Sjelden mulighet: stor, praktfull trevilla i jugendstil fra 1913. Raffinert interiør. Vakker frodig hage.

Sjelden mulighet: stor, praktfull trevilla i jugendstil fra 1913. Raffinert interiør. Vakker frodig hage.

  • Adresse Kjølberggaten 26, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK11,000,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 609, bruksnummer: 1
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 618 m2 / BTA 641 m2 / PROM 367 m2
7 Soverom
Soverom
3 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Dr. Ellertsen-gården på Selbak: privatbolig og legekontor oppført i 1913. Dette er, etter både datidens og vår tids standard, et massivt og påkostet trehus: 600 kvm over fire etasjer. Det har flotte jugendstiltrekk, som karnappvinduer og skiferbelagt mansardtak. Innvendig er arkitekturen like slående: stuer med doble fløydører, soverom som elegant vender ut mot den vakre hagen, og en praktfull hall som husets hjerte. Boligen har huset flere leger, den siste av disse dr. Erling Ellertsen, som gården har sitt navn fra. Han hadde sitt virke fra 1920- til 60-tallet, og han sies å ha vært "en lege av den gode gamle sorten som stilte opp for folk til alle døgnets tider". Senere har bygningen huset både smykkedesigner og kunstnere. Siden 2005 har det vært lagt ned et formidabelt arbeid i å restaurere huset i tråd med opprinnelig byggestil og med datidens solide materialer. Videre er det oppgradert med et iøynefallende interiør. Denne boligen er både en kulturell perle med stor historisk verdi for Fredrikstad og et rålekkert eksempel på samtidens interiørtrender. Villaen har en separat leilighet. Kilde for historisk informasjon: "Gårder og slekter i Borge og Torsnes, bind 6 og 7"

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca. 1913.

BELIGGENHET

Dr. Ellertsen-gården ligger på sydsiden av Kjølberggaten, som leder ned til Selbak torg. Flere av gatene på Selbak har navn etter leger som hadde sitt liv og virke i området, blant annet Dr. Ellertsens vei. Området er preget av boliger, både eneboliger og rekkehus. Selbak er et koselig lokalsamfunn på østsiden av Glomma. Den gamle delen, som Kjølberggaten er en del av, har bibliotek, baker, torg og ulike forretninger. Herfra går det også ferge over til Lisleby på vestsiden av Glomma, der det også er båthavn. "Nye Selbak", et kvartal sydover, er utbygd med flere matforretninger, treningssenter, frisør, tannlege og andre servicetilbud. Barnehage, barneskole, ungdomsskole og idrettsanlegg ligger i nærheten. Glommastien, som byr på 35 km med gang- og sykkelvei rundt Nedre Glomma, passerer også gjennom Selbak. Nærheten til elva gjør at det går an å ha båtplass i nærheten. Fra eiendommen er det en rask biltur både til Gamlebyen og til Fredrikstad sentrum. Det er bussforbindelse til Fredrikstad og Sarpsborg like i nærheten av eiendommen. Ca. 15 minutter til E6 og sykehuset på Kalnes.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad: Følg Sarpsborgveien (111) i retning Torp. Ta 3.avkjøring i rundkjøringen ved Bøckmannsenteretinn på Begbyveien. Ta første til høyre inn på Løenveien, og deretter til venstre inn på Kjølberggaten. Huset ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet ved felles visning.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 220 204 203 1
2. etg. 173 164 164 2
Kjeller 158 0 0 158
Loft 90 0 0 90
SUM 641 367 367 251
Garasje 64 60 0 60

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Boligen er fundamentert på leire. Granitt grunnmur. Det har vært setninger, så det er noen skjevheter. Yttervegger i stående plank med liggende kledning. I følge tiligere eier skal flere av veggene være isolert fra innsiden. Mesteparten av langvegger mot sør, og deler av gavl mot øst er kledd om av tidligere eier i malmfuru. Vegger er skrapet og malt i 2018. Mansardtak med bord undertak, tekket med skifer. Taktekke, renner og nedløp ble renovert i 2010. En del vinduer er nye for noen år siden, og ble kopiert etter gamle vinduer. Flere er restaurert. Tre originale inngangsdører med enkle glass. Garasjen har enkel standard. Stående kledning og saltak med pappshingel. Labankdører.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang, hall, kjøkken, bad, tre stuer og soverom/kontor (alle p-rom). Matbod kjøkken (s-rom). Leilighet med gang, stue/kjøkken, bad og soverom (alle p-rom). 2. etasje: Hall, gang/hall, bad, stue og fem soverom (alle p-rom). Kjeller: Diverse boder (s-rom). Loft: Lagringsplass (s-rom). Garasje med tre garasjeplasser og bod (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Eneboligen består av to etasjer, fordelt på en hoveddel og en liten leilighet (1. etasje). I tillegg har boligen stor kjeller og loft. Hoveddelen har tre stuer, seks soverom og to bad. Siden 2005 har boligen blitt rehabilitert og grundig pusset opp i to omganger. Det er lagt ned et møysommelig og kostbart arbeid for å rehabilitere Dr. Ellertsen-gården i tråd med byggestilen fra da boligen ble oppført, og med solide materialer som er ment å vare i mange år. I tillegg har boligen i løpet av de siste årene fått en eksklusiv interiørstil i samarbeid med interiørarkitekt. 2005-2017: Vinterhagen ble fullstendig rekonstruert, med nytt gulv, nytt tak og nye, rekonstruerte vinduer. Nye vinduer i huset ble rekonstruert etter modell av de opprinnelige vinduene, et arbeid som ble utført av Nygård Snekkeri i Sarpsborg. Gulv i første etasje ble isolert. Ny elektrisitet i mange av rommene. Utvendig ble mesteparten av panelet på to av veggene byttet med malmfuru fra materialbanken på Røros. Skifertaket ble lagt på nytt, og det ble lagt på håndlaget blikk over to karnapper og satt på nedløpsrør og renner i blikk. 2017-2021: Videre utvikling i samarbeid med interiørarkitekt. Dette har resultert i en raffinert stil med kostbart interiør og mørke toner. Det er en opplevelse å være i boligen! Det er laget tre nye bad (ett av dem eksklusivt), og kjøkkenet er nytt. Deler av 1. etasje er gjort om til egen leilighet. Så å si alle overflater inne har blitt pusset opp eller er nye. Ny kakkelovn i hallen i 1.etasje. Fasaden er nymalt.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

HOVEDDEL KJØKKEN: Stort og særegent kjøkken, nytt i 2018. Slått sammen med en tidligere stue. Eikefronter fra Slevik trevare, benkeplater med mikrosement. Integrert utstyr - alt fra Siemens: 80 cm induksjon platetopp med ventilator, stekeovn, damp/stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Malt panel på vegger, malt tak, bordgulv. Hyggelig benk under det ene store vinduet. BAD 1. ET.: Nytt i 2019, med dusj, wc og vask. Storblomstrete tapet i grått og sort på veggene, bortsett fra i dusjen (fliser). Fliser på gulvet, malt panel i taket. Varmekabler. Sluk i dusj. BAD 2. ET.: Stort og eksklusivt badeværelse, nytt i 2018, med badekar, dusj og veggklosett. Innredning med eike fronter og mikro-sement på benkeplate, to vasker. Håndlagede marokkanske fliser på gulvet og en av veggene i dusjen. Mikropuss og tapet på øvrige vegger. Fliser på gulv, malt tak. Opplegg til vaskemaskin. Sluk i dusjen, elektrisk vifte i taket. Varmekabler. LEILIGHET KJØKKEN: Åpent, fint kjøkken, nytt i 2018. Hvit innredning med integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Kjøle/fryseskap. Ventilator. Malt panel og pussede vegger, malt panel i taket, malt bordgulv. BAD: Hyggelig baderom med dusj, veggklosett, wc og opplegg til vaskemaskin. Fliser på vegg i dusjen, pussede vegger ellers. Fliser på gulvet, malt tak. Slik i dusjen. El. vifte i veggen, varmekabler.

OPPVARMING

Vedfyring og elektrisitet. Det er ny kakkelovn fra 2018 i hall i 1. etasje og ny peisovn på kjøkkenet fra 2018. Det er varmekabler på alle bad og på kjøkkenet.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst AS, datert 28.04.21. Verditakst kr. 10 500 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Kjølberggaten 26, 1653 Sellebakk.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten består hovedsakelig av eiendommens frodige og ærverdige gamle hage. Hagen har plen med flotte busker og trær som kan være over hundre år gamle. De store trærne - blant annet syrintrær av imponerende dimensjoner og krokete epletrær - gir skygge på solrike dager. Utenfor vinterhagen, på husets bakside, er en gruslagt uteplass, som en øy i alt det grønne. I hagen er det også bærbusker, stort rabarbrabed, en liten kjøkkenhage og blomsterbed. På framsiden av huset er en stor gårdsplass med grus. Her står også en garasje med bod og plass til tre biler. Hagen er avgrenset av gjerde på to sider. Tomten er flat

TOMTENS AREAL

1716 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt. Grunneier er Anne Kjølberg Songstad m. fler.

FESTEAVGIFT

Kr. 4 429,- pr. år.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festekontrakten løper ut 13.01.2062, med rett til fornyelse i ytterligere 80 år.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Reguleres iht konsumprisindeks.

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

21 068,- pr. år inkl. eiendomsskatt. Det er vannmåler på eiendommen. Avgiftene er basert på et vannforbruk på 225 kubikk.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

33 574 kwh i 2020.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig. Ny kloakkledning fra huset ut i 2012.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen er ikke regulert. Omfattes av kommuneplan 2011 - 2023, vedtatt 06.12.2012: 570 - Bevaring kulturmiljø og 1001 Bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med èn godkjent bruksenhet. Leiligheten i 1. etasje har vært leid ut gjennom airbnb, og hatt en årlig inntekt på ca. 120 000,-.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Festekontrakt tinglyst 13.01.1982 med dok.nr. 400092.

LIGNINGSVERDI

Kr. 1 584 978,- som primærbolig Kr. 5 705 921,- som sekundærbolig

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr. 1875,-

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
11 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
275 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 000 000,-))
--------------------------------------------------------
276 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 276 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Kjølberggaten 26

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210041
PrisantydningNOK11,000,000.00
Samlet sumNOK11,000,000.00
Total kostnadNOK11,276,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22