Rålekker toppleilighet på Bryggerifjellet. 60 kvm terrasse med storslagen utsikt - Sentrum

Rålekker toppleilighet på Bryggerifjellet. 60 kvm terrasse med storslagen utsikt - Sentrum

  • Adresse Natalia Bings vei 9, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK8,700,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 1786
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 112 m2 / BTA 118 m2 / PROM 109 m2
2 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
D Energimerke D DARK_GREEN
Energimerke

SAMMENDRAG

Leiligheter som denne kommer sjelden for salg. Den er en perle: toppleiligheten i den høyestliggende blokka på Bryggerifjellet. Her har man byen under seg og en utsikt som strekker seg til Sverige. Ikke bare det - man ser også ned på det idylliske skogområdet rundt Bingedammen, som eiendommen grenser inn til. Leiligheten er 112 kvadratmeter med raffinement: store vindusflater, lyse parkettgulv og delikat innredning på kjøkken og bad. Stuedelen har plass til stor spisestue, sofagruppe og lesekrok. Det gir følelsen av et helt hjem. Hovedsoverommet ligger i et hjørne fremst i leiligheten med utsikt til Bingedammen. Det har egen walk-in-garderobe, eget bad og utgang til den 60 kvadratmeter store terrassen, som går rundt på to sider av bygget. Utsikten herfra er spektakulær! Bryggerifjellet ligger sentralt, og det er gang- og sykkelavstand ned til alle tilbud i Fredrikstad sentrum.Det følger 2 x parkeringsplasser og 2 x boder i garasjeanlegg med denne leiligheten. Denne leiligheten er en sjelden sjanse.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2012.

BELIGGENHET

Natalia Bings vei 9 ligger på Bryggerifjellet, en fjellkam på nordsiden av Fredrikstad sentrum. Dette er den innerste og øverste av blokkene som har blitt oppført siden 2012. Man kan godt kalle dette for den beste beliggenheten på Bryggerifjellet. Utsikten herfra er rå - man ser ut over sentrum, ut til skjærgården og, på klare dager, helt over til Sverige. Leiligheten har sol fra morgen til kveld. Nord for blokkene, i dalsøkket nedenfor, ligger idylliske Bingedammen og Mørkedalen. Dette er et naturområde som nærmest er en skjult perle i Fredrikstad, og som har et stort naturmangfold. Bingedammen og fjellene rundt er det første man ser når man våkner i hovedsoverommet. Fra Bryggerifjellet tar det ca. 10 minutter å gå til Fredrikstad sentrum, med kjøpesenter, matbutikker, kino, jernbanestasjon og mye mer. Man kan bestille gratis Flexx-buss til holdeplass rett ved leiligheten.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg RV 109 til Glemmen vgs. og sving inn Hassingen til høyre. Følg Hassingen frem til Fagerliveien og følg denne ca 100 m og sving så opp til høyre i Kringsjå. Følg veien rundt svingen og opp på fjellet. Ta til høyre inn på Bryggerifjellet, Natalia Bings vei 9 ligger innerst mot fjellet.

AREAL AV BEBYGGELSE

BRA;P-ROM;S-ROM;BTA;112;109;3;118

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

4. etasje: Gang/hall, to soverom, to bad, stue, kjøkken og grovkjøkken/vaskerom (alle p-rom). Garderoberom (s-rom). To boder og to garasjeplasser.

GARASJEPLASSER/BODER/GJESTEPARKERING

Det følger 2 parkeringsplasser med stikk til elbillader. 2 x boder. En bod i U etg 2 og en bod i U.etg 1. Forøvrig god parkeringsmuligheter for gjester både rett ved og stor gjesteparkering.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Bryggerifjellet er fordelt på ni blokker (A, B, C, D, E, F, G, H og I). Hver blokk inneholder 14 - 15 leiligheter. Byggene er oppført som terrasseblokker med totalt 6 etasjer. 4 over- og 2 underetasjer. Bebyggelsen omfatter også innvendige anlegg for parkering og oppbevaringsboder med innvendig kjøreadkomst mellom byggene.

STANDARD/ UTSTYR

Maken til den 60 kvadratmeter store terrassen finnes det ikke mange av i Fredrikstad. Panoramautsikten strekker seg langt - ut over byen og skjærgården, helt til Sverige. Terrassen kan møbleres med flere sittegrupper og strekker seg rundt to sider av bygget. Terrassen har elektrisk markise. Leiligheten har generelt høy standard. Da den ble oppført i 2012, ble det valgt materialer som var dyrere enn standardløsningene. Det gjelder kjøkkeninnredningen, parketten i alle oppholdsrom og flisene på kjøkkenet og badet. Interiøret er lyst, delikat og av god kvalitet. Noe som er særegent for denne leiligheten, er den store stua med flere soner, som kan innredes med bl.a. spisestue, sofagruppe og bibliotek/lesekrok. Det er mulig å gjøre om en del av stua til soverom, slik at det blir tre soverom totalt. Høy takhøyde. Hele leiligheten har vannbåren gulvvarme. Innenfor kjøkkenet er et grovkjøkken/vaskerom. Det er heis i bygget, callinganlegg med bildeskjerm. og systemair ventilasjon. Elektriske persienner. Garderoben i hallen og på det ene soverommet var ny i 2016. Oppvarming av gulvarme og gass med årlig avlesning (akonto) er inkl. i felleskostnadene. Vinduer er med 3-lags energiglass. 2 innendørs biloppstillingsplasser og 2 boder i felles garasjeanlegg,

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Lekkert kjøkken med høyglans lys grå innredning, kjøkkenøy med eikefronter og benkeplate av herdet glass. Integrert utstyr: stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Malte vegger, parkett på gulvet, malt tak. Oppvaskmaskinen er fra 2020, mens induksjon platetopp og stekeovn er fra 2017-18. Stål ventilator. Åpent mot stua. VASKEROM: Dette er et kombinert vaskerom og grovkjøkken. Hvit innredning med skyllekum og mye skapplass. God plass til vaskemaskin og tørketrommel. Ventilator. BAD VED SOVEROMMET: Grå fliser på vegger og gulv, malt tak. Dusj, veggklosett og innredning med vask. Sluk i dusj. Ventilasjon i tak. Downlights. Gulvvarme. BAD I GANGEN: Grå fliser på vegger og gulv, malt tak. Dusj, veggklosett og liten innredning med vask. Sluk i dusj. Ventilasjon i tak. Gulvvarme.

OPPVARMING

Leiligheten har vannbåren gulvvarme, i tillegg til gasspeis med forgrening til felles gasstankanlegg

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger takst/tilstandsrapport fra Svein Nesøen, datert 05.08.20. Verditakst 8 700 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Natalia Bingsvei 9, 1605 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Blokkene er bygd inn i skrånende fjell. Leiligheten ligger i 6. etasje sett fra østsiden (fra Fredrikstad-brua). Steinbelagte gangveier, diverse busker, trær og bed. Utvendige fellesarealer. Eier har to parkeringsplasser og bod i kjelleren.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

Ca 5890 kvm. Felles eiet tomt, foruten et parti ved eiendommens adkomst som er festet

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene. Eiendomsskatt pålydende 14 849,- for 2020 faktureres seksjonseier direkte.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

4865 kwh i 2019.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest grønn D.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Området er regulert og omfattes av reguleringsplan 01061025 Reguleringsendring del av Bryggerifjellet. Det arbeides med planer for Intercity jernbane Fredrikstad/ Sarpsborg. Deler av reguleringsplanen for Bryggerifjellet berøres av planen for et mulig tunellløp inne i fjellet. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Fredrikstad 2020-2032. I den nye kommuneplanen er det inntatt et område nord for Natalia Bings gate 9 som båndlagt for regulering iht. Plan og bygningsloven. Det er forventelig at dette området ( i kartet merket B23 ) vil bli utviklet og bebygget med boligbebyggelse. Adkomst til dette området vil kunne komme gjennom Bryggerifjellets eksisterende parkeringskjeller.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Leiligheten er registrert som èn boenhet. Den kan leies ut i sin helhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Jordskifte tinglyst 12.04.18 med dok.nr. 640641 Erklæring/avtale tinglyst 25.08.15 med dok.nr. 768740 Erklæring/avtale tinglyst 25.08.15 med doknr. 768763 Bestemmelse om parkering tinglyst 03.09.15 med dok.nr. 802917

LIGNINGSVERDI

Kr. 1 112 494,- som primærbolig Kr. 4 004 979,- som sekundærbolig

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

:;;Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum;2,5 %;Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte;Kr 525,-;Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon;Kr 697,-

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

SKJEGGKRE I BORETTSLAG/SAMEIE

Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet/borettslaget/tomannsbolig. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Eierseksjonssameiet Bryggerifjellet 1. Org.nr. 998 498 260.

FELLESUGIFTER PR MND

De totale felleskostnadene for denne leiligheten utgjør kr 3 901,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: A konto varme og gass, vaktmestertjenester, kommunale avgifter (foruten eiendomsskatt), strøm fellesareal, tv og internett, byggforsikring, servicavtale heis, gass serviceavtale, trappevask, honorar forretningsfører, vedlikehold/fond, festeavgift av liten del av grunneiendom og diverse driftsutgifter.

SAMEIETS ÅRSBERETNING,VEDTEKTER OG HUSORDENSREGLER

Ligger vedlagt salgsoppgaven

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Sameiet har kr 1 304 702.,- avsatt i vedlikeholdsfond.

Omkostninger
8 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
217 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 700 000,-))
--------------------------------------------------------
218 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 918 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Natalia Bings vei 9

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200163
PrisantydningNOK8,700,000.00
Samlet sumNOK8,700,000.00
Total kostnadNOK8,918,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22