Enebolig Kråkerøy, spaseravstand til Værste og Sentrum

Enebolig Kråkerøy, spaseravstand til Værste og Sentrum

SOLGT

  • Adresse Sofus Sørensens vei 4, Fredrikstad
  • Prisantydning NOK4,750,000.00
  • Ansvarlig megler Gunnar Olai Stavlund
    Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
  • Matrikkel Gårdsnummer: 422, bruksnummer: 540
    Fredrikstad kommune
  • Areal BRA 165 m2 / BTA 184 m2 / PROM 137 m2
2 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F Energimerke F YELLOW
Energimerke

SAMMENDRAG

Enebolig beliggende i sentrumsnært, barnevennlig boligområde på Kråkerøy, ved foten av Solåsens vestside. Her får du kort gangavstand til Værsteområdet, gangbroa over til elvepromenaden og sentrum på bysiden av elva som glir gjennom Ælvebyen Fredrikstad. I løpet av noen få minutter kommer du jernbanestasjonen, eller du kan ta byfergene gjennom sentrum og ut til Gressvik og opp til fergestedene ved Gamlebyen og Cicignon. Kort vei til barnehager, skoler , idrettsanlegg og fine turområder. Boligen har alle fasilitetene du trenger på ett plan i førte etasje og en stor, sydvendt terrasse. Innredet kjeller og to fritttående boder gir gode muligheter for oppbevaring og hobbyaktivitetene dine.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1969

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområdet på nedsiden av Solåsens vestside, med gangavstand ned til Værsteområdet og Fredrikstad sentrum. Har du alt du trenger i det daglige i ditt nærområde. En kort spasertur unna ligger Værsteområdet med handelsområder, helsehus og FFK stadion. Herfra kan du også spasere over gangbroa som tar deg over til sentrum og og noen få minutter bort til Fredrikstad Jernbenstasjon. Du kan ta byfergen gjennom byen og frem til Isegran, Gamlebyen, Cicignon og vestover til Gressvik.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum kjør over den nye Kråkerøybroa ved Værste og kjør frem til rundkjøringen på Kråkerøysiden. Kjør til venstre i rundkjøringen og sving deretter til høyre inn på G. A. Stouslands vei frem til krysset ved Rødsveien. Følg Rødsveien i sydlig retning ca 200 meter og sving deretter inn på Sofurs Sørensens vei. Eiendommen ligger på venstre side etter ca 150 meter, der stigningen starter.

AREAL AV BEBYGGELSE
Etasje BTA BRA P-ROM S-ROM
Kjeller 91 79 51 28
1. etg. 93 86 86 0
Sum 184 165 137 28
Bod 1 12 11 0 11
Bod 2 8 7 0 7
Sum alle bygg 204 183 137 46

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Frittliggende enebolig oppført i trekonstruksjoner over grunnmur/kjeller av betong og siporex. Boligen har alle funksjoner på et plan i første etasje. Innredet kjeller med noen oppholdsrom og rom for oppbevaring. Stor terrasse mot syd, med adkomst fra stuen i første etasje. I enden av bygget er taket forlenget og gir rom for en stor carport. Om tilstand og ulike bygningselementer se tilstandsrapport fra Nedre Glomma Takst as. Det er oppført to mindre uthus på tomten. Et isolert og innredet arbeidsrom og en bod. Disse byggene er ikke byggemeldt.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i første etasje ( Alle rom P-rom): Entre, stue/spisestue med utgang til stor, sydvendt terrasse, kjøkken, to soverom og stort bad/wc med oppegg for vaskemasin. Kjeller er innredet med hall, kjellerstue, bad/wc, to boder og et kott.

STANDARD/ UTSTYR

Gulv er belagt med laminat, eik parkett, keramiske fliser, heldekkende tepper og vinylbelegg. Vegger er belagt med malt MDF-panel, keramiske fliser og panel. Tak har panel, MDF og takessplater.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er har en velutstyrt og innholdsrik innredning med malte, profilerte fronter i en lyst gråtone. Integrert stekeovn, micro-ovn, kjøl/frys, oppvaskmaskin og keramisk koketopp. Badet i første etasje er stort og romslig og er utstyrt med servantinnredning og høyskap, dusjkabinett, wc, og opplegg for vaskemaskin. Badet i kjelleren er utidsmessig og av eldre dato og med tilsvarende standard.

OPPVARMING

Det er lagt varmekabler i baderomsgulv. Det er montert varmepumpe, luft til luft med innedel i stuen. Det er plassert peisovn i stue for fyring med ved. Elektriske panelovner i enkelte rom. Det er montert elbillader i carporten.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, datert 19.8.2021. Verditakst kr 4 700 000,-. Tilstandsrapporten angir tilstandsgrader for ulike bygningselementer på en skala fra 0 til 3 der tilstandsgrad 0 er beste tilstandsgrad. For Sofus Sørensens vei 4 er der angitt tilstandsgrader for 16 ulke bygningselementer. 5 beskrevede bygningselementer har tilstandsgrad 1, 10 bygningselementer har tilstandsgrad 2 og et element har tilstandsgrad 3 (Bad i kjeller). Se tilstandsrapportens beskrivelse av de respektive bygningselementer.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er innhegnet med stor, vintergrønn hekk mot gaten som hindrer innsyn til terrasse og tomt. Tomten er opparbeidet med gressplen inn mot fjellformasjoner og store løvtrær som legger seg som parasoller over tomtens bakside.

TOMTENS AREAL

845 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 18 024,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Boligen har ikke vært i bruk de siste 9 mndr. Eiers strømforbruk er derfor ikke representativt.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest gul F.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 26 - endret regulering Solåsen. Formål Boliger. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. I kommuneplanens arealdel er området avsatt til bebyggelse og anlegg. Det pågår en omfattende utbygging av Værsteområdet som over tid vil fremstå som en utvidet del av Fredrikstad Sentrum.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ikke ferdigattest, eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

2013/978168-4/200 Erklæring/avtale. 12.11.2013 Gamle rettigheter/forpliktelser i festekontrakt av 22.04.1967 doknr. 301390 skal bestå etter at festeretten er innløst.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig kr 866 155 - som sekundærbolig kr 3 118 156,-.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr X

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Omkostninger
4 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
112 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
113 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 863 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Avvik i posisjon på kart kan forekomme.

Dokumenter

  1. Salgsoppgave med vedlegg - Sofus sørensens vei 4

Nøkkelinformasjon

Oppdragsnummer61210139
PrisantydningNOK4,750,000.00
Samlet sumNOK4,750,000.00
Total kostnadNOK4,863,842.00


Vi tar forbehold om feil eller mangler i annonsen

Visning

Ansvarlig megler

Gunnar Olai Stavlund
Gunnar Olai Stavlund

Eiendomsmegler MNEF, daglig leder og partner
91 35 31 25