Svært flott modernisert enebolig fra 50-tallet. Hagen er eventyrlig - Sentrum

Svært flott modernisert enebolig fra 50-tallet. Hagen er eventyrlig - Sentrum

  • Adresse Fagerliveien 41, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,900,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 1
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 250 m2 / BTA 278 m2 / PROM 176 m2
4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Fagerliveien 41 på Karivold, rett nord for Fredrikstad sentrum, er en nydelig eiendom. Det er en arkitektonisk flott bolig, tegnet av Aksel Fronth og oppført i 1951 i modernismens stramme stil og med gode materialer. De senere årene har den blitt modernisert ut fra sans for det opprinnelige formspråket og tilført flere fine detaljer. Den store stua og det stilrene kjøkkenet må fremheves. Eneboligen består av 1,5 etasje med full kjeller. Store oppholdsrom med vinduer på flere kanter, og dermed gode lysforhold, er gjennomgående. Spesielt for denne eiendommen er hagen - en grønn, fredfull oase, en egen verden bak smijernsgjerdet som omkranser tomta. Her er en vakker blanding av nytte- og prydvekster, hellelagte hageganger, springvann og sitteplasser blant og under de frodige vekstene. I solveggen på sørsiden er en sydlandsk inspirert uteplass under pergola med vinranker. Dette er et eldorado for hageglade, nennsomt opparbeidet over flere år. Inne fra stua kan man betrakte den nydelige hagen fra et stort vindu som rammer inn hagen som et kunstverk. Boligen har fire soverom, to bad og to store stuer. Fagerliveien 41 er en utsøkt kombinasjon av stramme komposisjoner og landlige omgivelser, en fin sykkeltur fra Fredrikstad sentrum.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca. 1951.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i Fagerliveien, et av de mest sentrale villastrøkene i Fredrikstad. Herfra er det gangavstand til Torvbyen og sentrum for øvrig, med alt byen har å by på av butikker, tjenester, restauranter, kafeer, kino og andre tilbud. Bebyggelsen omkring er hovedsakelig eneboliger fra 1950-1960-tallet, med koselige hager imellom. Som del av nærområdet ligger det lille handlesenteret på Wilbergjordet, som har både Meny, Nille, frisør og apotek.I nærområdet ligger Bingedammen og Mørkedalen: et naturområde som nærmest er en skjult perle i Fredrikstad, og som har et stort naturmangfold. Flotte turområder venter også i Fredrikstad-marka, som ligger innen gangavstand. Nærmeste matbutikker er Rema på Hassingen og Meny på Wilbergjordet. Skoler og barnehage ligger i gang- og sykkelavstand. Busstopp til Fredrikstad sentrum i nærheten.Fra Rolvsøyveien er det hyppige bussavganger til både Fredrikstad og Sarpsborg sentrum. Fra eiendommen er det ca. 20 minutter til E6 og sykehuset på Kalnes.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum kjør mot Glemmen vgs. ( Rolvsøyvn) ta til høyre ved Hassingen/ Glemmen vgs. og følg Hassingenv. ca 300 meter til Fagerliveien. Følg veien oppover ca. 300 m. Eiendommen ligger på høyre side.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 110 101 99 2
2. etg. 85 77 77 0
Kjeller 83 72 0 72
SUM 278 250 176 74

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/BYGGEMÅTE

Enebolig bygget over to plan med underetasje. Tykk betong grunnmur. Yttervegger sannsynligvis i reisverk med stående tømmermannskledning. En del original kledning, noe er kledd om. Det er etterisolert rundt ved kjøkkenet. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med betongstein (2004). Terrassedør og vinduer med tolags isolerglass. Skiferlagt trapp og platting ved inngangsparti. Luftebalkong i 2. etasje.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang, hall, kjøkken, bad, vaskerom, stue, soverom og glassveranda (p-rom). Bod (s-rom). 2. etasje: Oppgang/hall, bad, stue og tre soverom (p-rom). Kjeller: Gang/bod, kjølerom, to boder og garasje (p-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Fagerliveien 41 er en flott eiendom med god standard. Den består av enebolig på 1,5 plan med full kjeller, et lite uthus, garasje og en ualminnelig frodig og vakker hage. Nåværende eiere overtok i 2006 og har gjennom de siste årene utviklet eiendommen gjennom betydelige oppgraderinger, både ute og inne. Inne er det gjort store endringer, men mange av husets fine kvaliteter er beholdt. Inngangsdøra, parketten og øvrige tregulv er beholdt. På kjøkkenet fra 2014 er bruken av treverk videreført, både i benkeplaten og i det utradisjonelle, buede taket. Dette taket skaper en lun romfølelse. Typisk for boligen er gode vinduer - når det gjelder både plassering og utforming. De store oppholdsrommene har vinduer på flere sider, og dermed gode lysforhold. Det er lagt vekt på å skape gode rom til å trives i. Med utgang fra kjøkkenet ligger hagestua, en tidligere terrasse som har blitt bygd inn, og som har varme i gulvet. Dette er et nydelig rom for en liten time-out med ei god bok - hele året. Både fra stua og fra kjøkkenet har man utsyn rett ut til eiendommens fabelaktige hage. Denne har blitt rikt opparbeidet over flere år. Her finner man flere titalls ulike slag med planter, busker og trær, kombinert med gode uteplasser. 1. etasje: stor stue med plass til flere sittegrupper, kjøkken, hagestue, bad, soverom, vaskerom. 2. etasje: stue, to soverom og bad. Hovedsoverommet har eget garderoberom. Overflater vegger: malt tapet og malte plater. Gulv: gummifliser, bordgulv, fliser og parkett. Tak: malt panel og malte plater. Huset er godt vedlikeholdt. Ytterdører og vinduer er fra 1970-tallet og frem til 2014 (originale enkle i kjelleren). Noe original og noe nyere kledning. Taktekket er fra 2004. Øvrig utstyr: Sentralstøvsuger. Brannstige fra 2. etasje. Varmepumpe fra 2019 og 2018.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Behagelig og originalt utformet kjøkken i sørenden av 1. etasje. Bruken av tre - i det bueformede taket, benkeplaten og parkettgulvet - skaper en lun atmosfære. Fra vinduene ser man ut mot den fredelige hagen. God plass til spisebord. Hvit Ikea-innredning fra 2014. Integrert utstyr: induksjon platetopp, stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Malt tapet på veggene, buet tak med panel. Stålventilator. Fra kjøkkenet er det utgang både til hagen og til innglasset hagestue. Kjøkkenet er åpent mot stua, og den vakre parketten binder disse rommene sammen. BAD 1. ET.: Pent og praktisk badeværelse fra 2009. Hvite fliser på veggene med dekorfliser i glass. Mørkegrå fliser på gulvet. Dusjhjørne, veggklosett og servant med underskap. Panel i taket. Sluk i dusjen, ventilasjon i kasse. BAD 2. ET.: Eldre bad. Respateksplater på veggene, belegg på gulvet, malt panel i taket. Dusjkabinett, wc og søylevask. Sluk på siden av wc. Litt ventilasjon i tak. VASKEROM: Innenfor entreen. Benk med skyllekum, skap og opplegg for vaskemaskin. Malte vegger og tak, belegg på gulvet. Sluk i gulvet, ventilasjon i veggen.

OPPVARMING

Peisovn i stuen. Varmekabler på badet i 1. etasje. Det er montert to varmepumper.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger Boligsalgsrapport med verdi og lånetakst over eiendommen fra Svein Nesøen, datert 07.09.2020. Verditakst 5 900 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Fagerliveien 41, 1605 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Uteområdene i Fagerliveien 41 er en eneste stor og frodig hage. Over flere år har den blitt beplantet med et stort mangfold av vekster, og det er lagt ned mye tid og kjærlighet i å etablere og stelle den. Hvor enn man går, er det grønne vegger og spennende passasjer. Mellom trær og planter går det grusganger og hellelagte stier, og det er laget til flere sitteplasser - både ute i solen og under bladverkets skygger. I denne hagen er man for seg selv, uten innsyn fra andre. På sørsiden av huset er en skiferbelagt uteplass med pergola. I hagen vokser følgende vekster: epletrær, pæretre, plommetrær, ferskentre, drueplanter, blåbærbusker, rips, solbær, stikkelsbær, markjordbær, hortensia, magnolia, rododendron, asalea, pieris, klatreroser, kaprifol, klematis, klatrehortensia, pipeholurt, bøkehekk, agnbøkhekk, vrihassel, japanlønn, koreakornell, japankrossved, hosta, peoner og trepeoner. En trehytte er bygd rundt stammene på to av hagens store, gamle furutrær og malt i samme mørke farge som boligen. Rundt eiendommen går et gjerde av smijern. Dobbel jernport mot veien. Eiendommens garasje er bygd inn i husets underetasje. Det er asfaltert fra veien og ned til garasjen.

TOMTENS AREAL

690 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt. Grunneier er Nygård og Guldbergs arvinger.

FESTEAVGIFT

Kr. 12 230,- pr. år.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festekontrakten utløper i 2049. Festekontrakten løper automatisk videre med mindre fester innløser tomten.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Reguleres iht konsumprisindeks. Neste regulering i 2038.

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 15 539,- inkludert eiendomskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Årsforbruk ca. 18900 kwh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest gul G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i uregulert område. Omfattes av kommuneplanen Fredrikstad 2020- 2032 med formål bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Festekontrakt tinglyst 07.03.1949 med dok.nr. 300677.

LIGNINGSVERDI

Som Primærbolig Kr 927 103,- og som sekundærbolig Kr 3 337 569,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,-))
--------------------------------------------------------
148 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 048 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Fagerliveien 41

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200182
PrisantydningNOK5,900,000.00
Samlet sumNOK5,900,000.00
Total kostnadNOK6,048,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22