100 meter opp fra sjøkanten, med en nydelig utsikt sydover i det tradisjonsrike Hankøsundet - et yndet møtested for båtfolk på vei ut og inn Oslofjorden. Eiendommen har tinglyst båtplass for båt inntil 30 fot, midt i sundet.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1994

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i den fine hellinga ned mot Hankøsundet, med utsikt sydover i sundet, over Eriksholmen, Hankø Marina, Husebukta, Seilerkroa og over til Bloksberg . Hankøsundet har lange tradisjoner for båtfolket og er stedet man gjerne legger turen innom på vei ut, eller inn Oslofjorden. Her kan du sitte tilbaketrukket i din egen stue, eller på din egen veranda og følge fergen over til Hankø Fjordhotel og båtene som ferdes gjennom sundet. Vil du ut med din egen båt, kan du tusle ned i veien - ca 150 meter - til din egen, tinglyste påtplass.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad: Kjør mot Skåra via Ørebekk - ta Vikaneveien til venstre ved Skåra Steinhuggeri og følg veien noen kilometer til du kommer til avkjøring til Vikane. Følg veien noen kilometer over en topp med tett skog og ta så Sareptaveien til høyre. Følg Sareptaveien ned mot Hankøsundet til eiendommen dukker opp på venstre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 79 72 72 0
U.etg. 67 59 53 6
Sum 146 131 125 6
Garasje 27 25 0 25
Sum alle bygg 173 156 125 31

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende enebolig av type Anebyhus, med innredet sokkeletasje. Oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av lettklinker. Frittliggende garasje, oppført i trekonstruksjoner. Tak er dekket med betongtakstein. Boligen har inngang i førsteetasje og har direkte utgang til hagen fra underetasjen. Ut fra stuen i første etasje er det utgang til to balkonger, begge med flott utsikt over Hankøsundet.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje: Entre, stue i to avdelinger med utgang til to balkonger, kjøkken med spiseplass, soveromsgang, bad/wc og soverom. Underetasjen inneholder: Stue, tre soverom, kombinert bad/vaskerom og bod (S-rom). Garasje med oppstillingsplass for et bil, god lagringsplass og hems.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med ask parkett, laminat og vinylbelegg. Vegger er belagt med panel og våtromsplater fra byggetiden. Tak har himlingsplater. Boligens interiør og overflater reflekterer hva som var alminnelig standard på byggetiden, med en viss utidsmessighet og generelt etterslep hva angår vedlikehold.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Innholdsrik kjøkkeninnredning fra byggetiden, med profilerte, hvitmalte fronter. Gulvplassert stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Badet i første etasje har servantinnredning fra byggetiden med hvite fronter, dusjkabinett og wc. Badet i underetasje har servantinnredning med fronter av furu, wc, dusj og opplegg for vaskemaskin.

OPPVARMING

Elektriske panelovner. Peis i stuen i første etasje og vedovn i stuen i underetasjen.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma takst as, datert 11.6.2020. Verditakst kr 5 000 000,-. Tilstandrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3, der tilstandsgrad 0 er tilstandsgrad med ingen symptomer. De angitte tilstandsgradene for denne eiendommen varierer fra 1 til 3. Det er angitt tilstandgrad 1 for 6 av 18 beskrevne elementer. Tilstandsgrad 2 for 11 av 18 elementer og tilstandsgrad 3 for ett element - rom under terreng. Tilstandsgradene for det enkelte bygningselement er beskrevet og begrunnet under det enkelte punkt i rapporten.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Sareptaveien 34, 1622 Gressvik

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten ligger i skrånende terreng ned mot Hankøsundet. Dette gir eiendommen en vakker utsikt sydover i sundet, over over Eriksholmen, Hankø Marina, Husebukta, Seilerkroa og over til Bloksberg på andre siden. Hagen er frodig, med gressplen og rik vegetasjon, frukttrær og busker. Gårdsplassen er asfaltert fra veien og ned til garasje og inngangsparti. Skiferbelagte partier ved inngangene i første etasje og i underetasje.

TOMTENS AREAL

Tomten er ikke oppmålt. Ved byggemeldig i 1993 er det skissert at tomten utgjør ca 2200 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 12 722,-. Dette tallet referes til nåværende eier som personlig har hatt anledning til å benytte eiendommen som fritidsbolig.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiendommen har vært benyttet som fritidsbolig av eier. Energiforbruk antas ikke å være representativt for bruk som helårsbolig.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Orange E.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp. Veien i Sareptaveien er privat og det svares avgift til vedlikehold til Sareptaveiens veifond. Ca kr 500,- pr år. Det ligger fibernett ( Telenor ) i veien ovenfor, men eiendommen er ikke tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i område som ikke er omfattet av reguleringsplan. Eiendommen omfattes av Kystsoneplan for Fredrikstad 2011-2023. Hensyn kulturmiljø, LNRF - tiltak for stedbunden næring.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Eiendommen er oppført iht. godkjente byggesøknad i datert 30.9.1993. Det utstedes ikke ferdigattest for bygg oppført før 1998. Brukstillatelse for bygg oppført etter godkjent søknad er ikke pålagt brukstillatelse/ ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER/ TINGLYSTE RETTER

Eiendommen har boplikt etter konsesjonsloven. Tinglyste heftelser er: 1953/302590-3/86 Erklæring/avtale. 07.07.1953. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn 2000/12683-1/86 Erklæring/avtale 11.10.2000 Rett til et 22 kV høyspenningskabelanlegg. Med flere bestemmelser. Rettighetshaver: Østfold Energi Nett AS. Eiendommen har tinglyst rett til båtplass for båt intill 30 fot i brygge på eiendommen gnr 102, bnr 78.

LIGNINGSVERDI

Kr 697 235,- som sekundærbolig.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift tid kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

Omkostninger
5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
145 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
146 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 146 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Sareptaveien 34

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200076
PrisantydningNOK5,000,000.00
Samlet sumNOK5,000,000.00
Total kostnadNOK5,146,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25