110 år gammel sveitservilla - modernisert og plettfri. Landlig, men sentrumsnært - Byens marker, Østsiden

110 år gammel sveitservilla - modernisert og plettfri. Landlig, men sentrumsnært - Byens marker, Østsiden

SOLGT

  • Adresse Torsnesveien 13, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK6,500,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 303, bruksnummer: 1102
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 153 m2 / BTA 171 m2 / PROM 153 m2
3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
F Energimerke F YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Ærverdig, vakker og smakfullt modernisert sveitservilla fra 1910 på Byens marker utenfor Gamlebyen. Torsnesveien 13 er en sjeldent velstelt eiendom. Den store hagen med gressplen og storvokste, gamle trær er typisk i gatebildet. Det pene hvitmalte stakittgjerdet og den snor-rette innkjørselen vitner om orden og omsorg for stedet. Dette kommer også til uttrykk i boligen, som har blitt pusset opp og oppgradert gjennom de siste 20 årene. Boligen er i svært god stand rent teknisk. I tillegg er den en studie i estetisk innredning. Fra hallen i 1. etasje til badet innerst i 2. etasje møtes man av gode romløsninger, behagelige fargekombinasjoner og interessante materialer. 1. etasje preges av boligens hyggelige kjøkken og de to flotte, lyse stuene med stukkatur og høye tak. I 2. etasje ligger to soverom, alkove og villaens elegante badeværelse. Utradisjonelle løsninger vekker smil og undring: toalettrom bak en vanlig skapdør, og tapet av lærhud. Boligen balanserer gammel ærverdighet og moderne eleganse på en ypperlig måte. Eiendommen ligger i rolig blindgate, 1 kilometer fra Gamlebyen. Det er gang- og sykkelvei til barne- og ungdomsskole. I nærområdene finner man matbutikker, svømme- og idrettshall, golfbane og fotballbaner. Ut fra Byens marker er det flotte turområder. Byens marker er et spesielt sted å bo, som en av byens eldste og mest historiske bydeler. Det er gang- og sykkelavstand til Fredrikstad sentrum.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca. 1910. Gang/inngang påbygget i ca. 2005.

BELIGGENHET

Torsnesveien 13 ligger på Østsiden, en kilometer øst for Gamlebyen. Området heter Byens marker, og det er en av byens eldste og mest historiske bydeler. I dette flate jordbrukslandskapet har det i mange hundre år vært dyrket mark. I 1567 ble Sarpsborg brent ned av svenskene, og byen ble flyttet og bygd opp igjen som Fredrikstad, dvs. det vi i dag kaller Gamlebyen. Og det var nettopp de gode beiteforholdene her på Østsiden som var avgjørende for at byen ble bygd nettopp der. På disse markene kunne byborgerne ha kyr og hester på beite, noe som sørget for inntekter og mat. På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet ble det reist en rekke store trevillaer i sveitserstil langs Torsnesveien av velhavende borgere. Nr. 13 var en av disse, bygd i 1910. Til tross for noe utbygging i området er Byens marker fremdeles landlig. Her er åkrer med duvende korn, rådyr på engene (eller i hagen) og flotte eiendommer fra forrige århundreskifte. Området er fylt med historie og kulturminner. Turmuligheter i nærområdet er det mange av. Man kan gå eller sykle til både Østsiden-marka (lysløype) og Torsnes-marka, gå kyststien ved Gansrødbukta og i Øra naturreservat eller bare rusle i de fine småveiene i området. Den delen av Torsnesveien hvor sveitservillaene ligger, er stengt for gjennomkjøring. Her kan barna derfor leke fritt i gaten. På den kilometerlange strekningen mellom Byens marker og Gamlebyen ligger Kongstenhallen med inne- og utendørsbad, treningssenter og idrettsbaner, Kongsten fort, golfbaner og minigolfanlegg. På golfbanen blir det kjørt opp skispor på vinteren, og vollgravene rundt Gamlebyen er nærområdets skøytebane. Bak Torsnesveien ligger Fredrikstad ridesenter. Fra eiendommen er det 1,5 km til forretningsområde med matbutikker, Biltema og Vinmonopolet. Det er fine gang- og sykkelveier til Gudeberg barne- og ungdomsskolen og til barnehager. Til Fredrikstad se

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 90 80 80 0
2. etg. 82 73 73 0
SUM 172 153 153 0
Garasje 37 32 0 34
Lekestue 5 4 0 4
Sum alle bygg 214 191 153 38

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig oppført rundt 1910. Inngangspartien ble tilbygget i 20015. Huset er fundamentert på jord/leire. Grunnmur av granitt på huset, og lettklinker på tilbygg. Yttervegger i stående plank, foret ut og isolert på tos ider, samt etterisolert på begge sider. Kleddom i ca. 2000. Stående kledning med belter og bunnstokk (impregnert). Tilbygget har isolert bindingsverk. Takkonstruksjo nav typen saltak, med originalt bordtak. Isolert med sagflis og leire. Nytt taketekke i betongstein fra 2013. Terrassedør og vinduer i tolags isolerglass fra 2005. Dobbel, malt innd\gangsdør fra 2005. Overbygget treplatting ved inngangsparti. Det er krypkjelelr under store deler av huset. Denne er ikke sjekket pga. manglende tilgang. Garasjen er oppført i 2001med grovstøpt betongdekke, stående kledning og saltak med betongstein. To leddporter i tre. Den ene med el-åpner. Isolert rom i 2.etasje på garasjen. Lekestuen står på blokker og har stende klednign og saltak med skifer. Vinduer med tolags isolerglass og labankdør. Lekestuen er isolert.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang/hall, wc, kjøkken og to stuer (alle p-rom). 2. etasje: Oppgang/gang, bad, to soverom og alkove (alle p-rom). Dobbel garase med isolert rom i 2. etasje (s-rom). Lekestue (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Stor trevilla i sveitserstil som ble oppført i 1910. Huset har vært renovert i flere omganger, senest i perioden fra år 2000 og fram til i dag. I denne perioden har hele eiendommen blitt pusset opp, satt i stand og tatt vare på i en slik grad at den nærmest framstår som en nyoppført eiendom i gammel stil. Men den er altså 110 år gammel - det digre kastanjetreet i hagen er langt på vei tidsvitne. Både boligen og uteområdene er nærmest plettfrie. Villaen er modernisert og innredet på en raffinert måte. Her har det vært mye kunnskap om innredning involvert, kombinert med en god dose kreativitet. Smakfulle farge- og materialvalg er gjennomgående. I mange av rommene er det brukt kontraster mellom helt lyse farger og varme mørke farger. På kjøkkenet kommer dette til uttrykk på en original måte: mørkt tak mot lyse vegger. Badeværelset er en studie i dempet eleganse. Nede i entreen har et toalettrom på lekent vis blitt plassert bak det som ser ut som et garderobeskap. Den øverste veggen i trappa mellom 1. og 2. etasje er tapetsert med papir som ser ut som skinn. 1. etasje har store oppholdsrom. Vendt ut mot hagen ligger de to stuene, preget av lyset fra de flotte vinduene. Innenfor ligger kjøkkenet. Dette bringer tankene til søreuropeiske kjøkkenrom, med terrakottafliser på gulvet og god spiseplass for hyggelige måltider. Alle overflater inne har blitt pusset opp siden år 2000. Vegger og tak er malt, og det er tapet på enkelte vegger. I stuene er takene strukket. Gulvene er belagt med parkett, sisalteppe og bordgulv. Boligen har blitt grundig restaurert siden 2000. Inngangspartiet og gangen ble bygd på i 2005. Da ble også to av ytterveggene foret ut, etterisolert og kledd om. Ytterdører og vinduer er fra 2000 til 2005. Nytt taktekke med renner og beslag fra 2013. Kjøkken er fra år 2000, mens badet var nytt i 2016. Elektrisk skap (helle

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Separat kjøkken fra 2000 med lys og romslig spiseplass. Terrakottaflisene på gulvet og den hvite innredningen i landlig stil minner om franske og italienske kjøkken. Malt panel på veggene og i taket. Taket har en varm gråblå farge. Innredningen, fra Ikea, har noen småskader. Heltre benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. 80 cm induksjon-komfyr følger med, det gjør også et kjøleskap og et fryseskap. Alt dette er i stål, også ventilatoren. Varmekabler i gulvet. Fra kjøkkenet er det utgang til den overbygde verandaen ved boligens inngangsparti. BAD: Delikat og harmonisk badeværelse innenfor soverommet i 2. etasje. Nytt i 2016. Veggene er malt i den samme varme gråblå fargen som er brukt på kjøkkenet. Stor dusj med vegger av frostet glass. Veggklosett og innredning med vask. Det er fliser i dusjen og på gulvet for øvrig. Malt panel i taket. Slukrist i dusjen og ventilasjon i taket. Downlights. Varmekabler fra år 2000. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel i innebygd krok i rommet. Eget sluk her. TOALETTROM: Kreativt plassert toalettrom i hallen - som del av den plassbygde garderoben. Veggklosett og vask. Malte vegger og tak, rundstein på gulvet. Varmekabler. Ingen ventilasjon.

OPPVARMING

Varmematte i gang/hall, VArmekabler på kjøkken, bad og wc. Varmepumpe. Peisinnsats i stuen. Det er satt inn nytt stålrør i pipen i 2014

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 03.08.20.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Torsnesveien 13, 1630 Gamle Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Typisk for de gamle villaeiendommene i Torsnesveien er store hager med frukttrær og andre trær. Slik er det også her i nr. 13. Tomten er 1,2 mål. Den består hovedsakelig av hage med gressplen, trær og busker. Her er eple, pære, plomme og kirsebærtre Et hvitt stakittgjerde skiller hagen fra veien. Gjerdet er godt vedlikeholdt, i likhet med hele utearealet. Alt er velpleid og pent. Det er flott gruslagt oppkjørsel fra veien og fram til garasjen. Mellom grusen og gressplenen er det satt ned en lekker detalj: skille av smijern. Bak på tomta, mot garasjen, er det laget til en solkrok med treplatting og vindskjerming i form av halvhøy murvegg. Mot naboeiendommene er det nettinggjerde og bak garasjen er det anlagt en kjøkkenhage med blåbær, bjørnebær, jordbær og rabarbra. En stor tujahekk skjermer for vind og avgrenser eiendommen mot nord. Tomten er flat, rektangulær og lett oversiktlig. Bakerst i hagen står en koselig lekestue. Det er også huskestativ i hagen. Dobbel garasje fra 2001 med hems.

TOMTENS AREAL

1199

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

11 977,- pr. år inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Stipulert forbruk ca. 18 000 kwh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest gul F.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

608 Oldenborgila på Byens Marker.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet og kan leies ut i sin helhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1991/8235-2/86 Rettigheter iflg. skjøte.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 som primærbolig kr. 826 919 og som sekundærbolig kr. 2 976 908 ,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
165 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
166 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 666 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Torsnesveien 13

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200166
PrisantydningNOK6,500,000.00
Samlet sumNOK6,500,000.00
Total kostnadNOK6,666,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22