Svært hyggelig og pen 3-roms på 60 kvm. Nær marka - Trara, sentrum

Svært hyggelig og pen 3-roms på 60 kvm. Nær marka - Trara, sentrum

SOLGT

  • Adresse Trarastien 1, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK3,200,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 759
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 61 m2 / BTA 65 m2 / PROM 61 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
C Energimerke C RED
Energimerke

SAMMENDRAG

Nær Bratliparken og Fredrikstad-marka ligger denne koselige leiligheten, i en modernisert forretningsgård som nå er firemannsbolig. Boligen ligger i 1. etasje, med vestvendt balkong mot fredelig gatetun. Leiligheten har en meget god planløsning. Den inneholder: entré, stue/ kjøkken, to soverom og bad/wc/vaskerom. Standarden er god, og innredningen er både smakfull og hjemmekoselig. Dette er en svært hyggelig leilighet, som med sine 60 kvm er akkurat passe stor for mange. Uteområdene er barnevennlige. Det er gangavstand til Trara skole, barnehage, Glemmen vgs. og matbutikker. På den andre siden av Traraveien strekker store grøntområder seg over i Bratliparken og til inngangen til Fredrikstad-marka. Det er gangavstand til Fredrikstad sentrum.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

Opprinnelig oppført i 1947. Omfattende ombygget i 2010.

BELIGGENHET

Trarastien 1 ligger på sentrumsnære Trara, i et hyggelig smågatemiljø med hovedsakelig eneboliger. 50 meter fra boligen ligger den vakre Bratliparken, en tilbaketrukket perle av en park i Fredrikstad. Videre nordover er det en rask gåtur til Fredrikstad-marka. Til Fredrikstad sentrum er det 1 kilometer, og veien dit går raskt med bil eller sykkel, eller til fots. Eiendommen ligger med andre ord ypperlig til for den som ønsker kort vei til både bysentrum og skog. Det er kort vei til Trara skole, barnehage, Glemmen vgs. og til flere matbutikker. Foruten den korte avstanden til sentrum er det bare en svipptur til det store handelsområdet i Dikeveien. Til sykehuset på Kalnes er det 20 minutters kjøring.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg Glemmengata til Røde Mølle og følg Traraveien nordover, oppover forbi Glemmen vgs. og opp gjennom alleen. Sving til høyre inn i Trarastien. Her ligger eiendommen rett frem.

AREAL AV BEBYGGELSE

BTA;BRA;P-ROM;S-ROM;65;61;61;0

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Gang/hall, bad, to soverom, kjøkken og stue (alle p-rom). Bod i underetasjen og felles utebod.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Trarastien 1 var tidligere en traust butikk- og boligeiendom. Trara Handel - en typisk bydelsbutikk hadde tilhold i første etasje. Eiendommen har de siste par årene etter kyndig bistand fra SG arkitekter endret sitt uttrykk fra traust til en friskere og mer moderne fremtoning. Gjennom en omfattende og dyptgående rehabiliteringsprosess har eiendommen i løpet av 2010 fått demontert og fjernet hele sin takkonstruksjon og sine øvrige bestandeler helt ned til de gamle tømmerkonstruksjonene i ytterveggene. Etter at arkitektene hadde designet og laget sin plan for eiendommen ble eiendommen bygget opp på ny utenfor den gjenværende konstruksjonen. Dette arbeidet omfattet en helt ny takkonstruksjon og et romslig og lyst trappehus som i dag utgjør byggets felles inngang. Innvendige vegger er ført opp i nye kontsruksjoner og tilsvarende er etasjeskillere. Innvendige og utvendige overflater er i sin helhet fra 2010 og alle innvendige elektro- og rørarbeider er innstallert som nye innstallasjoner. Bygget er isolert i etasjeskillere og skillevegger mellom leiligheter for lyddemping. Yttervegger er dels isolert fra innsiden og dels fra utsiden og innsiden med varierende tykkelse. Isolasjonstandard avviker fra gjeldende byggeforskrifter for nye bygg. Utvendig kledning og vinduer er nye, moderne konstruksjoner. Utvendige balkonger er av galvaniserte stålkonstruksjoner påmontert fasadene. Tak er belagt med håndfalsede stålplater - en god og varig løsning. Bygget har et spennende arkitektonisk uttrykk.

STANDARD/ UTSTYR

Bygget ble gjennomgripende rehabilitert i 2010, og alt ved leiligheten var nytt da. Leiligheten er godt vedlikeholdt, og standarden er god. Vegger, tak og lister ble malt i 2018. Plassen er godt utnyttet - de 60 kvadratmeterne føles romslige. Det er heltre bordulv i alle oppholdsrom, noe som gir en lun følelse. I stua og kjøkkenet gir høye vinduer og to verandadører godt med dagslys. Fliselagt bad med både badekar og dusj. Hyggelig kjøkken med heltre benkeplate og skap som går opp til taket. Entreen har stor skyvedørsgarderobe. Eier disponerer bod i kjelleren og biloppstillingsplass utendørs. Solrik balkong.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Kjøkkenet inngår i åpen løsning med stua. Hvit innredning med følgende integrerte utstyr: stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Ny kran i år. Den flotte benkeplaten i heltre og de brune mosaikkflisene mellom benk og overskap harmonerer godt med gulvet, som er i heltre. Malte vegger og tak. Ventilator. BAD: Romslig og delikat badeværelse med stor dusj, veggklosett, badekar, innredning med vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Varmekabler. Fliser på vegger og gulv, malt tak. Elektrisk vifte i tak over vaskemaskin. Sluk i dusjen.

OPPVARMING

Leiligheten er basert på elektrisk oppvarming med elektriske panelovner. El. varmekabler i baderomsgulv.

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger takst fra Svein Nesøen, datert 09.11.20. Verditakst 3 200 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Trarastien 1, 1605 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Firemannsboligen har felles gårdsplass som er asfaltert og steinlagt. Eier disponerer en biloppstillingsplass her. Bak huset er en stor, hyggelig hage som alle beboerne kan benytte seg av. Her er busker, bærbusker, frukttrær og andre trær, hagebord og en platting til felles bruk. Hagen er gjerdet inn - delvis med stakittgjerde, og delvis med nettinggjerde. Det er en smijernsport inn til hagen fra nordsiden. Tomten er flat. Leiligheten har en balkong på ca. 6 kvm mot sørvest.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

Eiet fellestomt. 667,5 kvm

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

9791,- pr. år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Oppdateres.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest rød C.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet med innvendig og utvendig røropplegg fra 2010

REGULERINGSFORHOLD

Omfattesav reguleringsplan for Solheisveien-Traraberget.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Leiligheten kan leies ut.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Ingen tinglyste heftelser/rettigheter.

LIGNINGSVERDI

Kr. 622 654,- som primærbolig Kr. 2 241 553,- som sekundærbolig

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

:;;Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum;2,5 %;Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte;Kr 525,-;Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon;Kr 697,-

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Eierseksjonssameie Trarastien 1, org.nr. 996 305 953.

SEKSJONENS ANDEL AV FELLES GJELD

Ingen gjeld.

FELLESUGIFTER PR MND

967,- pr. mnd. Inkluderer: Strøm fellesareal, bygningsforsikring, vedlikehold/utbedringer.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Ligger vedlagt salgsoppgaven.

Omkostninger
3 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
77 500,- (Dokumentavgift)
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
78 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 278 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61200221
PrisantydningNOK3,200,000.00
Samlet sumNOK3,200,000.00
Total kostnadNOK3,278,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22