Flott og påkostet enebolig ved "Vollæne" - Gamlebyen

Flott og påkostet enebolig ved "Vollæne" - Gamlebyen

  • Adresse Nabbetorpveien 9, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK6,000,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 303, bruksnummer: 699
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 260 m2 / BTA 283 m2 / PROM 188 m2
4 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
F Energimerke F YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Arkitekttegnet enebolig attraktivt beliggende ved Gamlebyens vollgraver og Gudeberg skole. Nydelige uteområder og fri utsikt mot friområder og elvebredden. Boligen som er bygget på 1970- tallet og gir et klassisk uttrykk er nylig modernisert og tilpasset nåtidens krav til arkitektur og rominndelinger. Huset er bygget med alt på ett hovedplan (som forenkler bosituasjonen over tid) samt innredet loft og råkjeller - hovedplanet består i stor stue og spisekjøllen med hver sin med skyvedør og enkel adkomst til overbygget terrasse, soverom med walk-in-closet og bad, gjestetoalett og romslig hall. Kort gangavstand til Gamlebyen med diverse servicetilbud og gratis ferge til sentrum/Kråkerøy/Gressvik og nærbutikk. Nydelige turområder og Golfbane på Østsiden. Kort kjøretur til Torsneslandet med badeplasser og turstier. Parkmessig opparbeidet tomt som grenser til grønne friområder.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1972.

BELIGGENHET

Boligen ligger sentraltt på Østsiden, rett ved Gamlebyen - en høyt aktet festningsby og turistatraksjon. Med sine voldgraver og brosteinbelagte gater og pitoresque, gammel bebyggelse byr Gamlebyen på en helt enestående atmosfære. Gamlebyen er en historisk, idyllisk liten by innenfor det gamle festningsverket tilknyttet Kongsten fort - og er i seg selv et stort museum med et yrende liv, med fortausrestauranter, kafeer, gallerier og et bredt utvalg av forretninger. Gamlebyen er åsted for en rekke kulturelle arrangementer og begivenheter, fra gateteater til populære frihandelstorg. Fra boligen har du gangavstand til alt; det populære Kongstenbadet og Kongsten Fort, barneskole, barnehage, matbutikker, jernbanen, byfergene og nevnte Gamlebyen. Eiendommen ligger i usjenert og stille boliggate med gamle villaer og lite trafikk. Eiendommen grenser til trafostasjon.

VEIBESKRIVELSE

Kjør over Fredrikstadbrua og ta til høyre mot Gamlebyen i rundkjøring - ta så første til høyre (Nabbetorpveien). Eiendommen ligger så straks på venstre side av veien.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
U. etg 83 72 0 72
1. etg. 130 120 120 0
2. etg. 70 68 68 0
Sum enebolig 283 260 188 72
Garasje 24 21 0 21
Sum alle bygninger 307 281 188 93

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Huset står trolig på leire med lettklinkermur og virker stabilt. Ny drenering i 2011. Byggemåte er bindingsverk og veggene skal være isolert med 10cm mineralull. Liggende kledning fra byggeår - denne er skrapet og malt i 2019/2020. Foruten den doble inngangsdøren så er alle vinduer og terrassedøren nye i 2015. Saltak med teglstein og to nye takvinduer (2020).

INNEHOLDER (fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940)

1. etasje: Gang, hall, stue, kjøkken, soverom, soverom/garderobe, bad og wc (p-rom). 2. etasje: Loftstue og to soverom (p-rom). Kjelleren innehar gang/hall, to boder og fyrrom/teknisk rom (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Boligen holder en god, gjennomgående standard. Byggeår er 1971, men siden den gang har det vært gjort flere utskiftninger og vedlikeholdsarbeider, bla så sent som i peripoden 2015-2020. Hele første etasje er restaurert og ombygget - det er bla etablert store skyvedører i både stue- og kjøkkendel - som bidrar til en sømløs overgang mellom inne og ute. Vannbåren gulvvarme i 1. etasje. Gulver er belagt med fliser og Parkett. Malte vegger og himlinger.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Flott kjøkken med masse skap- og benkeplass. Rommet er stort og lyst med plass til kjøkkenbord og det er egen utgang til terrassen fra spiseplassen. Innredningen er fra Ikea (2015) og det er benkeplate i stein med integrert induksjonstopp (80 cm). Det er også integrert stekeovn, mikro/stekeovn, kjøleskap, fryseskap og kaffemaskin. Det er flislagt mellom over- og underskap. Kjøkkenet ligger fint til med tilknytning til stue og inngangspartiet. Det er valgt delikate farger som passer godt sammen; sort, lys brun, grått og beige. Badet er nytt i 2015 og er flislagt. Her er det dusj, veggklosset og stor innredning med vask med opplegg til vaskemaskin. Det er downlights i taket og gulvvarme. Gjestetoalettet er også nytt i 2015. Rommet er flislagt og det er veggklosset og innredning med vask. Gulvvarme.

OPPVARMING

Det er vannbåren gulvvarme via varmepumpe (luft/vann) i hele 1.etasje. Peis i stue. Varmepumpe i 2. etasje (luft/luft).

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra takstmann Svein Nesøen, datert 9. november 2010. Verditakst kr. 6 000 000,-.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Nabbetorpveien 9, 1632 Gamle Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Parkmessig opparbeidet tomt med gressplen, prydbusker og noen trær. Gårdsplass med goder parkeringsmuligheter er nylig asfaltert. Stor terrasse som dels er overbygget, platting og gressplen gir eiendommen gode og brukervennlige uterom. Tilhørende garasje står ikke på tomten -d enne må flyttes når det forlanges av kommunen, se erklæring/avtale 1971/3463-1/86 i grunnboken vedlagt.

TOMTENS AREAL

931 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt.

FESTEAVGIFT

Kr. 5 215,-.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

1. april 2051. Mulighet for innløsning ved forespørsel.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavgiften reguleres hvert 20. år, neste gang i 2031 etter KPI.

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 16 645,- inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

12000 kwh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Gul F.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen er ikke regulert. Planer om utbygging av Gudeberg skole (ikke nærmeste nabo).

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boehnhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse av 19.04.1972 .

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1971/1114-2/86 Festekontrakt - vilkår 1971/3463-1/86 Bestemmelse om flytting av garasje

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2018 som primærbolig var kr. 458 014,- og som sekundærbolig kr. 1 648 851,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
6 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
150 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000,-))
--------------------------------------------------------
151 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 151 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200224
PrisantydningNOK6,000,000.00
Samlet sumNOK6,000,000.00
Total kostnadNOK6,151,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Fra
23.11 17:00
Til
23.11 18:00

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92