Funkisperle fra 1962. Trenger kjærlig revitalisering - Ørebekk/Gressvik

Funkisperle fra 1962. Trenger kjærlig revitalisering - Ørebekk/Gressvik

  • Adresse Skogfaret 10, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,500,000.00
  • Ansvarlig megler Tonje Aasvangen
    Eiendomsmegler MNEF
  • Matrikkel Gårdsnummer: 45, bruksnummer: 227
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 170 m2 / BTA 186 m2 / PROM 127 m2
2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G Energimerke G ORANGE
Energimerke

SAMMENDRAG

Skogfaret 10 på Ørebekk er et stykke lokal arkitekturhistorie. Eiendommen, som ble oppført i 1962, ble tegnet av velrenommerte Kjell Veine hos Aksel Fronths arkitektfirma. Dette er en enebolig som er jordnær og av høy klasse på samme tid. Den stikker seg ut i omgivelsene som en elegant påminnelse om verdien av å våge. Arkitektene som stod bak, var opptatt av at linjene skulle "gå opp" og stemme, og det gjør de virkelig her. Huset og hagen sett under ett er en studie i god komposisjon. Nå trenger boligen nye eiere, som ønsker å finpusse denne perlen. Boligen har vært nøkternt brukt gjennom mange år, etter en oppussing på 1980- og 90-tallet. Både den opprinnelige planløsningen og mye av det originale interiøret er bevart. Boligen passer for arkitekturinteresserte i alle aldre. Huset rommer godt en familie, men er også intim nok til å være hjem for et par. Skogfaret ligger i et rolig og barnevennlig område ved Ørebekk, nord på Gressvik. Boligen ligger inntil et friområde og fotballøkke, og det er kort vei til barnehage, skole og idrettshall.. 5 minutter å kjøre til Fredrikstad sentrum.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1962.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde på Ørebekk nord på Gressvik, i et barnevennlig strøk med lite trafikk. Ca. 6 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum. Skogfaret 10 ligger inntil et større friområde som består av ei lita fotballøkke og skog/fjell. Et herlig lekeområde! Det er kort vei til barnehage, barneskole og ungdomsskole. De to lokalsentrene Ørebekk og Gressvik sentrum har et godt utvalg av matbutikker, og her er også apotek, baker, fiskebutikk, klesbutikk, frisør og blomsterbutikk. Fine turområder i Gressvikmarka. Det er bussforbindelse til både Fredrikstad sentrum og Oslo i nærheten. Det er også fin sykkelvei fra Gressvik til sentrum. Det er ca. 20 minutters kjørevei til E6 og sykehuset på Kalnes.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
1.etg. 106 98 98 0
U.etg. 80 72 29 43
SUM 186 170 127 43

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Huset er sannsynligvis fundamentert på fjell og steinfylling til fjell. Grunnmur av betong og sementblokker .Yttervegger i bindingsverk, som etter byggemåte skal være isolert med 10 cm mineralull. Original stående og liggende tømmermannskledning. Takkonstruksjon av typen pulttak, isolert med mineralull og tekket med papp. Helbeslått teglsteinspipe. Overbygget balkong og luftebalkong i gavler. En del vinduer med tolags isolerglass som er satt inn i perioden 2011-2020. Noen originale, koblede vinduer. Det er integrert garasje i huset.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang. hall, kjøkken, stue, tv-stue, bad, wc, vaskerom og soverom (alle p-rom). ( Tv- stuen kan enkelt deles inn i to små soverom) Underetasje: Gang, hall, og soverom (alle p-rom). Soverom/bod, to boder og garasje (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Eiendommen har vært pent brukt gjennom mange år, men har nå behov for oppussing. Kledningen er original, og i varierende stand. En del av vinduene har blitt byttet i tidsrommet 2011-2020, mens noen av de originale koblede vinduene er beholdt. Inne er interiøret og standarden blandet. 60-tallsstilen ble gjort om etter oppussing på 80- og 90-tallet, men den opprinnelige planløsningen er bevart. Intakt er også en del av det originale interiøret. Nydelige detaljer er arkitektens innebygde bokhyller og trappa mellom 1. og 2. etasje. Den originale inngangsdøra i teak og den særegne verandaen må også nevnes. Dette kan ligge til grunn for en revitalisering av boligen. Overflater vegger: tapet og panel. Gulv: fliser, parkett, laminat og belegg. Tak: malt panel, panel og malte tak. Det er god lagringsplass i kjelleren (boder). For øvrig kan husets utforming sies å være høy standard i seg selv. Legge merke til hvordan den avlange bygningen følger linjene i terrenget. Hvordan vinduene er plassert på den stramme fasaden ut mot veien. Det er arkitektur av høy klasse.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

KJØKKEN: Fra 1980- eller 90-tallet. Hvit innredning med oppvaskmaskin, komfyr og kjøle-/fryseskap. Ventilator. Fliser mellom over- og underskapene. Malt tapet på veggene, parkett på gulvet, malt tak. Det lekker litt fra krana når den åpnes. BAD: Dette er fra slutten av 1990-tallet / begynnelsen av 2000-tallet. Badekar med dusj og innredning med vask. Fliser på vegger og gulv, malt tak. Sluk under badekaret. Ventilasjon i veggen. Varmekabler. TOALETT: Toalettrom ved siden av badet, med dør imellom. Wc. Malt tapet på veggene, fliser på gulvet, malt tak. Ventilasjon i veggen. VASKEROM: Malerstrie og noe fliser på vegger, fliser på gulv, malt tak. Skyllekum. Sluk i gulvet. Åpent mot kjøkkenet.

OPPVARMING

Peis i stuen og vedovn på soverom i underetasjen. Varmekabler på badet.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst AS, datert 12.05.21. Verditakst kr. 4 200 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Skogfaret 10, 1624 Gressvik.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Huset er elegant bygd inn i terrenget omtrent midt på tomta. Hagen følger linjene på huset, og består av rektangulære partier med plen og busker ovenfor og nedenfor huset. Opprinnelig ble det brukt hagearkitekt da eiendommen ble oppført. Tomten skråner, og hagen er tilpasset de forskjellige nivåene i terrenget. De ulike sonene markeres av ulike busker, planter og trær. Tomten rammes inn av frodige hekker. Noe naturtomt. Sørenden av huset munner ut i den overbygde terrassen, som er bygd over garasjen. Terrassen er nydelig - lun, solrik og skjermet, og med skifergulv. Garasjen, som terrassen hviler på, er elegant integrert i boligens underetasje. Opp mot inngangen på husets overside går en skiferbelagt trapp som ender i en skiferbelagt uteplass. Det er en luftebalkong på 2 kvm ut fra soverom i nordenden. Huset ligger høyt i terrenget og har flott utsikt over mot Fredrikstad by.

TOMTENS AREAL

653 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 13 962,- pr.år inkl. eiendomsskatt. Det er vannmåler på eiendommen. Avgiftene er basert på et vannforbruk på 93 kubikk.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Stipulert 20 000 kwh for 2021.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest oransje G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område. Omfattes av kommuneplanen med formål bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med èn godkjent bruksenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2003/8055-3/86 Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

LIGNINGSVERDI

Kr. 737 436,- som primæbolig Kr. 2 654 771,- som sekundærbolig

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
--------------------------------------------------------
113 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 613 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave Skogfaret 10

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210093
PrisantydningNOK4,500,000.00
Samlet sumNOK4,500,000.00
Total kostnadNOK4,613,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Tonje Aasvangen
Tonje Aasvangen

Eiendomsmegler MNEF
90 83 88 22