Hyggelig enebolig på stor, solrik tomt - Årum, Borge

Hyggelig enebolig på stor, solrik tomt - Årum, Borge

  • Adresse Årumveien 5, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK3,700,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 643, bruksnummer: 16
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 178 m2 / BTA 191 m2 / PROM 148 m2
3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad

SAMMENDRAG

Årumveien 5 er en hyggelig retro enebolig som kan utvikles. Huset ligger i et boligområde i skjønne omgivelser på Søndre Årum, midt i et flott jordbrukslandskap på grensa mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Boligen er fra 1958. Den har blitt bygd på og pusset opp i årenes løp, og består nå av delvis originalt interiør med nye eller nymalte overflater. Standarden er relativt enkel, blant annet med eldre kjøkken og bad, men boligen er pen. Det bør gjøres noen utbedringer - blant annet må vinduer og deler av kledningen byttes. Hvis man legger inn innsatsen, får man et veldig koselig hus i god stand! Stort loft og kjeller under deler av boligen. Eiendommen har stor terrasse mot vest, og en stor hage. Det er kort vei til barneskole, barnehager og butikker. E6 er like ved, og Årum ligger sentralt til mellom Østfold-byene. Det er bussforbindelse til Fredrikstad og Sarpsborg sentrum i nærheten.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca. 1958.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger landlig til på Årum, i ytterkanten av den østre delen av Fredrikstad kommune. Kommunegrensa til Sarpsborg er få kilometer unna, og E6 passerer 500 meter bortenfor. Til tross for nærheten til motorveien oppleves området som rolig og fritt. Boligen er del av et eldre, etablert boligfelt som ligger som en øy i et stort område med dyrket mark. Eiendommen ligger på en ås, og har flott utsyn til landskapet omkring med buktende jorder og åser. Det er flott å følge med på hvordan grøden spirer, gror og høstes gjennom årstidene. Det er lite trafikk i boligområdet, som i stor grad består av eneboliger med store hager. Det er gang- og sykkelvei fram til Årum barneskole (1.-7. trinn), som ligger ca. 1,5 km unna, på nordsiden av Sarpsborgveien. Ungdomstrinnet er på Borge ungdomsskole, 10 minutters kjøring med bil/skolebuss. Borge ungdomsskole var ny i 2016. Det er kort vei til idrettsanlegg og butikker - bare noen minutter på E6 til det store handelsområdet på Tunejordet. Årum ligger sentralt til mellom Østfold-byene. Fra eiendommen er det 15 minutters kjørevei til Fredrikstad sentrum og snaue 10 minutter til henholdsvis Sarpsborg sentrum og sykehuset på Kalnes. Fra E6 er det 20 minutter å kjøre til Halden. Fine turområder. Bussforbindelse til Fredrikstad og Sarpsborg sentrum i nærheten.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 150 141 141 0
Kjeller 41 37 7 30
SUM 191 178 148 30
Garasje 38 34 0 34

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig bygget over ett plan med kjeller.Huset er sannsynligvis fundamentert på fjell og steinfylling til fjell. Grunnmur av betong og lettklinker. Yttervegger i bindingsverk. Det skal være blåst inn isolasjon i eldre del. Tilbygg har 10 cm mineralull. Stående tømmermannskledning. Liggende kledning i gavler. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med bordtak, sløyfer, lekter og betongstein. Taket er isolert med glassvatt på eldre del, og mineralull på tilbygg. Eldre vinduer. Garasjen er bygget mot huset og har vegger av lettklinekrblokker og pukket dekke. Lecablokker og betong i dekke over. Det er takterrasse å garasjen. Eldre vippeporter.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Hall, gang/hall, stue, kjøkken, bad, wc og tre soverom (alle p-rom). Nedgang til kjeller (s-rom). Kjeller: Vaskerom (p-rom). Tre boder (s-rom). Garasje med takterrasse: To biloppstillingsplasser (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Eiendommen består av enebolig tegnet av Leif Lindgren fra 1958, med kjeller under deler av huset og en dobbelgarasje som er bygd inntil huset. Boligen har blitt delvis pusset opp over årene. En del av innredningen er original, og mye er dette er både fint og særegent - som plassbygde skap, dører med glassvindu og skuffer/skap som er innfelt i veggen. Bad og kjøkken er av eldre modell, men overflatene er pent malt. Stor og lys stue med peis. På gulvene er det lagt laminat, og originale bordgulv har blitt malt. Vegger: malte panelplater, tapet, malt panel og malte vegger. Tak: malte plater, malt panel og malte taker. Det må regnes med noe oppussing og renovering. Kledningen er i varierende stand, noe er dårlig. Eldre ytterdører og vinduer, råte i deler av dette. Noe fukt i kjeller/krypkjeller. Taktekke med renner og beslag er av nyere dato.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Retro kjøkken med innredning fra da boligen var ny. Innredningen er malt, og noen av frontene har muligens blitt byttet ut. Fine skråskap. Skuffer og overskap ved siden av komfyren er av nyere modell. Malte vegger og tak, laminat på gulvet. Ventilator. BAD: Eldre bad med dusjkabinett, innredning med vask og opplegg til vaskemaskin. Malte respatexplater på veggene, malt belegg på gulvet, malte plater i taket. Sluk i gulvet. Ventilasjon i veggen. VASKEROM: Pussede murvegger, betonggulv, eternittplater i taket. To støpte kummer. Originalt sluk i gulv. Rått/fuktig her. TOALETTROM: Wc og vask. Malte vegger og tak, belegg på gulvet. Ventilasjon i veggen.

OPPVARMING

Det er installert to varmepumper. Peis i stuen.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport fra Nedre Glomma Takst AS, datert 24.26.21.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Årumveien 5, 1659 Torp.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Litt over 1 mål stor tomt, som er rektangulær og fint oversiktlig. Eiendommen ligger i en ås, og tomten skråner i retningen øst-vest. Fra husets stue og veranda mot vest er det flott utsikt utover jordbrukslandskapet omkring, og sola står på helt til den går ned over åsene om kvelden. Det er noe gressbakke foran huset, og en stor gressplen bak huset. Denne er delvis rammet inn av hekk og gjerde. I denne hagen er det fine muligheter for å lage f.eks. kjøkkenhage. Gruset oppkjørsel og gårdsplass. Det er dobbel garasje på framsiden av huset, som i dag brukes til oppbevaring av annet enn biler. Betongtrapp og platting ved inngangen. Betongterrasse på ca. 45 kvm, for det meste oppe på garasjen. Det er noen trær og busker på tomta.

TOMTENS AREAL

1078 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 18 224,- pr. år inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Oppdateres.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje F.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Regulert til bolig i reguleringsplan 144 for nordre Borge.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med èn godkjent bruksenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1986/405407-1/86 Erklæring/avtale 11.12.1986 Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:643 Bnr:11 Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet.

LIGNINGSVERDI

Kr. 841 211,- som primærbolig Kr. 3 028 358,- som sekundærbolig

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
3 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-))
--------------------------------------------------------
93 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 793 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Årumveien 5

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210111
PrisantydningNOK3,700,000.00
Samlet sumNOK3,700,000.00
Total kostnadNOK3,793,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22