Pen 3-romsleilighet ved sjøen - Tankodden, Kråkerøy

Pen 3-romsleilighet ved sjøen - Tankodden, Kråkerøy

  • Adresse Tankodden 13, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK3,400,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 425, bruksnummer: 7
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 93 m2 / BTA 99 m2 / PROM 93 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
E Energimerke E RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Tankodden 13 er en moderne leilighet med spenstig arkitektur og høy komfort. Beliggenheten er blant de fineste i byen: ved Vesterelvas utløp, på Kråkerøys vestside. Dette bygget er trukket tilbake fra vannkanten, men man har likevel den gode følelsen av å bo ved sjøen. Med egen båt er det bare en liten tur ut til skjærgården. På land er det kort vei til stort friområde med svaberg og badeplasser. Bygningen er lekkert utformet med store vinduer på hele fasaden mot vest. Leiligheten har stue og kjøkken i åpen løsning, to soverom, bad og vaskerom. Interiøret er lyst og delikat. Komforten er høy, blant annet med vannbåren gulvvarme i alle rom. Sommerstid er naturligvis Tankodden en perle. Den sjøglade kan ha båtsesong fra påske og til godt ut på høsten. Men også på vinteren er det blendende vakkert her. Stillheten, roen og vinterlyset er fortryllende. Solen som går ned over lave, furukledte åser. Utsikten til Søster fra en spasertur langs vannet. Vintervær sett fra en varm stue. Dette er svært flott! Til tross for nærheten til skjærgården er det relativt kort vei til Fredrikstad sentrum - ca. 8 minutter å kjøre. Til sentrum kan man også sykle på fine sykkelveier. Tankodden 13 er en topp moderne leilighet ved vannkanten med nærhet til byen. Fra sentrum er det ca. en time til Oslo med bil eller tog.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne boligen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, kommunal informasjon, informasjon fra forretningsfører, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2009.

BELIGGENHET

Tankodden ligger langs Vesterelva på Langøya, på Kråkerøys vestside. Med båt er Tankodden et ideelt utgangspunkt for turer ut Vesterelva, mot Øyenkilen, Strømtangen og Hvaler-skjærgården. Det er få minutters kjøring til fine badeplasser og fiskeplasser. Området er preget av ubebygd fjell og trær. Noen få minutter unna, ytterst på Langøya, er et stort friområde med bademuligheter. Det er forholdsvis kort vei til barnehage, skole og butikk. Til Fredrikstad sentrum er det ca. 8 minutters kjøring. Her møtes man av gratis byferge, et rikt utvalg av gode kafeer og restauranter, handlegater og kjøpesenter. Byen har et blomstrende kulturliv og sjarmerende nærområder. Til Oslo er det ca. en time med bil eller tog. Det er avgang med ekspressbusser til Oslo hver time, og flybussen til Gardermoen tar to timer.

AREAL AV BEBYGGELSE

BTA;BRA;P-ROM;S-ROM;99;93;93;0

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Bruksareal for hver etg. Andel P-ROM angitt som "herav P-ROM xxkvm. Areal av S-ROM Oppgis også.

RETNINGSLINJER FOR VISNINGER UNDER COVID 19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for arealangivelse

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGLSE/ BYGGEMÅTE

Bygningsmassen er fundamentert på oppfylte masser. Yttervegger i isolert bindingsverk med stående kledning. Flatt tak. Vinduer og terrassedør i pvc med trelags isolerglass.

STANDARD/UTSTYR

Leilighet i 1. etasje, i andre rekke fra vannet i elegant leilighetsbygg fra 2009. Boligen er gjennomgående lys og delikat. De store vinduene i stua slipper inn mye dagslys. Boligen består av åpen og lys stue/kjøkken, to soverom, bad og vaskerom. Deler av leiligheten har gjennomgått omfattende restaurering, og både bad og vaskerom var nytt i 2019. Standarden er svært god: stort, delikat kjøkken med integrert utstyr, lekkert bad og vannbåren gulvvarme i alle gulv. Overflater: malte vegger, malte tak, fliser og parkett på gulvene. Utgang til lun terrasse på ca. 20 m2 fra stua/kjøkkenet. Fra terrassen er det utsyn mot båthavna på Langøya, og man kan også se Vesterelva. Det er gassuttak på terrassen og gasspeis i stua. Downlights i alle rom.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Stort, delikat kjøkken med utgang til terrasse. Hvit innredning med mye skapplass og benkeplate i heltre. Integrert utstyr: induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Malte vegger og tak, parkett på gulvet. Ventilator. Kjøkkenet er åpent mot stua, og det er god plass til spisebord. BAD: Stort, lyst og lekkert bad, som var nytt i 2019. Inneholder badekar, veggklosset og innredning med vask. Veggene og gulvet er belagt med store rektangulære fliser. Malt tak. Opplegg til vaskemaskin. Sluk under badekaret, ventilasjon i taket. Gulvvarme og downlights. VASKEROM / TEKNISK ROM: Malte vegger og tak, fliser på gulvet. Utslagsvask. Sluk i gulvet. Ventilasjon i taket. Nytt i 2019.

OPPVARMING

Vannbåren gulvvarme i alle rom. Gasspeis i stue/kjøkken.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger takst fra Nedre Glomma Takst, datert 21.05.21. Verditakst 3 400 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Tankodden 13, 1679 Kråkerøy.

PARKERING

Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Leilighetskomplekset på Tankodden ligger, som navnet tilsier, på en odde som stikker ut i Vesterelva. Det går gangvei langs vannet på hele området og mellom byggene. Det er asfaltert rundt bygget. Ved leilighetens inngangsparti, på østsiden, er en liten treplatting med plass til utemøbler. Uteområdet på vest- og sørsiden (ut fra stua/kjøkkenet) består av en lun, hellelagt uteplass på 20 kvm og en liten gressflekk ved enden av bygget. Uteplassen er rammet inn av hekk. Det er mulighet for å leie båtplass på felles bryggeanlegg. Utvendige fellesarealer. Eier har garasjeplass og en bod i felles garasjeanlegg. Borettslaget har eiendomsrett til regulert område der det kan bygges åtte nye leiligheter.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

Ca. 8000 m2 felles eiertomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kommunale avgifter og eiendomsskatt inngår i fellesutgiftene.

ENERGIFORBRUK

10 124 kwh i 2020.

ENERGIATTEST

Rød E.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i et regulert område, Planid 0106447. Detaljregulering for Tankodden. Det er i henhold til vedlagte plankart avsatt plass til to bygg til( B og C). Borettslaget er hjemmelshavere. Eiendommen omfattes av kystsoneplan for Fredrikstad 2011 - 2023. Eiendommen omfattes av: Kommuneplan, navn: Kommuneplan Fredrikstad 2011 - 2023. Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.For eiendommen 425/305 ( Merket H i planen ) er det regulert til bolig og en utbygging av denne tomten må påregnes iht. til detaljreguleringsplanen som angitt ovenfor.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Det er restriksjoner forbundet til utleie. Det henvises til borettslagets vedtekter og borettsalgsloven.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1912/913040-1/86 Erklæring/avtale 2002/696-3/86 Bestemmelse om gjerde, 2004/3182-2/86 Best. om båt/bryggeplass 1912/913042-1/86 Rettigheter iflg. skjøte

LIGNINGSVERDI

Kr. 956 776,- som primærbolig Kr. 3 444 392,- som sekundærbolig

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prosp

KJØPERS OMKOSTNINGER

Gebyr for tilnglysing av skjøte;kr 430;Gebyr for notering av pant ( pr pant );kr 602,-

BORETTSLAGETS NAVN/ ORG.NR

Måkeveien Borettslag, org.nr. 993.796.158.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen inne bærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand og i boligsalgsrapport. Budgivere anses ved innlevering av tilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM VITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

FELLESUTGIFTER

Kr. 7 502,- pr. mnd. Inkluderer: renter og avdrag andel fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, tv og internett, akonto fjernvarme, byggforsikring, drift og vedlikehold av borettslaget (kr. 3 816,- er nedbetaling av fellesgjeld).

ANDEL AV BORETTSLAGETS FELLES GJELD

Fellesgjeld kr. 899 000,- pr. 01.04.21. Lån i OBOS-banken med restløpetid på 23 år og 11 måneder. Dagens rente er 1,80%.

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT/ KRAV TIL GODKJENNELSE AV NY ANDELSEIER

Borettslaget har bestemmelse om forkjøpsrett for sine medlemmer. Iflg. vedtekter skal ny eier godkjennes av borettslagets styre.

BORETTSLAGETS REGNSKAP, BUDSJETT, ÅRSOPPGJØR

Utskrift av borettslagets årsoppgjør m/ regnskap og budsjett, samt protokoll fra generalforsamling foreligger som del av prospektets vedlegg.

TILKNYTTET GARANTIORDNING

Borettslaget er tilknyttet sikringsfond/ garantiordning for andelseiernes evt. mislighold av fellesutgifter eller lign. Se egen informasjon i prospektets vedlegg.

INDIVIDUELL NEDBETALING AV FELLESGJELD

Borettslaget skal innføre IN-ordning.

SAMMENHENG MELLOM KJØPESUM OG FELLESGJELD.

For borettslagsleiligheter er den totale kjøpesum å forstå som summen av innskudd ( akseptert kjøpetilbud + omk. - les: det beløp kjøper selv må finansiere) og andelens andel av borettslagets felles gjeld ( her angis igjen andel felles gjeld ) .

KJØPERS OMKOSTNINGER FORBUNDET MED KJØP - KOMMER I TILLEGG TIL KJØPESUM/ AKSEPTERT BUD

Kjøpers omkostninger;;Tinglysing av borettslagsskjøte;Kr 430,-;Tinglysingsgebyr for kjøpers pant, pr pantetablering;Kr 602,-

SPESIELLE FORHOLD

Det har tidligere vært påvist og konstatert bygningsmessige mangler i borettslaget. Borettslaget har tidligere rettet søksmål og krav om erstatning overfor en av leverandørene i prosjektet, etter at utbyggerselskapet gikk konkurs. Søksmålet med krav om erstatning førte ikke frem.

Omkostninger
3 400 000,- (Prisantydning)
899 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 299 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
1 132,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 300 132,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Tankodden 13

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210058
PrisantydningNOK3,400,000.00
Samlet sumNOK4,299,000.00
Total kostnadNOK4,300,132.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22