Klassisk, restaurert skipperhus i idyllisk skjærgårdshavn med mulighet for leie av båtplass- Sponvika /ikke boplikt

Klassisk, restaurert skipperhus i idyllisk skjærgårdshavn med mulighet for leie av båtplass- Sponvika /ikke boplikt

  • Adresse Strandveien 9, Halden
  • Prisantydning NOK10,000,000.00
  • Ansvarlig megler Henning Hesselberg
    Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 21, bruksnummer: 21
    Halden kommune
  • Areal BRA 138 m2 / BTA m2 / PROM 138 m2
3 Soverom
Soverom
3 Bad
Bad
C Energimerke C YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Svært sjarmerende, hvitmalt trehus, beliggende ved vannkanten i idylliske Sponvika. Boligen er smakfullt modernisert med en god porsjon originale detaljer som innvendig tømmervegger og hvitmalte tak med synlige bærebjelker. Huset har ny kledning, isolering, vinduer og tak - innvending er boligen betydelig oppgradert med 3 nye bad og kjøkken. Boligen ligger i et smågatemiljø, rett i nærheten av vannet - blant tradisjonell skipperhusbyggelse, sjøboder og brygger. Utsikt. Lettstelt hage med gressplen og noe beplantning, Biloppstillingsplass og diverse uteplasser. Mulighet for leie av båtplass. Det er ikke boplikt på eiendommen.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

Ca. 1700. Restaurert/pusset opp i 2016.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger flott til, nær sjøen med nydelig utsikt over Sponvik-kilen og Sverige. Dette er et veletablert og barnevennlig område med lite trafikk. Her bor du i umiddelbar nærhet til et flott turterreng, med bademuligheter fra strand og svaberg. Området er et lite idylliske kystsamfunn med hvitmalte trehus, brygger og vertshus med servering. Sponvika er siste stopp før Ringdalsfjorden som skiller Norge og Sverige, her er det et yrende båtliv på sommeren og gode fiskemuligheter. Kort vei til bussforbindelse til barneskole og ungdomsskole. Kjøreveien er kort over til handelsområdene på Svinesund (ca. 3 km) og Halden sentrum (ca. 10 km).

BÅTPLASS

Mulighet for leie av båtplass i brygge, tilhørende selger, rett nedenfor eiendommen. Avtale gjøres for ett år av gangen - leiesum er kr 1.500 pr år.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BRA P-ROM S-ROM
1. etg. 86 86 0
2. etg. 52 52 0
SUM 138 138 0

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende og tiltalende enebolig - i klassisk skipperhusstil - oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av stablesteinsmur og lecamur på fjell. Tak har takstein. Boligen har en god planløsning med naturlige soner som oppholdsrom i første etasje og soverom og tv-stue i andre etasje. Boligen har etter byggeåret blitt restaurerte i 2016 og dører og vinduer ble da montert nytt. Tilstandsrapport fra Claus Norsted gir mer detaljert beskrivelse av bebyggelse, konstruksjon og tilstand.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Frittliggende enebolig over to plan. Første etasje inneholder: hall, stue, kjøkken, bad, soverom og grovkjøkken/teknisk rom (p-rom). Andre etasje består av trappeadkomst, loftstue/tv-stue, to soverom, to bad (p-rom) og rom for lagring (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Boligens interiør er tiltalende og godt vedlikeholdt. Huset er pusset opp i 2016 og fremstår i normalt god stand. Vegger har malte panelplater og fliser. Gulv er belagt med parkett og fliser. Malte paneltak. Det er installert varmepumpe i 2019.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Lyst og pent kjøkken med mye skap- og benkeplass. Grå kjøkkeninnredningen med integrert oppvaskmaskin, stekeplate og ovner. Gulvplassert kjøleskap. Ventilasjon. Veggene har malt panel og fliser. Gulvet belagt med parkett. Malt tak. Varmekabler i gulv. Bad første etasje har servant med baderomsinnredning, wc og dusj. Rommet er lyst med flislagte vegger og fliser på gulv med varmekabler. I andre etasje er det to bad knyttet til hvert sitt soverom. Badene har hvit baderomsinnredning med servant, under- og overskap. Det ene badet har badekar, mens det andre har dus. Badene er lyse med hvite fliser på vegg og sorte fliser på gulver og varmekabler.

OPPVARMING

Det er montert luft til luft varmepumpe i 2019. Vedovn i stue og varmekabler i gulv i teknisk rom, alle bad, kjøkken, hall/inngang og soverom 1.etg.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport fra Claus Norsted, datert 05.07.2021.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Strandveien 9., 1794 Sponvika.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Opparbeidet og lettstelt tomt med gressplen, beplantning og busker. Flere fine uteplasser med utsikt til vannet. Solfylt. Gruset biloppstillingsplasser med plass til to biler.

TOMTENS AREAL

Ikke oppmålt.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 8 484.- for 2020.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers energiforbruk for 2020 var 10 609 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest gul C.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplanen. I kommunens arealdel er det avsatt for bebyggelse og anlegg, hensyn bevaring av kulturmiljø. Det er ikke boplikt på eiendommen.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Ferdigattest av 19.08.2021 foreligger.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1986/282-1/2 Erklæring/avtale: Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2019 var som primærbolig kr. 737 830,- og som sekundærbolig kr. 2 656 189,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
10 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-))
--------------------------------------------------------
251 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 251 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210121
PrisantydningNOK10,000,000.00
Samlet sumNOK10,000,000.00
Total kostnadNOK10,251,342.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Henning Hesselberg
Henning Hesselberg

Eiendomsmegler MNEF, faglig leder og partner
95 85 01 92