Stor, elegant og innholdsrik villa - solrikt og barnevennlig - Falchåsen, Fredrikstad

Stor, elegant og innholdsrik villa - solrikt og barnevennlig - Falchåsen, Fredrikstad

  • Adresse Humleveien 20,Fredrikstad
  • Prisantydning NOK 11,800,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer:203, bruksnummer:302
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA338 m2 / BTA m2 / PROM330 m2
3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
E EnergimerkeEYELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Dette er en stor og innholdsrik enebolig beliggende i barnevennlige omgivelser i et av byens ettertraktede villastrøk, en kort spasertur fra skolen og idrettsplassen - en kort sykkeltur fra sentrum og jernbanestasjonen.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1985

BELIGGENHET

Eiendommen ligger solrikt og barnevennlig - øverst og i skillet mellom det som omtales som "nye" og "gamle" Falchåsen. Falchåsen er et ettertraktet villastrøk med bebyggelse fra 1970 og 1980-tallet beliggende snaue to km nord for Fredrikstad sentrum. Dette er barnevennlige omgivelser med rolige boliggater, lekeplasser og kort vei til naturen. Her har barna kun en kort spasertur til skolen og man kan velge blandt flere nærliggende, velassorterte dagligvareforretninger. Humleveien ligger innerst i en gatesløyfe som er stengt for gjennomgstrafikk. De lokale lekeplassene er populære for ballspill og lek om sommeren og om vinteren islegges det en liten bane i regi av lokale ildsjeler. En liten sykkeltur unna, i hver sin retning, ligger henholdsvis Fredrikstad sentrum og inngangen til Fredrikstad-marka. Fra Falchåsen er det også kort kjørevei til handelsområdet i Dikeveien på Rolvsøy. Fra eiendommen tar det ca 7 minutter med bil til Fredrikstad Jernbanestasjon og 20 minutter til E6 og Sentralsykehuset ved Kalnes.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg RV 109 retning noen hundre meter i retning Sarpsborg, frem til Glemmen vgs. Sving til høyre inn på Hassingveien ved Glemmen VGS. F ølg Hasingveien et par hundre meter frem og sving til venstre opp i Fagerliveien. Følg Fagerliveien 750 meter og Lisleby Alle ca 300 meter. Sving inn til venstre på Haugerudveien og følg veien ca 300 meter opp til Humleveien. Eiendommen ligger på høyre side. Veien er steng for gjennomkjøring til/fra Syenittveien.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje;BRA;P-ROM;S-ROM;1.etg.;194;186;8;2. etg.;144;144;0;SUM BOLIG;338;330;8;Garasje 1. etg.;23;-;23;Garasje loft.;14;-;14;SUM GARASJE;37;-;37

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Humleveien 20 er en stor og innholdsrik enebolig med frittstående garasje/carport med innredet loft. Bebyggelsen er oppført midt på 1980 talllet, i trekonstruksjoner over støpt plate på mark. Boligen er bygget med korsformet fotavtrykk med fire gavler orientert mot hver sin himmelretning. To fløyer har overbyggete balkonger i andre etasje. Utvendig er boligen kledd med en kombinasjon av trekledning og teglsteinsforblendning. Tak er tekket med betongtakstein. Bygget for carport og garasje har innredet loft med utvendig trappeaskomst. Bygget i trekonstruksjoner og med tak tekket av betongtakstein.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje ( Alle rom som ikke er beskrevet som S-rom er P-rom): Entre/hall, tre stuer, spisestue, kjøkken med plass tli spisebord, vaskerom, wc, bod (s-rom) og fyrrom (s-rom). Andre etasje inneholder: Trapperepot med gang som leder til stue ( alternativt stort soverom ) hovedsoverom med eget bad/wc og badstue, to barnerom, felles dusjbad/wc, to garderoberom der det innerste alternativt kan fungere som soverom. Garasjebygget innneholder en innvendig biloppstillingsplass og en biloppstillingsplass under carport. Utvendig trapp leder til innredet loftetasje.

STANDARD/ UTSTYR

Boligen kjennetegnes av store rom med god takhøyde som gir følelse av volum og god komfort. Gulv er belagt med keramiske fliser, fliser av marmor og Ottaskifer - og enstavs eikeparkett. Vegger er belagt med malt tekstiltapet og malte, glatte flater, keramiske fliser og panel. Tak har malt panel og malte, glatte overflater.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er utstyrt med en elegant og innholdsrik innredning fra Kvik, ny i 2019. Innrdningen er utstyrt med hvitevarer fra Siemens Studio-line. 90 cm keramisk flexinduksjonstopp, to stekeovner med wifi-styring (stek, micro, damp), montert sde om side i benkehøyde, oppvaskmaskin, ventilator, kjøl/frys og vinskap. Hovedbadet (nytt i 2009) i andre etasje er stort og utstyrt med servanskap i bjerkefiner, doble stålservanter, badekar, wc, bidet og dusjkabinett og direkte inngang til badstue. Felles dusjbad i andre etasje (nytt i 2020) har servantskap, wc og dusjkabinett. Gjestetoalett i første etasje har servantskap og wc.

OPPVARMING

Boligen har vannbåren gulvvarme i de fleste rom i første etasje og til radiatorer i andre etasje. Varmekilden er varmepumpe luft til vann. Badene har elektriske varmekabler, ikke vannbåren varme. Hovedbadet i andre etasje har el. varmekabler i kombinasjon med radiator. Boligen har tre ildsteder, ett på kjøkken og to i stue. Fordelt på to pipeløp.

TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport fra Grydeland takst as, datert. 8. juli 2022. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 37 ulike bygningsdeler. Branntekninskeforhold Radon har TG0. 20 bygningsdeler har angitt TG1. 10 bygningsdeler har angitt TG2.. 2 bygningselementer har angitt TG3. 3 bygningselementer har angitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

BYGNINGSDELER SOM HAR ANGITT TG2

Taktekking, mer enn halvparten av forventet levetid. Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet levetid. Ytterdør: Mer enn halvparten av forventet levetid. Bad i andre etasje: Mer enn halvparten av forventet levetid. Det foreligger ikke dokumentasjon for oppbygging av baderomsgulv. Innvendige vannledninger og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet levetid. Vannbåren varme; Mer enn halvparten av forventet levetid. Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid.

BYGNINGSDELER SOM HAR ANGITT TG3

Det foreligger ikke dokumentasjon for vaskerommets oppbygging. Oppfyller ikke dagens krav. Det foreligger ikke dokumentasjon for dusjbadets oppbygging.

BYGNINGSDELER SOM HAR ANGOTT TGIU

Takkonstruksjonen er ikke tilgjengelig for undersøkelse. Det er ikke tatt hull for fuktmåling til baderom. Kjølerom ( bod ) er ikke i bruk.

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Humleveien 20, 1619 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eiendommen har en stenbelagt gårdsplass med gangveier frem til inngangspariet og frem til du ulike uteplassene. Hagen er planert og opparbeidet med gressplen og et stort mangfold av planter. Her finner du en rik flora og variasjon av prydplanter, bærbusker og enkelte frukttrær. Tomten er innhegnet med høye, vintergrønne hekker som gjør tomten privat og skjermet fra innsyn.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

1076 kvm - Selveier.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 18 390,-

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Strømforbruk i perioden juni 2021 til juni 2022 var ca 20 100 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Gul E.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 184, Falchåsen Syd, vedtatt 11.9.1984. Formål: Boliger. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. I kommuneplanens arealdel for 2020-2023 avsatt til bebyggelse og anlegg, med båndlagte områder. Eiendommen ligger innenfor en trasse som i kommunedelplanene er båndlagt for ny Intercity linje mellom Fredrikstad og Sarpsborg. I dette området underjordisk.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.10.1987. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1998, jf. plan- og bygningsloven §21-10.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1985/4909-2/86 Erklæring/avtale. Plikitg medlemskap i huseierforening/velforening bestemmelse om adkomst, anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Eiendommen har andel i realsameie for diverse restarealer i byggefeltet.

REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

EIENDOMMEN SELGES ETTER AVHENDINGSLOVENS REGLER.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
295 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 800 000,-))
--------------------------------------------------------
296 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 096 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Humleveien 20 Salgsoppgave med vedlegg

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61220101
PrisantydningNOK 11,800,000.00
Samlet sumNOK 11,800,000.00
Total kostnadNOK 12,096,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25