Klassisk, men moderne 3-romsleilighet i villa fra 1909. Svært sentralt - Bydalen

Klassisk, men moderne 3-romsleilighet i villa fra 1909. Svært sentralt - Bydalen

  • Adresse Sportsveien 2b, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK3,600,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 123
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 81 m2 / BTA 90 m2 / PROM 81 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Blant husene nederst i Bydalen, mot sentrum, ligger denne spennende eiendommen. Den ærverdige sveitservillaen fra 1909 og de tilhørende uteområdene har de siste årene blitt bygget om og pusset opp, og er særdeles flott. En lang, steinbelagt innkjørsel leder fra Sportsveien og opp til det hvite trehuset. Villaen rommer tre leiligheter - en i hver etasje. Leiligheten som er til salgs, ligger øverst. Fra store og vakre vinduer har boligen nydelig utsikt utover mot Fredrikstad sentrum. Vinduene gir mye dagslys i de store oppholdsrommene. I renoveringen har de klassiske kvalitetene blitt bevart, i kombinasjon med en elegant, moderne stil. Leiligheten inneholder gang, bad, stue, kjøkken og to soverom. Det er brukt gode materialer. En stor inngjerdet terrasse, som er delvis overbygd, hører til boligen. Fra eiendommen er det gangavstand til togstasjonen, skole, barnehage og bykjernen. Dette er en sjeldent fin leilighet - i et rolig boligstrøk så å si i sentrum.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1909.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger svært sentralt til i Sportsveien i begynnelsen av Bydalen i Fredrikstad. Det er gangavstand til skole og barnehage, togstasjon, ferga over til Gamlebyen og til byens sentrum. Bydalen er avskjermet fra gjennomgangstrafikk og oppleves som en rolig enklave i byen. Bebyggelsen består for det meste av eneboliger fra de første tiårene av 1900-tallet. Området er barnevennlig. Fra eiendommen er det gangavstand til jernbanestasjonen og forretninger, kjøpesenter, kino, bibliotek m.m. i sentrum. Eiendommen ligger høyere i terrenget enn de fleste naboeiendommene. Leiligheten ligger i 2. etasje i bygget, hvor det er godt med utsyn og fritt for innsyn.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etasje 9 8 8 0
2. etasje 81 73 73 0
SUM 90 81 81 0

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Bygget er fundamentert på fjell med grunnmur i granitt/betong. Yttervegger trolig i stående plank/bindingsverk kledd med stående trrekledning. Saltak tekket med glasert teglstein. Vinduer med tolags isolerglass.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang (p-rom). 2. etasje: Gang, bad, stue, kjøkken og to soverom (alle p-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Den pent steinlagte oppkjørselen med lys stein og taket med glasert takstein gir et godt førsteinntrykk. Den store trevillaen og uteområdene er særdeles presentable. Det samme er leiligheten; den er svært pen og holder en bra standard, og det er brukt til dels dyre materialer. De store, buede vinduene i stua og på det ene soverommet gir særpreg til hele leiligheten. Det er downlights i nesten alle rom, og peisovn i stuen. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Overflater: Gulvene er belagt med laminat og fliser. Veggene er kledd med plater av gips som er malt. Himlingen består av malte gipsplater.

INNREDNINGER KJØKKEN / BAD M.M.

KJØKKEN: Innredning i en behagelig, mørk blåfarge. Integrert utstyr: komfyr, platetopp, kjøle- og fryseskap og oppvaskmaskin. Ventilator. Kjøkkenet har plass til spisebord og er åpent ut mot stua. BAD: Delikat badeværelse i beige og hvit farge. Innredning med servant, vegghengt toalett og dusjnisje med glassvegg. Store, kvadratiske fliser på gulv og vegger. Bikube-fliser i dusjen. Varmekabler. Himling av malte gipsplater. Opplegg til vaskemaskin, bereder.

OPPVARMING

Peisovn i stuen. Varmekabler på bad. Panelovner forøvrig.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport fra Jonny Eliassen, datert 27.11.20.

OVERTAGELSE

Eiendommen aventer sekjonering og forventes godkjent tinglyst medio januar/februar. Eiendommen kan overtas når seksjonering er tinglyst.

ADRESSE

Sportsveien 2B, 1604 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Solrik tomt med fin utsikt. Tomten er utnyttet på en forseggjort måte; det meste er bebygd i form av terrasser og trappeganger. Foran huset er det terrasser til hver av leilighetene i villaen, og til denne leiligheten hører terrassen som er lengst vekk fra garasjen. Den er inngjerdet og delvis overbygd. Gangveien mellom huset og terrassene er belagt med lys betongstein. Stor steinlagt innkjørsel. Parkering i carport. Eier har utvendig bod i felles bygg.

TOMTENS AREAL

1404 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Er ikke fastsatt. Etter kommunale satser

FELLESUTGIFTER.

Er ikke fastsatt, men er estimert til ca kr 800,- pr mnd. Inkludert i fellesutgiften vil være byggforsikring, felles strøm,Tv/ Internett, vedlikehold av fellesareal og forretningsførsel. Hvert bygg har felles ansvar for utvendig vedlikehold og annet som naturlig for det spesifikke bygget.Kommunale avgifter faktureres den enkelte seksjon.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Etterkommer med opplysninger.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område. Det er anmerket sefrakminne på eiendommen. Det er kjent at det er aktører som arbeider for utvikling av Dammyrområdet som ligger vest for denne eiendommen. Det må således i påregnes at området kan omreguleres, utvikles og bygges ut for andre formål enn det som er dagens formål.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Leiligheten kan leies ut.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1909/914619-1/86 Erklæring/avtale 03.11.1909 Forbud mot industrielt anlegg, forlystelsessted eller salg av berusende drikke.

LIGNINGSVERDI

Ikke fastsatt.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
3 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,-))
--------------------------------------------------------
91 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 691 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Sportsveien 2b

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200162
PrisantydningNOK3,600,000.00
Samlet sumNOK3,600,000.00
Total kostnadNOK3,691,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22