Spennende retro enebolig med stor hage og utleieleilighet - Begby/Østsiden

Spennende retro enebolig med stor hage og utleieleilighet - Begby/Østsiden

SOLGT

  • Adresse Martin Lillebys vei 4, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,500,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 602, bruksnummer: 79
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 249 m2 / BTA m2 / PROM 210 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Stor enebolig med separat leilighet på 60 kvm, på Lilleby ved Begby. Boligen har spennende utforming og interiør. Den går over tre halvplan, med leilighet i 1 etasje og hoveddelen i 1., 2. og 3. Interiøret er originalt fra to epoker: fra da boligen var ny i 1956, og fra ombygging i 1982. Kvaliteten er god, selv om det er behov for oppussing av overflater. Her er det mulig å få en svært stilig bolig gjennom å bevare det eksisterende, men stramme opp uttrykket ved relativt enkle grep. Eiendommen er stor - tomten er 1,7 mål. Hagen har stor gressplen og et område med uteplass, drivhus, bed og frukttrær. En fjellknaus på framsiden av huset bidrar til følelsen av at huset ligger for seg selv, selv om det er mange naboeiendommer rundt. Det er kort vei til butikken - Rema og Europris ligger på den andre siden av veien. Området hører til Begby skolekrets. En kort og hyggelig sykkeltur unna er Fredrikstad-brua og Gamlebyferga, og bussen til Fredrikstad sentrum stopper utenfor døren. Flott turområde - Østsiden-marka ligger bare noen hundre meter unna.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1956 og senere påbygd i 1982.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger på Lilleby på Østsiden i Fredrikstad, mellom Fredrikstad-brua og Begby. Den ligger nær Haldenveien, men tilbaketrukket og skjermet fra denne. Dette er et fint område. Det er kort vei til både turområder, golfbane og butikker. Østsiden-marka, med lysløype og flotte skogsterreng, er bare noen hundre meter unna. Østsiden har også et vakkert turområde som strekker seg fra Gamlebyen og Kongsten-området og videre ut gjennom skogen til kystområdene ved Torsnes. Rema 1000 og Europris ligger på den andre siden av veien. Nærmeste handelsområder er vestover ved brohodet på Østsiden og østover på Begbysenteret - en svipptur med bilen i hver sin retning. Med sykkel eller bil er det bare noen minutter til Fredrikstad sentrum eller til hyggelige Gamlebyen. Begby barne- og ungdomsskole er nærmeste skole. Barnehage i nærheten. Begby har et aktivt idrettslag med kunstgressbane og fotballag for både jenter og gutter. Buss til Fredrikstad sentrum stopper ved Haldenveien. Fra eiendommen er det ca. 20 minutters kjørevei til sykehuset på Kalnes.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 155 140 103 37
2. etg. 106 98 96 2
3. etg 12 11 11 39
SUM 273 249 210 39
Garasje 37 34 0 34
Sum Alle bygninger 310 283 210 73

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Den eldre delen av huset står på betongmur, mens tilbygget står på lettklinkermur. Byggemåte er bindingsverk og veggene er trolig isolert med 10-15 cm. mineralull. Boligen har stående tømmermannskledning og de fleste vinduer og dører er fra 80-tallet. Taket er saltak med betongtakstein og er isolert med mineralull. Garasjen er oppført i 1985 og har betongdekke med lecakant rundt. Stående tømmermannsklednign. Saltak med betongstein. Stor, vedlikeholdsfri leddport med el-åpner. Boddør på siden. Vinduer med enkle glass.

INNEHOLDER (fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940)

Huset har en hoveddel og en leilighet. I husets hoveddel i første etasje er det gang, hall, to soverom og wc (p-rom). Til denne boenheten er det også en bod og et fyrrom (s-rom). Leiligheten i første etasje har gang, kjøkken, stue, soverom, bad, wc (p-rom) og to boder (s-rom). I andre etasje er det hall, kjøkken, stue, tv-stue, soverom, bad (p-rom) og en bod (s-rom). I tredje etasje er det en loftstue (p-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Boligen er fra 1956 og ble både på og ombygd i 1982. Alt interiøret er originalt utenom kjøkken og bad, som er fra 1980-tallet. Rommene trenger generelt overflateoppussing, men mye av det opprinnelige interiøret er av god kvalitet. Det er derfor mulig å bevare 50- og 80-tallsuttrykket gjennom relativt enkle grep. Overflate vegger: malerstrie, tapet/malt tapet, strie og panel. Gulv: fliser, teppe, parkett og bordgulv. Tak: panel, malte plater og malte tak.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

HOVEDDEL KJØKKEN: Furuinnredning fra 1980-tallet. Fliser mellom over- og underskap. Oppvaskmaskin. Malt tapet på veggene, belegg på gulvet, malt panel i taket. Ventilator. God plass til spisebord. BAD (2. PLAN): Retro bad - sannsynligvis fra 1980-tallet. Dusj, wc, bide og innredning med vask. Opplegg til badekar. Det er fliser og malt panel på veggene, fliser på gulvet og malte plater i taket. Sluk i dusjen og der det er opplegg til badekar. TOALETTROM: Wc og vask. Malerstrie på veggene, fliser på gulvet, panel i taket. Vindu. LEILIGHET KJØKKEN: Innredning i eik, sannsynligvis fra 1980-tallet. Tapet på veggene, belegg på gulvet, malt tak. Ventilator. BAD: Eldre bad med dusjkabinett, badekar og vask. Tapet på veggene, belegg på gulvet, malt tak. Opplegg til vaskemaskin. Sluk under kabinettet. Ventilasjon i vegg. TOALETTROM: Malerstrie på veggene, belegg på gulvet, malt tak. Wc. Ventilasjon i pipe.

OPPVARMING

Boligen har peisovn i stua i husets hoveddel og vedovn i leilighetens stue.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra takstmann Svein Nesøen, datert 11. august 2020. Verditakst kr. 4 500 000,-.

OVERTAGELSE

Ledig for kjøper.

ADRESSE

Martin Lillebys vei 4, 1639 Gamle Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Martin Lillebys vei 4 har en stor tomt - 1,7 mål. Den er variert, med stor gressplen, fjellknaus, bed, trær og busker. Tomten er solrik. Selv om det ligger nabohus inntil eiendommen på flere kanter, gjør størrelsen på tomta at det føles som om boligen ligger for seg selv, i sitt eget landskap. Eiendommen er fra 1956, og da var markene omkring for det meste ubebygd. Foran huset er en stor gressplen med oppkjørsel. Bak og rundt huset er den mer private delen av tomta, med hellelagt uteplass, frukttrær, drivhus med drueranker og vinterhage. Dobbelgarasje i innkjøringen. Steinmur ut mot veien.

TOMTENS AREAL

1 743 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 23 041,- inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

29 072 kWh for 2019.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest orange G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Området er regulert til 108 Deler av Haugsten gård g/bnr. og 603/1,3 og Lilleby gård g/bnr 602/4 , med formål 111 - Frittliggende småhusbebyggelse.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen har to godkjente boenheter.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatele.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2020/2578931-1/200 Bestemmelse om vann/kloakk.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 som primærbolig kr. 978 892,- og som sekundærbolig kr. 3 524 009,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

EIENDOMMEN SELGES SOM LEDD I SKIFTE/ KJØPERS UTVIDEDE UNDERSØKELSESPLIKT

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Eiendommen selges som ledd i skifte av dødsbo. Selger har således ikke førstehånds kunnskap om eiendommen, eller forhold knyttet til eiendommen. Selger er derfor ute av stand til å gi informasjon om eiendommen og eiendommens forhold. Det pålegges derfor kjøper en utvidet undersøkelsesplikt og ansvar. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
127 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
128 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 628 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Martin Lillebys vei 4

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200153
PrisantydningNOK4,500,000.00
Samlet sumNOK4,500,000.00
Total kostnadNOK4,628,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22