Stor og lekker enebolig med flotte skjermede uteplasser - Pettersand, sentrum

Stor og lekker enebolig med flotte skjermede uteplasser - Pettersand, sentrum

SOLGT

  • Adresse Pettersand 51, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,500,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 212, bruksnummer: 350
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 211 m2 / BTA 233 m2 / PROM 182 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F Energimerke F ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Pettersand 51 er en stor, flott og innbydende enebolig. Den er pen og har rikelig med plass til en familie. Eiendommen ligger rolig og solfylt til i hjørnet av en blindvei, i et godt etablert boligområde. Boligen fyller hjørnetomten godt, og rundt omkring er det laget smarte uteplasser som utnytter plassen og solforholdene til det fulle. På terrassen bak huset sitter man skjermet fra regn og vind i den lune, overbygde utekroken. Ovenfor, oppe i fjellsiden, er en liten terrasse og et koselig anneks. Uthusset kan fungere som lesestue, kontor eller ekstrastue - ens egen lille hytte rett bak huset. Herfra og fra verandaen på forsiden av huset har man sol til langt på kveld. Boligen har blitt gjennomgående pusset opp de siste årene. Den inneholder blant annet fire soverom, tv-stue, to bad og en stor, lys stue. Pettersand er et etablert boligområde ca. 5 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca. 1977.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i Pettersand, et etablert boligområde ca. 5 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum og innenfor bomringen. I området er det hovedsakelig eneboliger og rekkehus, og det er et populært sted for barnefamilier. Det er lite trafikk i strøket. Herfra er det gang- og sykkelavstand til både barnehager (Lyngmo, Slangsvold og Trosvik), barneskole (Trosvik), ungdomsskole (Kvernhuset) og videregående skole (Fredrik II). Fra Pettersand går det turvei til Fredrikstad-marka via Veumveien og Kvernhuset. I den andre retningen går det gangvei over til Ørebekk, med blant annet flere matbutikker. På Ørebekk er det holdeplass for flybussen og timesavganger med buss til Oslo. Det er enkel tilgang til riksveien mot E6 med bil. Bussforbindelse til sentrum. Kort vei til stor båthavn.

VEIBESKRIVELSE

Fra sentrum kjør Knipleveien over Kniplebakkene, forbi Christianslund vdg. skole og over i Onsøyvegen. Følg denne like til Pettersand. Eiendommen ligger på høyre side inn i en blindgate, uten gjennomgangstrafikk.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U.etg. 96 85 57 29
1. etg. 133 125 125 0
SUM 229 211 182 29
Uthus 10 9 0 9

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Eneboig bygget over to plan. Huset er fundamentert på fjell og steinfylling til fjell. Grunnmur av lettklinker. Yttervegger i bindingsverk, som etter byggemåte skal være isolert med 10 cm mineralull. Original, stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon av typen valmtak, tekket med betognstein. Treplatting ved inngangsparti, delvis overbygget terrasse på ca. 46 m2 i bakkant av huset, og ca. 50 m2 balkong i 1. etasje. Frittliggende uthus, oppført i 2017. Stående tømmermannskledning og pulttak med pappshingel. Terrassedør og vinduer med tolags isolerglass. Treplatting utenfor på ca. 15 m2.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

U.etg.: Gang, hall, bad/vaskerom, wc, tv-stue og soverom (alle p-rom). Bod/teknisk rom, bod og garasje (s-rom). 1. etasje: Hall, kjøkken, bad, stue og tre soverom og gang/soverom(alle p-rom). Uthus med isolert rom.

STANDARD/ UTSTYR

Huset har en bra standard og er godt vedlikeholdt. Det meste av overflater inne har blitt pusset opp fra år 2015 og fremover, og boligen er gjennomgående pen og smakfull. Fargene er hovedsakelig en variasjon av grått og hvitt. Vegger: tapet / malt tapet, malt MDF-panel, malte panelplater og malte murvegger. Gulv: fliser, parkett / malt parkett og laminat. Tak: malte plater / tak-ess-plater. Det er godt med downlights i flere av oppholdsrommene. Takstein er original, men ble malt i 2015. Da ble også renner/nedløp/beslag på taket malt. Det er byttet to inngangsdører, to terrassedører og noen vinduer. Nytt kjøkken i 2010, nytt bad i 2005 og nytt vaskerom/bad i 2016. Nytt el-skap med dertil hørende innhold i 2016. Varmepumpe med to innedeler og aircondition. Tomten er utnyttet til det fulle. Nåværende eiere har utvidet eiendommen med flere uteplasser: Terrassen i bakkant og det meste av balkongen i front er fra 2016. Treplattingen ved inngangen og uthus/anneks/ekstrarom er fra 2017. Ny El- garasjeport fra 2015.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Romslig og lyst kjøkken fra 2010 med hvit, påkostet innredning i herregårdsstil. Benkeplaten er av svart granitt, og det er mosaikkfliser mellom over- og underskapene. Integrert utstyr: stekeovn, induksjon platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Tapet/malt tapet på veggene, laminat på gulvet, malt panel i taket. Ventilator. Kjøkkenet har god plass til spisebord. BAD 1. ET.: Nytt i 2005. Dusjkabinett med mye utstyr, wc og innredning med vask. Fliser på veggene og gulvet, malt panel i taket. Sluk under kabinettet. Elektrisk vifte i vegg og ventil i tak. Varmekabler. Downlights. BAD/VASKEROM U.ET.: Nytt i 2016. Bad med dusjkabinett og servant m/skap, i kombinasjon med vaskeromsutstyr: opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel, med benk over. Våtromsplater på veggene, belegg på gulvet, malt MDF-panel i taket. Sluk under innredningen. Ventilasjon i veggen. Varmekabler. TOALETTROM U.ET.: Pusset opp i 2016. Wc og vask. Tapet og laminat på veggene, fliser på gulvet, malte plater i taket. Ventilasjon i taket.

OPPVARMING

Varmepumpe med to innedeler og aircondition. Varmekabler på begge bad. Peisinnsats i stuen.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 23.06.2020. Verditakst kr. 5 500 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Pettersand 51, 1614 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten ligger på et hjørne nederst i gata og er utnyttet til det fulle. Den har ingen hage og krever relativt lite vedlikehold. Stor steinlagt gårdsplass foran og på den ene siden av huset. Her er det plass til flere biler. Det er også garasje i husets underetasje. Stor terrasse mot vest fra husets øverste etasje. Bak huset er det laget til uteplasser på flere nivåer: En terrasse i tre er bygd mellom huset og fjellet i bakkant av tomta. Den innerste delen av terrassen er laget som en utestue, med tak, vegger, belysning og gasspeis(?). Fra denne terrassen går det trapper opp til enda en terrasse og et lite anneks i fjellsiden. Dette ligger høyt i terrenget og har sol til langt på kveld. Uteplassene er skjermet for innsyn.

TOMTENS AREAL

519 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

kr 20 734,- inkluderer eiendomskatt

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

21820 kWh for 2019.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest orange F

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Regulert for boliger og felles avkjørsel. Regplan 41 Område nord for Labråten/Pettersand. Kommuneplan 2011-2023. 1001- Bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er regustrert med èn godkjent bruksenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1991/5951-3/86 Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om vannledning, telefon- og strømledninger og kabler for TV/radiosignaler.

LIGNINGSVERDI

Som primærbolig:kr 978 892 Som sekundærbolig:kr 3 524 009

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
138 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 638 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200080
PrisantydningNOK5,500,000.00
Samlet sumNOK5,500,000.00
Total kostnadNOK5,638,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22