Pen enebolig med innredet leilighet i 2. etasje - Sentrum

Pen enebolig med innredet leilighet i 2. etasje - Sentrum

  • Adresse Fagerliveien 31, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK5,500,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 208, bruksnummer: 1
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 236 m2 / BTA 248 m2 / PROM 171 m2
3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G Energimerke G YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Oppusset enebolig i Fagerliveien på Karivoll, i gangavstand til Fredrikstad sentrum. Dette er et etablert boligområde med boliger fra hovedsakelig 40- og 50-tallet. Det hvite trehuset er fra 1945, plassert på solid grunnmur av granitt og rammet inn av vakre gjerdestolper. Store deler av boligen har blitt pusset opp de siste årene, og interiøret er lyst, pent og moderne. Boligen har to etasjer med kjeller. Eier leier ut en leilighet i 2. etasje. Kjelleren har mange boder, vaskerom og plass til hobbyrom. Eiendommen har en stor og fin tomt med barnevennlig hage, garasje og et lite innredet anneks. I nærområdet ligger Bingedammen og Mørkedalen: et naturområde som nærmest er en skjult perle i Fredrikstad, og som har et stort naturmangfold. I sykkelavstand ligger sentralidrettsanlegget på Lisleby. Fagerliveien 31 er en hyggelig eiendom, en kilometer nord for Fredrikstad sentrum.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca. 1945.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i området Karivold en kilometer nord for Fredrikstad sentrum. Dette er et etablert boligområde med relativt lite trafikk. Ned til sentrum kan man både gå og sykle. En kilometer motsatt vei ligger sentralidrettsanlegget på Lisleby, hvor det er stor aktivitet med idrett store deler av året. I nærområdet ligger Bingedammen og Mørkedalen: et naturområde med et stort naturmangfold. Blant annet rådyr, rev, frosk og hakkespetter bor der. Nærmeste matbutikker er Rema på Hassingen og Meny på Wilbergjordet. Skoler og barnehage ligger i gang- og sykkelavstand. Det er ca. 5 minutter å kjøre til handelsområdet i Dikeveien. Busstopp til Fredrikstad sentrum i nærheten

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 118 108 105 3
2.etg. 58 56 56 0
Kjeller 72 72 10 62
SUM 248 236 171 65
Anneks 19 17 0 17
Garasje 20 17 0 17

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig bygget over to plan med kjelleretasje. Huset har ukjent byggegrunn. Sannsynligvis på fjell. Grunnmur av granitt og betong. Yttervegger sannsynligvis i plank, med stående lekteklednign. Takkonstruksjon av typen saltak, med bord undertak, tekket med betongstein. Nytt taktekke i 2009/2010. Vinduer i pvc, og i 2-lags isolerglass. 2. etasje har nye vinduer fra 2017, og 1. etasje fra 2015. Eldre vinduer i kjelleren. Annekset har stående lektekledning og pulttak med bølgeplater av eternit. Vinduer med tolags isolerglass. Garasjen har betongdekke og pussede murvegger. Pulttak med bølgeplater av eternit. Ny vedlikeholdsfri leddport med el-åpner. Det er lagt klar for elbil-lader

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang, hall, kjøkken, bad, stue og to soverom (alle p-rom). Nedgang til kjeller (s-rom). 2. etasje: Oppgang, kjøkken, bad, stue og soverom (p-rom). Kjeller: Vaskerom (p-rom). Gang og div. boder (s-rom). Anneks: Rom med kjøkkenkrok, bad og et rom (s-rom). Garasje (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Husets 1. og 2. etasje har til sammen 3 soverom, 2 bad og 2 kjøkken. I dag leies 2. etasje ut som leilighet. Boligen ble i hovedsak pusset opp i 2016, og har pene, lyse overflater. Det har vært gjort en god jobb med å åpne rommene slik at lyset får slippe godt til, men uten at det føles altfor åpent. I kjelleren er det mye lagringsplass, og også mulighet for å innrede hobbyrom e.l. Her er vaskerom og mange boder. Overflater: Malt panel, malerstrie, malt tapet og malt MDF-panel på vegger. Laminat på gulvene (nye laminatgulv i 2. et. i 2018). Malt panel, malte plater og malte tak. Ny terrassedør og vinduer i 2. et. i 2017. Det meste av vinduer i 1. et. er trevinduer fra 2015. Nytt taktekke med renner og beslag ca. 2009-2010. Original kledning, denne er i noe varierende stand. Varmepumpa i stua 1. et. er fra 2018. Ny garasjeport med elektrisk åpner i 2019. Annekset inneholder hybelkjøkken, stue/soverom og bad. Malt panel på vegger og tak i bad, fliser på gulvet. Dusjkabinett, wc og skap med vask. Annekset har enkel standard.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN 1. ET.: Romslig kjøkken fra 2016. Skapene går opp til taket, og det er god plass til spisebord. Gråmalt innredning med integrert utstyr: platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikroovn og kjøle-/fryseskap. Malt panel på veggene, laminat på gulvet, malt MDF-panel i taket. Stålventilator. KJØKKEN 2. ET.: Hyggelig kjøkken under skråtak. Hvit laminatinnredning med benkeplater fra 2018. Ventilator. Hvitevarer følger ikke med. Malt panel på vegger og i taket. Nytt laminatgulv. Kaldt-/varmtvann er koblet motsatt. BAD 1. ET.: Fra 2010. Stort, lyst og pent. Dusjkabinett, wc, innredning med vask og opplegg til vaskemaskin. Det er fliser på vegger og gulv, malt MDF-panel i taket. Sluk under kabinettet. Varmekabler. Downlights. Elektrisk vifte i veggen. BAD 2. ET.: Dusjkabinett, wc, innredning med vask og opplegg til vaskemaskin. Malt panel på vegger og tak, fliser på gulvet. Varmekabler. Sluk under kabinettet. Ingen ventilasjon. VASKEROM (kjeller): Malt granitt og murvegger, betongdekke, malt pusset tak. Skyllekum og noe innredning. Sluk i gulvet. Ventilasjon i veggen.

OPPVARMING

Peisovn i stuen i 1. etasje og vedovn i stuen i 2. etasje. Eldre vedovn i kjelleren. Varmepumpe i stuen i 1. etasje. Varmekabler på bad. Panelovner forøvrig.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Svein Nesøen, datert 17.02.2021. Verditakst kr. 5 300 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Fagerliveien 31, 1605 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Stor og pen tomt på 1,3 mål. Det meste av arealet ligger på baksiden av huset, hvor hagen er delt opp i flere seksjoner oppover i terrenget. Her er det solrikt og åpent, men godt skjermet for innsyn. Hagen har plen, busker og noen frukttrær. Det er også en del naturtomt i bakkant. Gruset gårdsplass. Fin veranda foran huset med utgang fra stua. Mot naboeiendommene er det henholdsvis høy tujahekk og høyt, tett gjerde av tre. Bak på tomta står et anneks. Det flotte gjerdet ut mot veien er en kombinasjon av murte granittstolper og stakitt.

TOMTENS AREAL

1307 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt.

FESTEAVGIFT

15 055,- pr. år.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Utløper i 2142.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Reguleres ihht konsumprisindeks.

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

23 238,- pr. år inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

17 950 kwh i 2020.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest gul G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i uregulert område. Omfattes av kommuneplanen Fredrikstad 2020- 2032 med formål bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med èn godkjent bruksenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest fra 1947.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Festekontrakt tinglyst 07.01.1943. Nye vilkår til festekontrakt tingluyt 01.06.1955.

LIGNINGSVERDI

Kr 866 155 for 2019

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr X

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
--------------------------------------------------------
138 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 638 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Fagerliveien

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210012
PrisantydningNOK5,500,000.00
Samlet sumNOK5,500,000.00
Total kostnadNOK5,638,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22