Nyrestaurert enebolig i idyllisk natur, nær sentrum - Smertudammen/Kråkerøy

Nyrestaurert enebolig i idyllisk natur, nær sentrum - Smertudammen/Kråkerøy

  • Adresse Smedskaret 17A, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK6,900,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 440, bruksnummer: 223
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 151 m2 / BTA 164 m2 / PROM 145 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F Energimerke F ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Smedskaret 17A ligger solrikt og fredfullt til, helt inntil den idylliske Smertudammen på Kråkerøy. Fra boligen ser man rett utover det vakre naturområdet - en perle i lokalmiljøet og på Kråkerøy. Det føles som om man har stedet for seg selv. Boligen, som er fra 60-tallet, har blitt totalrenovert mellom 2017 og 2020. Arealet er svært godt utnyttet, i en fin kombinasjon av store, åpne rom og lune kroker. Huset er pusset opp i en lys og harmonisk stil. Mye er nytt: kjøkkenet, de to badene, det elektriske anlegget, alle rør og så å si alle overflater. Også hagen og den store sørvestvendte verandaen er nybygd og nyanlagt. Herfra har man spektakulært utsyn mot vannet. Smertudammen og terrenget rundt er et nydelig turområde med mangfold av turstier. Det er gangavstand til barnehage og skole, og en hyggelig sykkeltur til Fredrikstad sentrum.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1966. Renovert fra 2017-2020.

BELIGGENHET

Nær naturen og nær byen: Smedskaret 17A ligger på Nordre Kråkerøy, 1,5 km fra Fredrikstad sentrum. Det er et svært barnevennlig område med lite trafikk, og kort trygg vei til både barnehage og skole. Til tross for nærheten til sentrum føles Smedskaret som å være i skogen eller på fjellet. Eiendommen ligger på grensa mellom boligfelt og et nydelig tur-/friområde med den flotte Smertudammen i front. Dammen er en tidligere drikkevannskilde som er omgitt av skog og fjellpartier. Boligen ligger rett imot dammens østside, som er avgrenset med mur. Inntil tomten ligger også en grusbane, der det spilles fotball i sommerhalvåret og er skøyteis på vinteren. Det er bussholdeplass i nærheten. Kråkerøy sentrum har bl.a. matbutikker, bakeri, bensinstasjon og treningssenter. Også Høyskolen i Østfold, Helsehuset og Fredrikstad Stadion holder til her. Rett over elva ligger Fredrikstad sentrum med alle tilbud. 15 minutters kjøring sørover ligger Hvaler-øyene - Østfolds skjærgårds-eldorado.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 40 24 29 6
1. etg. 124 116 116
Loft
SUM
Garasje 32 29 0 29
Sum Bygninger 196 180 145 35
Loft Stor plass til lagring + Ikke målbart rom

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Huset er fundamentert på fjell og steinfylling til fjell. Grunnmur av betong. Yttervegger i bindingsverk, som etter byggemåte er isolert med 10 cm mineralull, kledd med stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med betongstein. Taktekket er fra 2008. Vinduer og terrassedører i pvc med trelags isolerglass fra 2017. Èn eldre terrassedør på soverommet. Ny terrasse på tre sider av huset fra 2017. Terrassen har Møre Royal terrassebord og rekkverk med glass og stående spiler. Garasjen er bygget i 2019, med betongdekke, stående tømmermannsklednig nog saltak med betongstein. Vedlikeholdsfri garasjeport med el-åpner. Garasjen er i følge eier helisolert, og har malte plater og tak innvendig.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Underetasje: Gang/hall, hall/tv-stue, bad og soverom (alle p-rom). Bodplass ved krypkjelleren (s-rom). 1. etasje: Hall, kjøkken, stue, bad og tre soverom (p-rom). Garasje og lekestue.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen har blitt totalrenovert de siste årene. Den er pusset opp og malt i gjennomgående lyse og pene fargetoner, og enkelte rom har blitt åpnet opp - med godt resultat. Det store kjøkkenet er delvis åpent mot stua. Det som tidligere var tv-stue i første etasje, er gjort om til hovedsoverom. Herfra er det vidunderlig utsikt rett ut til Smertudammen. Det kan føles som om man er på hotell! Planløsningen i huset er praktisk: 1. etasje rommer kjøkken, bad, stue og tre soverom, mens underetasjen har tv-stue, bad og soverom. Alle vegger og tak inne i 1. etasje har nye plater og er malt. Nye parkettgulv. Også overflater i underetasjen er malt. Kjøkkenet er nytt, og det er nye bad i begge etasjer. Alt elektrisk og røropplegg er nytt. Deler av ytterveggene er kledd om. Det ble satt inn nye ytterdører og vinduer i 2017, bortsett fra en skyvedør på det ene soverommet. Ny terrasse i 2017. Taktekke med det meste av renner/beslag er fra ca. 2008. Garasjen ble bygd i 2019. Terrassen, bygd i 2017, går på tre sider av huset og er på til sammen ca. 95 m2. Møre Royal terrassebord. Noe rekkverk har glass, og noe har stående spiler. Boligen har varmepumpe fra 2017. Lystette persienner på soverommet mot Smertudammen. Downlights i takene. Det er varmekabler i gangen/hallen, hallen/tv-stua, på soverommet i underetasjen og på begge badene

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Stort kjøkken fra 2017 med god plass til spisebord. Stor hvit innredning fra Kvik med følgende integrerte utstyr: induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Ventilator. Vegger og tak er malt, parkett på gulv. Det er fliser mellom over- og underskapene. Downlights. Åpent mot stua. BAD 1. ET.: Nytt i 2017. Fliser på vegger og gulv med glitter i fuger. Malt tak. Dusj, veggklosett, innredning med vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Sluk i dusj. Elektrisk vifte i taket. Varmekabler. Downlights. BAD U.ET.: Nytt i 2017. Våtromsplater på veggene, fliser på gulvet, malt tak. Dusj, veggklosett og innredning med vask. Varmekabler. Sluk i dusjen. Elektrisk vifte i tak. Downlights.

OPPVARMING

Varmekabler i gang/hall, hall/tv-stue, beggebad og på soverom i underetasjen. Helt ny peisovn i stuen. Denne er ikke tatt i bruk. Varmepumpe.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen , datert 19.08.2020 Verditakst kr 6 900 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Smedskaret 17A, 1672 Kråkerøy.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eiendommen ligger helt inntil det østre hjørnet av Smertudammen. En solid voll avgrenser damanlegget fra tomten. Tomten består i hovedsak av to deler: Foran huset er en stor asfaltert gårdsplass med garasje fra 2019. Her er det forstøtningsmurer av granitt, og noe beplantning inntil huset. Bak huset, mot sørvest, er den koselige hagen og den store terrassen. Fra terrassen på nesten 100 kvm har man orkesterplass til Smertudammen og rekreasjonsområdet rundt. Her er det sol fra tidlig formiddag til kvelden. På både forsiden og baksiden av huset går det treplattinger og trapper opp til terrassen. Hagen består av gressplen, noen busker og høye, gamle trær. Lekestue. Rundt huset er mye av grunnfjellet beholdt. Dette gir spennende lekeområder for barn. Inngangspartiet er flislagt.

TOMTENS AREAL

1352 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 16 089,-, inkludert eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Ca. 22 700 kwh/år.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje F.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Omfattes av reguleringsplan 130 Fuglevik Vest III .

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Registrert som èn boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger brukstillatelse datert 06.05. 1966.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Erklæring/avtale tinglyst 10.07.1968 med dok.nr. 302643 Bestemmelse om vann/kloakkledning tinglyst 30.05.2002 med dok.nr. 6604 Bestemmelse om vann/kloakkledning tinglyst 30.05.2002 med dok.nr. 6603 (rettighet)

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 som primærbolig kr. 786 786 og som sekundærbolig kr. 2 832 429 ,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
6 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-))
--------------------------------------------------------
173 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 073 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200084
PrisantydningNOK6,900,000.00
Samlet sumNOK6,900,000.00
Total kostnadNOK7,073,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22